BEIDE QUINTUS TEAMS MOETEN PUNTEN AAN DE TEGENSTANDER LATEN

Het was een weinig succesvolle competitieronde voor de beide selectieteams van Quintus. De vrouwen van trainer/coach Dirk Loose verloren met 20-26 van landkampioen Venlo. Geen schande tegen de sterkste ploeg van Nederland, al had de Heulse aanhang het idee dat er wellicht meer in had gezeten.

VROUWEN QUINTUS

Loose was echter realistisch in zijn nabeschouwing: ,,Wij zijn helaas tekortgeschoten tegen een sterk Venlo. Defensief hadden we onze zaken redelijk goed op orde, maar aanvallend konden we geen vuist maken tegen het fysiek sterke Venlo.”

Een doelpuntloze periode voor de rust zorgde ervoor, dat Quintus van een 6-6 gelijke stand op een 6-11 achterstand werd gezet. Dat verschil kon de thuisclub in het verdere verloop van de wedstrijd niet terugbrengen dan tot een marge van vier doelpunten.

Tess van der Knaap werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd, vooral op basis van haar sterke verdedigende werk.

Doelpunten Quintus: Phoebe Muller (6), Mirthe de Jong (4), Tess van der Knaap (3), Jill van den Berg (4), Lois van Velzen (1), Sanne van den Arend (1) en Lieke van Zundert (1).

MANNEN QUINTUS

Ook de hoofdmacht bij de mannen moest een nederlaag incasseren. In Arnhem was de thuisploeg met 28-24 te sterk. Via 4-1 werd het na dertien minuten 7-3 en vervolgens 9-5. De Westlanders maken een 14-10 en 15-11 achterstand bij de rust nog goed tot 15-13 door doelpunten van Dexter de Groot en Dyon de Graaf.

De tweede helft startte hoopgevend voor het team van trainer/coach Neso Saponjic, want door de gelijkmaker van Jelle Melkert werd het 15-15. Een tactische zet van Arnhem door de keeper er vanaf te halen en met zeven man te gaan spelen, leverde succes op: 17-15.

Na tien minuten in de tweede helft heeft Quintus bij 18-18 nog volop zicht op een gunstig resultaat. Tot zes minuten voor het einde, bij 24-24, lijkt een punt zelfs haalbaar voor de Westlanders. Een serie technische fouten en gemiste kansen breken echter Quintus op, waardoor Arnhem nog kan uitlopen naar de 28-24 overwinning.

Coach Saponjic bevestigde nog maar eens: ,,Dit is het gevolg van een jeugdig team. De ene week gaat het prima en de week daarna gaan er te veel zaken mis. Te wisselvallig, maar daar blijven we aan werken. Dat is een kwestie van ervaring om op de beslissende momenten niet te forceren.”

Doelpunten Quintus: Dexter de Groot (3), Dyon de Graaf (3), Jorian Baauw (3), Sebastiaan Strijers (3), Ali Ahmedov (3), Sven Teekens (3), Youri Schutte (2), Jelle Melkert (1), Ques Canninga (1), René de Bakker (1) en Troy Oranje (1).

AD Sport: Peter Lotman | Foto: Max van Zijderveld