Wedstrijdoverzicht 22 september

ONGELUKKIG VERLIES QUINTUS

Quintus (mannen) moet na de 26-27 nederlaag tegen Opleidingsteam Volendam even afhaken in de kopgroep. Een ongelukkig verlies, omdat bij de stand 26-26 met nog veertig seconden op de klok Volendam scoort. De resterende vijf seconden daarna lukte het de thuisclub niet meer de gelijkmaker binnen te schieten. Keeper Ofke Teekens verrichtte in de laatste vijf minuten drie belangrijke reddingen.

Trainer/coach Neso Saponjic moest constateren: ,,Het is de ene week heel goed en de week erop minder. Dat is het gevolg van een jeugdig team. We begonnen te slap aan de wedstrijd met veel technische fouten. We doken te veel in de dekking, waardoor we balverlies leden. Volendam schakelde goed over naar de snelle tegenaanval. Geen van mijn spelers haalde het niveau wat ze eigenlijk in huis hebben. Tegen het einde gaven we nog wel wat gas en kwamen nog gelijk na een achterstand van vier doelpunten. Maar een punt zat er niet in. Volendam was beter en verdiende de overwinning, omdat ze veel feller waren.

VELO MAAKT HET TEGENSTANDER NOG EVEN LASTIG IN WESTLANDSE DERBY

VELO en Quintus (vrouwen) stonden tegenover elkaar in de Westlandse derby. Het was in eerste instantie een moeizamere wedstrijd dan de uitslag doet vermoeden, bevestigde Quintus-coach Dirk Loose. ,,VELO speelde een heel offensieve dekkingsvorm waarmee zij er in slaagden chaos in ons aanvalsspel te brengen”, aldus Loose. ,,Dit had in de eerste helft veel afspeel- en afrondingsfouten tot gevolg. Onze dekking stond daarentegen prima. Daardoor kwam er een magere 6-11 ruststand op het bord.”

In de tweede helft kwam Quintus meer in het eigen spel met Stacey Zuijderwijk en Jill van den Berg als uitblinksters met de snelle break-outs. Minder afrondingsfouten, waardoor de ploeg van Loose alsnog rustig kon uitlopen naar de 15-30 eindstand.