De oplevering van de hal nadert met rasse schreden. We kunnen jouw hulp hard gebruiken!

Waarom? De beide sporthallen hebben ook een nieuwe berging gekregen en de vloeren ervan moeten voor ingebruikname nog worden behandeld. Vanaf volgende week maandag 29 juli , mogelijk eind week van deze week.

Wat moet er gebeuren? – ontvetten – ⁠schuren – ⁠1e laag aanbrengen – ⁠2e laag aanbrengen

Tussen het aanbrengen van de eerste laag en 2e laag zit een droogtijd van 48 uur. Voor het materiaal wordt gezorgd.

Wie kan en wil ons een paar uurtje helpen? Met teams van 2 vrijwilligers werk je het gemakkelijkst samen. Geef je nu op bij Loek (06 23 52 45 02) of Menno (06 50 22 32 75).

Alvast bedankt!

Er is hard gewerkt om de strakke planning aan te houden en daarom een compliment voor de aannemer, omdat er precies volgens de planning op maandag 8 juli kon worden begonnen met het leggen van de sportvloer. Na het lossen van twee vrachtwagens aan materialen, worden er nu lange dagen gemaakt om het voor sportvloer binnen de beschikbare tijd af te leveren.

Ondertussen is de extra berging aan hal 1 wind- en waterdicht en is er begonnen aan de extra berging aan hal 2.

Alle wanden, kanalen en kabelgoten zijn aangebracht, zodat de benodigde bekabeling kan worden gelegd en aangesloten.

Nog 3 weken voor de oplevering van de metamorfose van hal 1.

Quintus heeft zich nog vlak voor de zomerstop kunnen versterken met twee spelers. Trainer/coach Neso Saponjic kan in het nieuwe seizoen beschikken over Xavi Björkström en de jonge Duitse keeper Jonathan Dobiey (beiden 19). 

Björkström is van Spaans/Finse afkomst en komt ook uit voor de Finse selectie. Hij heeft drie jaar geleden stagegelopen met zijn juniorenteam bij Quintus. Hij is inmiddels bij de Heulse club op proef geweest en dat is van beide kanten goed bevallen.

,,Hij is een goede linker-/middenopbouwer. We gaan het voorlopig voor twee jaar proberen en dan zien we wel hoe die jongen zich ontwikkelt”, aldus Saponjic. ,,De keeper komt drie-en-een-half jaar studeren in Den Haag en sluit vanaf augustus aan bij ons. Hij maakte deel uit van de A-Jugend bij TSV Bayer Dormagen.”

VAN HAEREN TERUG

Verder heeft ook voormalig eerste teamspeler Dean van Haeren aangegeven weer deel te willen uitmaken van de selectie. Hij gaat net als Timo Blom, die aan het einde van vorig seizoen stopte, meetrainen. Ook houdt Saponjic nog steeds goede hoop op de rentree van de linkshandige topschutter Marnix Roos, die vanwege werkzaamheden het afgelopen seizoen niet altijd van de partij kon zijn. ,,Eind augustus hoor ik hoe zijn werktijden zijn en dan kunnen we misschien toch weer over hem beschikken. Hij zou opnieuw een welkome aanwinst zijn.”

UITBREIDING STAF

Ook de staf is uitgebreid bij de Heulse eredivisieploeg. Daan Kulker, die met Saponjic onder meer samenwerkte bij EHC en Hellas, gaat assisteren bij het eerste team. Samen met Mario Verbraeken gaat het drietal de hoofdmacht leiden. Lex Dofferhoff en Rick van Ravesteijn krijgen het opleidingsteam onder hun hoede. Ex-topspeelster Daisy Hage blijft belast met de specialistentraining en Eric van Meerkerk en Ken van Hasselt verzorgen de keeperstrainingen.

Quintus nam eind vorig seizoen afscheid van Nick Schot, Timo Blom, Marnix Roos (voorlopig), Max van Zijderveld, Sem Ekering en Jari Boer.

Naast de versterkingen wordt een groot deel van het talentrijke jeugdteam (A en B) door coach Saponjic doorgeschoven naar de hoofdmacht.

De Westlandse ploeg begint 5 augustus met de eerste training in de voorbereiding en na een serie oefenwedstrijden en trainingskampen start de competitie in de eredivisie op 7 september.

AD SPORT/PETER LOTMAN  

Langzamerhand nadert de renovatie van de Eekhout hal zijn eindpunt, waarbij buiten de aanpak van duurzaamheid ook het geluid een grondige update krijgt. Daarom word ook de manier van de reclame uitingen aangepast, een groot deel van de reclameborden worden vervangen voor doeken die zorgen voor een betere akoestiek in de hal. Gisteren zijn enkele vrijwilligers gestart met het aanbrengen van de nieuwe constructie voor deze sponsordoeken. Het materiaal werd geleverd door Knijnenburg-Zwirs en het opmaat gemaakte bevestigingsmateriaal door Metazet. Ook werd er een proefdoek geleverd door Multi Supplies om te kijken voor de juiste maatvoering en kleuren.

WILT U OOK SPONSOR WORDEN VAN DEZE PRACHTIGE CLUB, NEEM DAN CONTACT OP MET sponsorcommissie@quintushandbal.nl VOOR DE MOGELIJKHEDEN.

Flynth is al vele jaren een trouwe sponsor en we zijn bijzonder blij dat het bedrijf zijn naam blijvend wil verbinden aan Quintus. Pieter Vellekoop (links) ondertekende op maandag 1 juli onder het toeziend oog van Jos van der Knaap het contract voor het seizoen 2024 – 2025

https://www.flynth.nl/

X