Wij zijn als sponsorcommissie verheugd mede te delen, dat afgelopen zaterdag Ron de Raaij van Multi Supplies uit Honselersdijk en Roel de Bakker namens de sponsorcommissie een contract hebben onder getekend als nieuwe bordsponsor van HV Quintus. Voor uw kantoorartikelen, toner, etiketten, drukwerk of facilitaire producten voor uw bedrijf moet u bij Multi Supplies in Aalsmeer of Honselersdijk zijn, gevestigd op het terrein van Royal Flora Holland. Als HV Quintus handbal bedanken wij onze nieuwe sponsor in de getoonde vertrouwen en kijken we uit naar een goede samenwerking.

Wilt u de volgende zijn of weet u wie interesse heeft om onze mooie club te ondersteunen, neem contact op met sponsorcommissie@quintushandbal.nl

QUINTUS TOONT TWEE GEZICHTEN

De mannen van Quintus speelden in Emmen een prima eerste helft tegen E&O/Hurry-Up. Na twintig minute was het 11-12 in Heuls voordeel en bij de rust beschikten de Westlanders ook nog over een minieme voorsprong: 18-19

Na het wisselen ging het via 25-23 helemaal mis in het laatste kwartier. De Emmenaren kwamen op 34-27 en sloten af met een klinkende 42-30 overwinning.

Coach Neso Saponjic: ,,We speelden wellicht de beste eerste helft van dit seizoen. Rustig en goed opgebouwde aanvallen. Sterk in de dekking. Echt teamwork. Maar daarna werd het slordig in een dramatische tweede helft. Bij 25-24 ging alles verloren. Besluiteloosheid en niet scherp genoeg zorgden voor een grote nederlaag. Jammer en onnodig”, aldus de teleurgestelde oefenmeester.

Bij Quintus ontbrak vanwege werkzaamheden topschutter en sterke verdediger Marnix Roos.

Doelpunten Quintus: Timo Blom (9), René de Bakker (5), Youri Schutte (4), Jari Boer (3), Nick Schot (3), Jorian Baauw (2), Luuk Barendse (2), Ques Canninga (1) en Conner Hes (1).

TWEESTRIJD TUSEN DE RIVALEN BOORDEVOL SPANNING

Een heerlijke derby schotelden de handbalsters van Quintus en VELO de toeschouwers voor in de sfeervolle Eekhouthal. Strijdlust, fraaie combinaties afgerond met knappe doelpunten, missers, pittige overtredingen. Alles kwam voorbij met uiteindelijk VELO als overwinnaar: 23-24.

Was dat verdiend? Tja, de cijfers liegen niet. Maar ook in het kamp van de Wateringse club moest men toegeven, dat Quintus eigenlijk wel een gelijkspel had verdiend. Dat neemt niet weg, dat het team van succestrainer Nico Stet de twee punten toekwam en ook heel goed kan gebruiken in de kampioenspoule. De tweede plaats lijkt VELO niet meer te kunnen ontgaan. En dat is knap om voor het tweede seizoen op rij straks opnieuw een eventuele Europa-Cupplaats te kunnen bemachtigen. ,,Dat heeft die ouwe toch weer goed gedaan”, grapte een blije Stet na afloop.

Wat óók bewonderenswaardig was aan de zijde van de Heulse formatie was de manier waarop het wegvallen van Jara Datthijn werd opgevangen. De topschutter verstapte zich al in de tweede minuut en overstrekte haar knie. Even leek het of zij na behandeling in de tweede helft kon terugkeren, maar het risico was te groot. Een groot gemis voor coach Rolf Schulte, maar zijn team verdiende een compliment hoe er met die tegenvaller, ook mentaal, werd omgegaan.

OP SCHERP

Ook de pittige botsing tussen Lexie Louwerens en Lynn Zwinkels in de negende minuut toonde aan, dat beide ploegen op scherp stonden. De aanpak in de beide defensies was stevig en af en toe óp of net óver het randje. Die grimmigheid zorgde er wél voor, dat het een echte vrouwenderby werd. De rivaliteit spatte er vanaf.

De doelpunten waren in het eerste half uur nog schaars. Dat kwam vooral óók, omdat zowel Lois van Rijven bij Quintus als Femke Erkens bij VELO opvallend sterk stonden te keepen. Ook waren er juweeltjes van doelpunten te bewonderen. De break van Jill van den Berg, aangespeeld door Esmee Verbeek, verdiende de schoonheidsprijs. En zoals altijd waren ook de doelpunten van Carmen Riepe van uitzonderlijke klasse. Opnieuw was de krachtige schutter nauwelijks af te stoppen.

ONTKETEND

Na het wisselen kwamen de treffers wat makkelijker tot stand. VELO kwam op 9-13 en dat leek vooralsnog een beslissende tik. Maar er was nog ruim voldoende tijd en met een plotseling ontketende Phoebe Muller kwam Quintus weer helemaal terug in de wedstrijd bij 15-15. Daarna ontwikkelde zich een scoreverloop dat steeds om en om tot voorsprong leidde. Dan weer de thuisclub op 17-16 en vervolgens weer de gasten naar 17-18.

Bij 21-19 door Phoebe Muller en Gedy de Raaf leek Quintus zelfs de zege te gaan grijpen. Maar de sterk spelende Maud Schuit en Kirsten van Steenbergen, fraai aangespeeld door Carmen Riepe, zorgden toch weer voor 21-21.

Bij 22-22 en 22-23 (wéér Maud Schuit) lagen de papieren in het voordeel van VELO. Mirthe de Jong (prima wedstrijd!) leek bij 23-23 de verwachte puntendeling binnen te schieten. Maar in de hectische slotfase met veel hachelijke momenten lukte het Angelique van Duijvenbode met een subtiele lob, haar enige treffer trouwens, alsnog de volle winst binnen te halen voor VELO: 23-24.

Doelpunten Quintus: Mirthe de Jong (7), Phoebe Muller (6), Jill van den Berg (2), Tess van der Knaap (2), Gedy de Raaf (2), Alyssa Schaap (1), Lynn Zwinkels (1), Nina Koers (1) en Esmee Verbeek (1).

DAMES 2 BOEKTEN WEER EEN MOOIE OVERWINNING OP FOREHOLTE DS1

Zondag 23 maart speelden dames 2 de thuiswedstrijd tegen Foreholte. In Voorhout verspeelden onze dames de punten, dus waren ze er nu op gebrand om een mooie pot neer te zetten. Dat lukte zeker! Direct vanaf het fluitsignaal, verdedigden ze fel op de bal en werden mooie doelpunten gemaakt. De voorsprong liep snel op naar 7-2. Na de rust gingen ze weer vlot van start en konden ze aan het eind van de wedstrijd een overwinning boeken van 36-26.

Het was een mooie wedstrijd, maar wel één met een hele vervelende blessure voor één van onze speelsters. We hopen met z’n allen op een positieve uitslag na het onderzoek in het ziekenhuis. Heel veel beterschap!!!

Meestrijden om het kampioenschap van de eredivisie, dat wilde zowel Quintus als WHC/Hercules. Die titel gaat er voor beide clubs niet komen, zoveel werd wel duidelijk in de derby van afgelopen zaterdag. Een vergelijking van twee teams na een duel dat de Hagenaars uiteindelijk met 21-28 wonnen.

Kenmerkend voor WHC/Hercules en voor de Heulse formatie is dat beide coaches met een tamelijk jonge ploeg te maken hebben. Die jeugdige gasten hebben ontegenzeggelijk veel kwaliteit, maar op de cruciale momenten tijdens een topwedstrijd bleek eerder al dat de spanning toeslaat. Te veel afspeelfouten en het onbenut laten van de vrije kansen waren regelmatig oorzaak van een onnodige nederlaag.

Voor beide coaches, Neso Saponjic bij Quintus, en Wesley Hage van de Haagse club, zijn dat ingecalculeerd mankementen. ,,Wij zijn aan het bouwen en dat betekent óók dat we de jonge talenten zo veel mogelijk speelminuten laten maken. En ja, dat gaat onvermijdelijk soms ten koste van het resultaat”, vertelt Saponjic, die er totaal geen moeite mee heeft dat zijn team dit seizoen nog achter de twee koplopers eindigt. ,,Over twee jaar gaan wij serieus voor de titel en promotie naar de BENE-League. Tot die tijd is het ervaring opdoen en dan mogen er fouten worden gemaakt.”

Wesley Hage hanteert dezelfde filosofie. Ook hij heeft de beschikking over talenten die deel uitmaken van Jong Oranje. ,,Onze start van de competitie was door het inpassen van nieuwe én jonge spelers stroef. Dat heeft punten gekost. Het enige is dat we moeten proberen een wedstrijd eerder ‘dood’ te maken. Die jonge gasten zijn vaak nog te onstuimig en willen bij een voorsprong maar doorjagen.”

Beide rivalen hebben dus dezelfde voordelen, maar óók de daarmee gepaard gaande nadelen: namelijk het gebrek aan ervaring en rust in de ploeg op de juiste momenten. Die rijpheid komt met de jaren, dus zowel Saponjic als Hage trekt daarvoor tijd uit. Dat betekent dat Quintus en WHC/Hercules én ook Hellas, dat in hetzelfde schuitje zit, elkaar wekelijks de punten afsnoepen, tot groot genoegen van de andere titelkandidaten.

Met al die talenten in deze regio, die ook nog regelmatig naar de gevestigde BENE-Leagueclubs verkassen, wordt de roep om één gezamenlijk Team Haaglanden steeds luider. Dat houdt in, dat clubbelangen even opzij moeten worden gezet. Maar dat is in de afgelopen decennia onbespreekbaar gebleken.

Peter Lotman

WESTLANDSE KRAKER TUSSEN QUINTUS EN VELO GARANT VOOR SPANNENDE STRIJD

En wéér kunnen de handballiefhebbers zaterdag genieten van een heuse derby. Dit keer bij de vrouwen het onvervalste Westlandse duel tussen Quintus en Venéco/VELO. Altijd garant voor spektakel en verrassende uitslagen. Phoebe Muller, de krachtige schutter van de Heulse formatie, heeft er heel veel zin in. ,,Wij willen er weer een feestje van maken in de Heul.”

De sierlijke opbouwspeelster doelt daarmee op de vorige thuiswedstrijd tegen VELO, die Quintus destijds met sterk spel toch vrij onverwacht won. ,,Wij hebben toen als team goed gespeeld en konden daardoor de twee punten in Kwintsheul houden. Dat willen we weer proberen, al weten we dat VELO een heel goede ploeg heeft met veel ervaring. Maar als wij gebruik maken van onze snelheid, net als in die gewonnen wedstrijd, kunnen we voor veel spanning zorgen.”

Phoebe Muller (20) ontpopt zich dit seizoen als een ware killer met haar verwoestende schoten vanuit een fraai sprongschot. Dat veel eerder niet zo op. ,,Nee”, erkent de echte teamspeler, ,,dat komt, omdat ik vooral moest wennen. Ik was voorheen nooit een echte schutter. Nu durf ik meer. Ik merk vanuit de meiden dat ik veel vertrouwen krijg. Zij zeggen ook vaak, dat ik mijn kansen moet pakken. Ook geeft coach Rolf Schulte mij dat vertrouwen.”

,,Wat ook meespeelt”, geeft ze toe, ,,is dat ik me steeds meer op mijn gemak voel binnen het team. Daardoor durf ik ook meer te schieten.”

PLOEGGENOTEN VRIJSPELEN

Toch blijft Muller ook graag in dienst van de ploeg spelen. ,,Handbal is een teamsport, dus is het belangrijk om goed samen te werken. In je eentje gaat het niet lukken. Ik probeer juist vaak mijn ploeggenoten vrij te spelen. Volgens mij maakt het namelijk niet uit wie er scoort als we maar voldoende doelpunten maken. Winnen is belangrijk en als ik goed druk zet voor iemand of ik speel een ander vrij, dan is het doelpunt van ons beiden”, aldus de handbalster die op haar vijfde jaar begon bij SV Gemini in Zoetermeer. Tien jaar speelde zij daar voordat zij de overstap maakte naar Quintus om zich daar verder te ontwikkelen. Haar zus en neef komen nog steeds uit voor Gemini en ze werd aangestoken met het handbalvirus door haar moeder en oma die ook actief handbalster waren.

Phoebe Muller zit in haar laatste jaar van de studie Bestuurskunde. ,,Het is een duale opleiding”, legt zij uit. ,,Ik werk vier dagen in de week op het politiebureau in Waddinxveen en ik heb één dag in de week les op de Haagse Hogeschool. Na mijn opleiding wil ik graag nog een Master doen. Daarom heeft het handballen in het buitenland op dit moment geen prioriteit voor mij.”

Dat neemt niet weg, dat Muller mooie ambities heeft. ,,Het lijkt mij erg leuk om in de toekomst landskampioen te worden en de beker te winnen. Ik wil namelijk graag op tv komen”, zegt zij met een brede lach op haar vrolijke gezicht.

GRAPJES MAKEN

Aan alles is te merken, dat Phoebe Muller het naar haar zin heeft bij Quintus. ,,Zeker weten. Ik kan het met iedereen goed vinden. We trainen hard, maar maken op de trainingen en rond de wedstrijden ook veel lol. Dat vind ik heel belangrijk, want ik hou ervan om grapjes te maken met mijn teamgenoten. Het sociale aspect vind ik belangrijk en verder ben ik super fanatiek en wil ik altijd winnen.”

Dat fanatisme komt duidelijk tot uitdrukking als we voorzichtig opperen, dat het spelen van Europa Cup er komend seizoen niet in zit. ,,Nou”, reageert Phoebe Muller lekker fel, ,,daar denk ik heel anders over. Wij zullen alles op alles zetten om tweede te eindigen in onze poule. Dat zal niet makkelijk worden, maar ik denk dat het een haalbaar doel is.”

Dan moet Quintus beginnen om zaterdag (20.15 uur in Kwintsheul) van aartsrivaal VELO te winnen. Muller nogmaals strijdlustig: ,,En dat kan best lukken. Wij hebben als team al meer tegenstanders verrast. Je kunt merken, dat we nog een jonge groep zijn en soms moeite hebben om de hele wedstrijd hetzelfde niveau vast te houden. Maar als dat lukt, houden we de punten in de Heul.”       

AD SPORT/PETER LOTMAN

QUINTUS (V) VOLGENS VERWACHTING TEN ONDER
In diezelfde poule kon Quintus het in Amsterdam niet bolwerken tegen landskampioen VOC. Met 34-22 ging het team van coach Rolf Schulte ten onder na de 16-12 ruststand.

Vooral in het tweede half uur nam VOC snel afstand door weg te lopen naar 21-12. Bij 25-15 en 29-19 bedroeg het verschil tien doelpunten en was de strijd allang gestreden.

Doelpunten Quintus: Phoebe Muller (6), Jara Datthijn (5), Esmee Verbeek (3), Alyssa Schaap (2), Mirthe de Jong, Jill van den Berg, Tess van der Knaap, Nina Koers, Stacey Zuijderwijk en Lynn Zwinkels (allen 1).

GEDREVEN WHC/HERCULES DOMINEERT TEGEN KANSEN MISSEND QUINTUS
Coach Saponjic begon met zijn sterspelers Marnix Roos en Timo Blom op de wisselbank aan het hectische duel (,, Ze waren wat ziek geweest”). Na een kwartier bracht hij ze toch in, maar toen stond WHC/Hercules al op een 3-7 voorsprong. Een marge die de Hagenaars in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer uit handen zouden geven. De thuisclub kwam nog wel behoorlijk terug tot 11-13 bij de rust, maar verprutste te veel open kansen om op gelijke hoogte te kunnen komen. Dat was trouwens in belangrijke mate óók de verdienste van keeper Lars Hemmes die weer een serie bijzondere reddingen verrichtte. Zijn stand-in Ole van Grieken deed niet voor hem onder en toonde zijn klasse in het tweede half uur toen hij de geblesseerde Hemmes kwam vervangen.

WEINIG GELUK

Ook na het wisselen grossierde Quintus in het onbenut laten van de vele doelpogingen. Routinier Troy Oranje, die heeft laten weten nog een jaar door te gaan, verwoordde het treffend. ,,Als ik en de andere teamgenoten al die kansen hadden benut, was de overwinning naar ons gegaan”, stak hij de hand in eigen boezem. Oranje had inderdaad weinig geluk met zijn schoten, maar speelde tóch dankzij zijn geweldige inzet een prima partij.

Dat was nog maar de vraag geweest, want het Combinatieteam bleef vrolijk door combineren, waarbij de knappe treffers van Jonah Baak vanaf de cirkel opvielen. Maar ook de doelpunten van de sterk spelende Tim Frenk, fraai aangespeeld door Sten Maas, waren om in te lijsten. Jari van de Moosdijk voegde daar nog een handvol snoeiharde schoten aan toe. Hij lijkt zijn oude vorm na zijn blessure weer terug te hebben. Quintus kon daar betrekkelijk weinig tegenoverstellen. Veel moest komen van de onvermoeibare Marnix Roos, maar te weinig teamgenoten haalden hun normale niveau. Daardoor was het voor WHC/Hercules niet zo moeilijk om de score op te voeren naar de ongekende 19-28 voorsprong.

Twee, vrijwel gelijktijdige, tijdstraffen voor de Hagenaars boden de thuisclub nog de gelegenheid de eindstand een wat dragelijker aanblik te geven: 21-28.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Een maand nadat we vernamen dat Simone Schaap ernstig ziek was, ontvingen we vorige week donderdag het trieste bericht dat ze na een oneerlijke strijd tegen haar slopende ziekte overleden was. Simone, haar man Herman en dochter Shannon waren jaren bij Quintus leden van onze handbal familie. Simone had zelf een achtergrond als speelster en was in het verleden een seizoen actief als coach van dames 2.

Simone en Herman Schaap (hun handbal wortels lagen in Schiedam) raakten betrokken bij Quintus, nadat hun dochter Shannon instroomde bij de jeugd van Quintus. Shannon groeide op met de succesvolle jeugdlichting (geboortejaren 1992-1993) van o.a. Debby van Holsteijn, die heel triest ook recent haar vader verloren heeft aan dezelfde dodelijke ziekte. Die lichting bij de damesjeugd stond onder leiding van Nicole Grandazzi. De speelsters en ouders vierden samen successen bij jeugd NK’s en bezochten samen o.a. de Partille Cup in Zweden in 2007, zie onderstaande foto.

Simone haar man Herman was een bevlogen trainer, o.a. van de Rotterdamse herenjeugd. Hij werd gevraagd bij Quintus als trainer van heren 2 en hij werd daarmee assistent van Jan Alma, met wie hij een speciale band opbouwde. Na een periode bij de dames van Westlandia werd Herman weer trainer bij Quintus, nu van onze DA-jeugd en dames 3. Na een wijziging in zijn werk vertrok Herman naar handbalclub Aalsmeer, die voor hem een baan konden regelen. Simone was als partner van Herman, altijd een belangrijke steun bij Herman zijn activiteiten als trainer. en daardoor jarenlang veel bij Quintus te vinden. Met Herman vertrok ze mee naar Aalsmeer.

We wensen Herman veel sterkte toe om het verlies van zijn lieve Simone te dragen. Ook condoleren we hun dochter Shannon en haar partner Robin met dit grote verlies.

Jan van Kester

Athlete Works is een stichting opgericht door een oud topsporter welke na zijn professionele carrière na ging denken wat te doen met zijn ervaringen en het leven na topsport.

Vele topsporters vallen in een zwart gat na hun carrière omdat deze nu eenmaal in teken staat van trainen en wedstrijden. Ondertussen uitgegroeid naar een stichting met meerdere medewerkers in verschillende disciplines en samenwerkingen met ere en 1e divisie teams actief in diverse takken van sport. Quintus is eerste in hun portefeuille op het gebied van handbal.

Bestuur STQ wilde kijken of hun denkwijze kon aansluiten bij ons denken voor het optimaal benutten van de talenten en begeleiden hierin. Verschil in het verhaal zat in het begin dat Athlete Works vooral uitging van een maatschappelijke of studie carrière na de topsport en wij meer tijdens de topsport zaten te denken.

Onze speelsters en spelers zijn vooral jong en nog bezig met hun studie of aan het begin van een maatschappelijke carrière naast de topsport. Afgelopen jaar is er een presentatie geweest voor dames en heren selectie topsport en zijn hun ervaringen vanuit het verleden gedeeld en een enquête gehouden onder de aanwezigen.

Met deze resultaten zijn er bij sommige speelsters en spelers vervolggesprekken geweest en zijn nu alle resultaten geëvalueerd. Er is behoefte bij een aantal in begeleiding van hun schoolkeuzes en of baan keuzes.Voor ons al een positief resultaat daar we mogelijk onze talenten kunnen helpen buiten de sport om zodat ze een kopzorg minder hebben buiten het vele sporten.

Voor Athlete Works nieuwe voeding aan hun denkwijze dat hun ervaring niet alleen werkt voor na hun leven als topsporter. Athlete Works hebben we nu verzocht om traject met speelsters en spelers verder in te gaan en ze te begeleiden waar mogelijk bij hun keuzes.

Dit wil zeggen gesprekken aan gaan met scholen welke gekozen wordt door speelster en of speler zodat er ruimte blijft voor het beoefenen van topsport en bedrijven zoeken welke aansluiten bij de baan keuze zodat ook hier topsport mogelijk kan blijven.

Zijn er bedrijven welke behoefte hebben aan topsporters en ze de ruimte willen geven om hun sport ernaast te kunnen beoefenen, kan er contact worden opgenomen met STQ.

Topsporters hebben n.l. een paar kwaliteiten welke vele bedrijven zoeken. Ambitie en motivatie!

De Eekhout Hal, het icoon van sportcomplex Quintus, staat op het punt van de eerste grote renovatie sinds de bouw eind jaren 70. Ooit speciaal gebouwd voor Quintus Handbal, is de hal door de jaren heen het podium geweest voor talloze nationale en internationale topwedstrijden. Menig Heulenaar en Westlander heeft er ook (jeugd) wedstrijden gespeeld en gezien van volleybal, handbal, badminton en gymnastiek.

Om deze enorme verbouwing een steuntje in de rug te geven organiseren we weer een Quli Diner. Dit evenement is voor en door alle verenigingen die deel uitmaken en gebruikmaken van ons mooie sportcomplex. Laten we onze krachten bundelen en deze bijzondere gelegenheid tot een groot succes maken!

Vrijdag 10 mei Quli diner in hal 1
Een avond vol gastronomische BGE-hoogstandjes van Leo Elenbaas, samengesteld met de beste ingrediënten uit onze eigen streek. Een evenement dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook een mooie gelegenheid biedt om een belangrijk doel te steunen: de sporthal weer op top (sport) niveau krijgen. Het Quli diner overstijgt de verwachtingen van een gewoon gastronomisch festijn. Het is een unieke gelegenheid om samen te komen en een positieve impact te maken. Bied mee tijdens onze veiling op exclusieve items, win mooie prijzen in de loterij en steun de toekomst van onze sportaccommodatie.

Voor €1250,- excl. BTW per tafel van 10 personen te boeken. Voor de zakelijke vraag is een factuur mogelijk. Meer info voor een tafel bel of app John vd Valk 06-28287700 of Peet vd Valk 06-51325987, kijk op https://www.sportaccommodatiequintus.nl/quli-diner-2024/ of zie bijgaande flyer.

Wat hebben we nodig?
Een speciale werkgroep is begonnen met de organisatie van dit evenement. Zij hebben dringend handjes nodig.

  1. Promoten van het evenement door tafels te verkopen aan leden, sponsoren en ondernemers (de flyer graag verspreiden).

Aanmelden van vrijwilligers of andere ideeën voor een succesvolle editie, kan bij Nanda van Soest (graag via whatsapp 06-33101257).

Aanmelden van tafelreserveringen kan via Quintusleeft@sportaccommodatiequintus.nl
Willen jullie een handje helpen? Laten we samenwerken om het Quli diner tot een groot succes te maken! Dit evenement wil je niet missen!

Met vriendelijke groet,
Nanda van Soest
Vrijwilligerscommissie
Quintus Handbal

NEGEN DOELPUNTEN PHOEBE MULLER NIET GENOEG

De vrouwen van Quintus waren volgens verwachting in Amsterdam niet opgewassen tegen titelkandidaat VOC. Het werd na een 21-13 ruststand uiteindelijk 37-28 voor de thuisclub. Bij de Westlandse ploeg van trainer/coach Rolf Schulte was Phoebe Muller met 9 doelpunten uitstekend op schot.

Bij 4-4 en 8-6 bleef Quintus nog even in het spoor, maar halverwege kwam VOC met een tussenspring al op 15-9. Vervolgens kon de thuisclub de voorsprong uitbreiden naar de comfortabele 21-13 tussenstand halverwege.

Na het wisselen bleef de kampioenskandidaat gestaag scoren en de treffers van Phoebe Muller Jill van den Berg en Jara Datthijn waren niet voldoende om via 31-24 de 37-28 nederlaag te kunnen afwenden.

Doelpunten Quintus: Phoebe Muller (9), Jara Datthijn (6), Jill van den Berg (5), Gedy de Raaf (3), Alyssa Schaap (2), Lynn Zwinkels (1), Loïs van Velzen (1) en Esmee Verbeek (1).  

MANNEN QUINTUS VERRASSEND ONDERUIT

De mannen van Quintus moesten in de zondagmiddagwedstrijd aantreden zonder topspeler Marnix Roos. De belangrijke schutter moest werken en opnieuw bleek dat het team van trainer/coach Neso Saponjic zonder hem kwetsbaar is. Met 34-26 moesten de Westlanders een gevoelige nederlaag incasseren tegen Opleidingsteam BEVO.

,,Collectief was het niet goed genoeg”, luidde de verklaring. Dat bleek wel, want vrijwel de gehele partij keek Quintus tegen een achterstand aan. Bij de rust viel de schade bij 14-12 nog te overzien. Maar na het wisselen was het al snel 19-12 en die marge viel niet meer te overbruggen. Via 24-17, 26-20 en 29-21 werd het uiteindelijk nog ruim 34-26 voor de fellere thuisploeg.

Doelpunten Quintus: Jorian Baauw (6), Troy Oranje (5), Timo Blom (4), Nick Schot (4), Ques Canninga (2), Sam Koppenol (1), Ali Ahmedov (1), Sven Teekens (1), René de Bakker (1) en keeper Cas van der Harst (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN  

SPORTIEVE REVANCHE OP ZAP DS1 VAN ONZE DAMES 2

In het najaar verloren onze dames nog, maar dit keer waren ze te sterk voor ZAP uit het Breezand.

In de beginfase werd er nog gezocht naar de juiste vorm, maar toen die eenmaal gevonden was, werd er naar harte lust gescoord.

Hierdoor werd de achterstand snel ingelopen en omgedraaid naar een mooie voorsprong. Aan het eind van de eerste helft was het dan toch ook weer spannend geworden en gingen de teams met een nipte voorsprong van 14-13 de kleedkamers in.

De tweede helft was de scoringsmachine weer snel gevonden en liepen onze dames uit naar een ruime voorsprong.

Met een 33-26 op het scorebord werd de wedstrijd afgefloten en konden we concluderen dat de sportieve revanche met overtuiging goed gelukt was.

Wat gaat er gebeuren?
De werkzaamheden gaan van start met twee weekendafsluitingen. Deze vinden plaats in de weekenden van vrijdag 22 maart en vrijdag 5 april. Tijdens deze afsluitingen zal de N211 Wippolderlaan tussen de A4 en de Erasmusweg in beide richtingen worden afgesloten. Dit heeft invloed op de bereikbaarheid vanaf vrijdagavond 22:00 uur tot maandagochtend 04:00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via diverse routes (zie bijgevoegde pdf Omleidingskaart weekendafsluiting N211).

Reisadvies
Wij verwachten dat het erg druk wordt op de omliggende wegen tijdens de weekendafsluiting. Het advies is om zoveel mogelijk gebruik te maken van alternatieven zoals de fiets of het OV. Houdt bij gebruik van de auto rekening met grote verkeersdrukte en raadpleeg vooraf een routeplanner of navigatieapp.

Informatie weekendwerkzaamheden


Meer informatie
Op de website www.n211wippolderlaan.nl vindt u meer informatie over het project en de werkzaamheden. Daar kunt u u ook aanmelden voor Nieuwsalerts en de BouwApp, zodat u op de hoogte blijven van (toekomstige) ontwikkelingen en reisinformatie.

X