De return van de dubbel tegen Aalsmeer stond voor afgelopen zondag op het programma. De ploeg uit Kwintsheul was gewaarschuwd, ze had immers de tweede helft verloren van de ploeg uit de bloemenstad.

Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op, de ploegen scoren om en ome en geven elkaar geen mogelijkheid om ver uit te lopen. Dan slaat Aalsmeer een gaatje en loopt weg met een maximale voorsprong van 2 doelpunten. Een time-out schudt de Quintus2 wakker en ineens gaat het beter lopen. Langzaam wordt de achterstand weggewerkt en staat er aan het einde van de eerste helft een kleine voorsprong op het scorebord voor de ploeg uit Kwintsheul. Ruststand 19-18.

De start van de tweede helft is voor Quintus2, ze zet aan en loopt langzaam maar zeker weg bij Aalsmeer. De maximale voorspong die op het bord staat is 5 doelpunten, maar wie denkt dat de dames uit Aalsmeer zich zomaar gewonnen geven komen bedrogen uit. Het spel van Quintus2 veranderd en de ploeg uit Aalsmeer ruikt bloed. Langzaam maar zeker komen ze terug in de wedstrijd en nemen 10 minuten voor tijd zelfs een voorsprong. Wat Quintus2 ook probeert niets lukt meer en zo wint Aalsmeer 2 belangrijke punten in de strijd om te overleven in de eerste divisie. Eindstand 32-35.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We kunnen zoveel beter dan we hebben laten zien richting het einde van de wedstrijd. We gaan niet meer als team handballen. Aalsmeer heeft daar handig gebruik van gemaakt. Uithuilen en donderdag nog eenmaal vlammen, en zo de tweede plek veilig stellen.”

Aankomende donderdag speelt Quintus 2 zijn laatste wedstrijd in de Eekhouthal tegen VOC2. Die wedstrijd begint om 20:45.

In het seizoen 2021-2022 zijn voor het eerst in twee jaar de competities weer afgerond. De lock-downs door corona waren daarvoor steeds spelbreker. De afgelopen weken moesten om tot een eindstand te komen er nog wel regelmatig midweeks wedstrijden worden ingehaald, die vanwege corona waren uitgevallen. Kortom veel extra puzzelwerk voor onze wedstrijdsecretaris Esther van Zijderveld en onze beheerder Loek Schulte.

Dit seizoen worden er voor het eerst door het NHV in twee jaar weer NK’s damesjeugd georganiseerd en wel komend weekend 28-29 mei zaterdag voor de DC-jeugd en zondag voor de DB-jeugd. In tegenstelling tot het verleden worden de NK’s dit jaar helaas niet in de Sporthallen Zuid in Amsterdam gespeeld, maar in Sporthal De Burcht in Boekel, waar 2 hallen zijn. Bij de herenjeugd is er bij de HC en HB één landelijke divisie, daarom wordt er voor deze leeftijdsgroep geen NK georganiseerd. Dit geldt ook voor de DA en HA. De teams en ouders hebben daarom voor de competitie al best veel moeten reizen. De samenvoeging van alle teams bij de herenjeugd in één poule heeft ook te maken met de beschikbaarheid en spreiding van heren jeugd teams over het land.

Bij de damesjeugd zijn er parallel driejeugddivisies bij de DB (West, NoordOost en ZuidOost) en twee bij de DC en wordt er daarom als afsluiting van het seizoen een NK georganiseerd. Er zijn vanuit die divisies totaal acht teams geplaatst voor het NK. De teams zijn voor komend weekend verdeeld over twee poules. Na 3 poulewedstrijden worden er kruisfinales gespeeld (1 tegen 2, 3 tegen 4, etc.). 

De DC1 en DB1 van Quintus hebben zich als 2e uit de competitie in jeugddivisie WEST geplaatst voor het NK.  

Zaterdag is het NK voor de DC-jeugd en zondag voor de DB-jeugd. De DC1 is ingedeeld in de poule met Greenpark/AalsmeerWijhe en Kwiek Raalte. De DB1 is ingedeeld in de poule met Olympia HengeloVOC en V&L. De deelnemende teams staan garant voor goede jeugdopleidingen. De wedstrijden op het NK duren tweemaal 15 minuten. Kortom het wordt met 5 wedstrijden op één dag een zware toernooidag voor onze speelsters en begeleiding.

Beide teams reizen met een bus naar het NK. Voor beide teams start het toernooi om 10.15 uur, dus dat wordt dit weekend vroeg op pad. Mogelijk zijn er nog plaatsen in de bus voor supporters. Informatie hierover via de coaches. 

We wensen beide teams en hun begeleiding veel succes en een mooie sportieve ervaring toe! Zo’n toptoernooi biedt weer goede ontwikkel kansen voor het spelen onder druk. Twee vorige generaties hebben, door corona deze waardevolle ervaring helaas moeten missen. De wedstrijden van het NK staan in de Handbal App van het NHV en de uitslagen zijn van daaruit te volgen.

Met Pasen waren beide selecties succesvol bij de Stammescup in Aalsmeer, zie onderstaande foto. Hierop staan beide teams samen met de GD1.

Het is niet uitgesloten, dat de mannen van Quintus volgend seizoen tóch uitkomen in de BENE-League. Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft Hurry-Up, de concurrent in de strijd tegen degradatie, vier strafpunten in mindering gebracht. Daardoor stijgt Quintus naar de veilige vijfde plaats in de NL League.

De Westlanders stonden met nul punten onderaan en de Drentse club met drie punten een plaats hoger. Die rollen zijn door de beslissing van het NHV nu omgekeerd met nog drie wedstrijden te gaan. Hurry-Up voldeed op een aantal onderdelen niet aan de licentievoorwaarden.

De vraag is of Quintus wel zo blij is met de die nieuw geboden kans.

Henri Reijgersberg, de technisch adviseur van de Heulse club, is daar duidelijk over.

,,Zeker wel. Het is een mooie kans om volgend seizoen tegen Tachos, dat gaat promoveren, te spelen in de BENE-League. Wij hebben de zaken de laatste jaren flink geprofessionaliseerd en kunnen op deze manier doorbouwen. Hopelijk kunnen we óók door samenwerking met de clubs uit deze regio perspectief bieden voor een langdurig verblijf op het hoogste niveau. Wij zien het als een prachtige kans, die we zeker zullen benutten.”

EEN CADEAUTJE MOET JE UITPAKKEN

Ook Marc de Vreede, één van de sterkhouders die heeft laten weten een jaar door te gaan, is positief als het zover mocht komen.

,,Dat zou wat zijn. Ik had me er al mee verzoend, dat ik volgend jaar afscheid zou nemen in de eredivisie. Maar dit ga ik dan zeker meemaken. Wij hebben genoeg ervaring opgebouwd om in de BENE-League de strijd aan te gaan met Tachos. De duels in die grensoverschrijdende competitie zijn altijd geweldig, al hebben we veel verloren.”

Cirkelloper Rick van Ravesteijn, die ook heeft verlengd bij Quintus: ,,Een cadeautje dat in de schoot wordt geworpen, moet je altijd uitpakken. Als team jezelf meten met de beste clubs is het mooiste. Bovendien worden we dan geen laatste, omdat wij winnen van Tachos”, bluft hij op zijn Haags.

Saillant detail is, dat uitgerekend de laatste wedstrijd op 4 juni tegen Hurry-up in Kwintsheul wordt gespeeld.  

AD SPORT/PETER LOTMAN

De vorige derby was een prooi voor VELO, de ploeg uit Wateringen had destijds het beste van het spel en won vrij gemakkelijk in de Eekhouthal. Het was er dus alles aangelegen voor Quintus 2 om dit keer een beter resultaat te boeken. Tevens speelt de ranglijst nog een rol van betekenis. Beide ploegen strijden voor hun positie. Quintus 2 voor de 2de plek en VELO voor mogelijke promotie naar de ere-divisie. In een goed gevulde VELO hal dus alles aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken.

VELO start beter aan de wedstrijd dan de reserves van de ploeg uit Kwintsheul, de ploeg uit Wateringen loopt makkelijk weg en neemt een maximale voorsprong van 5 doelpunten. Een time-out aan de kant van Quintus 2 moet verandering brengen. In eerste instantie lukt dat nog niet helemaal, maar gaandeweg de eerste helft lijkt het lek boven water. VELO scoort in 15 minuten maar vier keer en Quintus 2 scoort er lustig op los. Ruststand 18-18.

De tweede helft beloofd een spannende te worden. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en zowel de dekking als de aanval werken op volle toeren. Het is stuivertje wisselen voor wat betreft de scores, maar geen van beide ploegen is bij machte een gaatje te slaan. Naar mate de wedstrijd vordert, is het Quintus 2 dat de bovenliggende partij lijkt te worden. De ploeg uit Kwintsheul neemt een voorsprong van 4 doelpunten en staat die, ondanks een dubbele mandekking, niet meer af. Einduitslag 33-36.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Wat een spannende pot, in het begin zag het er niet naar uit dat we met de punten naar huis zouden gaan. Compliment aan de ploeg dat ze dit zo hebben omgedraaid. Een verdiende overwinning waarmee we nog steeds zicht houden op de 2de plek op de ranglijst.”

Dinsdag 24 mei speelt de ploeg uit Kwintsheul een uitwedstrijd. Dan staat de wedstrijd tegen Aalsmeer op het programma, de wedstijd begint om 20:30 uur in sporthal de Bloemhof, zondag volgt dan de “return” in de Eekhouthal. Die wedstrijd begint om 13:30 uur.

Aankomende zondag speelt Dames 1 om 14.00 uur thuis tegen VZV om de derde plek in de Eredivisie. Vorige week werd uit met drie punten verschil verloren. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Komen jullie de dames aanmoedigen? Iedereen heeft gratis entree. Dit is ook de laatste wedstrijd voor een aantal vaste krachten in Dames 1. We nemen dan ook zondag afscheid van deze dames.

We hebben deze dames gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden o.a. wat is je mooiste ervaring in de handbal, wat ga je hierna doen en wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal.


Angelique van Duijvenbode

Jouw positie: Middenopbouw

Wanneer ben je begonnen met handballen: Toen ik 4 jaar was

Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: Ja, Hellas en Quintus.

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: Winnen van de bekerfinale

Wat ga je hierna doen: Ik stop voornamelijk vanwege de blessure aan mijn schouder dus ik moet nog kijken welke sport er eventueel mogelijk is. Ik wil fitnessen, kickboxen en padel en tennis proberen en als het weer beter gaat met mijn schouder misschien nog wel weer handballen. Ik zal meer tijd hebben om me te richten op mijn werk en voor mijn werk zal ik meer naar het buitenland gaan en hier heb ik dan gelukkig ook tijd voor nu ik stop met handballen!

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: De belangrijke wedstrijden (finales) spelen + Europacup.


Iris van Aalst

Jouw positie: Opbouw

Wanneer ben je begonnen met handballen: Toen ik 6 jaar was

Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: Aalsmeer en Quintus

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: Het spelen van Europa Cup wedstrijden en het winnen van de bekerfinale.

Wat ga je hierna doen: Ik ga handballen bij dames 3.

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: Ik ga niet weg bij Quintus, maar het meeste wat ik aan de damesselectie ga missen zijn de topwedstrijden die we hebben mogen spelen in de Europa Cup.


Esther de Vos 

Jouw positie: doel 

Wanneer ben je begonnen met handballen: op m’n 15e in de B-jeugd bij quintus. 

Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: van m’n 6e tot m’n 15e bij Saturnus (Ridderkerk) gespeeld.

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: de jeugd NK’s met Quintus vond ik heel gaaf, mijn debuut in Dames 1 op 14 oktober 2012, EuropaCup wedstrijden IJsland, Kroatië, Spanje, Polen en Frankrijk.En de SuperCup en de beker.

Wat ga je hierna doen: ik ga meer tijd besteden familie/vrienden/vriend, vakanties, weekendjes weg. Ik vind alle sporten leuk, dus uiteraard blijf ik lekker sporten. 

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: de wedstrijden, vooral de speciale wedstrijden zoals EuropaCup. Gezelligheid op een training, de gezellige busreizen en uiteraard de gezelligheid met de meiden. 


Fem Boeters

Jouw positie: cirkel 
 
Wanneer ben je begonnen met handballen: ik was 6 jaar toen ik ben begonnen met handballen bij Quintus 
 
Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: sinds mijn 6de tot dit seizoen bij Quintus, half jaar vorig seizoen bij Fuchse Berlin in de 2e Bundesliga 
 
Wat is je mooiste ervaring in de handbal: ongeslagen landskampioen met de A1 geworden, debuut gemaakt voor de dames 1 & natuurlijk de Europacup wedstrijden! 
 
Wat ga je hierna doen: de stap maken naar Duitsland, waar ik voor de aankomende 2 jaar heb getekend bij TSV Bayer Leverkusen. 
 
Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: alle meiden waarmee ik hele leuk jaren en gezelligheid heb gehad. 


Lois Strik

Jouw positie: (linker) opbouw

Wanneer ben je begonnen met handballen: Toen ik 6 jaar was ben ik begonnen met handballen

Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: VELO en Quintus

Wat is je mooiste ervaring in de handbal:
ik heb veel mooie ervaringen, zoals het Nederlands kampioenschap in de jeugd, de bekerfinale, Europacup wedstrijden en in het corona jaar zijn we eerste geworden in de competitie (ananas cup).

Wat ga je hierna doen:
ik ga op avontuur naar Kaapstad voor een maand en als ik terugkom staat er een mooie nieuwe baan op mij te wachten. Verder zal ik na de zomer aansluiten bij de dames 3 van Quintus.

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: niks, want ik blijf nog lid van Quintus.


Celine Michielsen

Jouw positie: cirkel

Wanneer ben je begonnen met handballen: op mijn 3e

Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: ja, United Breda, Internos, Nieuwegein, Hellas, DJK MJC Trier, TuS Metzingen, HSG Blomberg, Quintus

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: beste speelster + topscoorster op EK 2011 met U17, Zilveren medaille EK U19 en europacup finale in de Vesprem Arena

Wat ga je hierna doen: trainer/Coach heren 2 Aalsmeer

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: ik hou van dit spelletje, vandaar dat ik het nu nog niet definitief los kan laten. Helaas kan ik op dit moment fysiek niet meer zelf handballen, dus dat is jammer. Maar ik ben blij dat ik het op deze manier kan invullen.


Amber Verbraeken

Jouw positie: rechterhoek 
 
Wanneer ben je begonnen met handballen: toen ik 9 jaar was 
 
Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: ja, bij ODIS (De Lier) en Quintus 
 
Wat is je mooiste ervaring in de handbal: toen ik Nederlands kampioen werd in het eerste seizoen dat ik bij Quintus handbalde, dat was in de C-jeugd. Dat staat mij nog altijd bij. En deelname aan Europacup met Nantes
 
Wat ga je hierna doen: handballen in Duitsland, bij Neckersulm.
 
Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: de gezelligheid en het echte ‘Westlandse’. 


Suzie Otten 

Jouw positie: cirkel

Wanneer ben je begonnen met handballen: Ik heb vanaf mijn 6e, dus 22 jaar, gehandbald bij Quintus. 

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: In de jeugd was de Partille Cup in Zweden waar we de halve finale haalden een hele gave ervaring. De EHF cup wedstrijden tegen Nantes waren een echt hoogtepunt. 

Wat ga je hierna doen: Ik ga meer tijd besteden aan familie en vrienden en we gaan met een aantal vriendinnen tennissen. 

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: Ik denk dat ik vooral de saamhorigheid binnen het team en binnen de club ga missen. 


Anouk Zwinkels

Jouw positie: linkeropbouw

Wanneer ben je begonnen met handballen: ik ben denk ik op mijn 6e begonnen bij Quintus

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: het winnen van de beker, supercup en Ananas cup zijn voor mij wel de mooiste momenten geweest. Daarnaast natuurlijk alle leuke Europacup tripjes. 

Wat ga je hierna doen: ik ga tennissen

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: de gezelligheid met het team. Quintus hoef ik niet te missen want ik kan natuurlijk langs blijven gaan. Maar juist dat teamgevoel en samen voor hetzelfde doel gaan ga ik wel missen. 

De nieuwe trainer/coach van Quintus, de Zwitser Ruben Schelbert, kan komend seizoen ook rekenen op drie Haagse Boys Rick van Ravesteijn, Marc de Vreede en Dean van Haeren. Het drietal Hagenezen blijft de Heulse club trouw en plakt er nog een jaartje eredivisie aan vast. De beweegredenen zijn van verschillende aard, maar alle drie hebben zij inmiddels een stevige binding met de Heulse club.

RICK VAN RAVESTEIJN

De trefzekere cirkelloper Rick van Ravesteijn heeft zich met zijn onvervalste Haagse bluf én humor ontwikkeld tot één van de sterkhouders. Hij kan terugkijken op een persoonlijk goed seizoen met veel doelpunten. Tegenstanders moesten hem toch altijd extra in de gaten houden met zijn acties aan de zesmeterlijn. Hij scoorde uit alle standen en ook zijn strafworpen waren meestal onberispelijk. Geen wonder, dat de technisch leiders Collin de Vette en Niels van Lier, die beiden nog met Van Ravesteijn hebben samengespeeld, blij zijn dat hij heeft ‘bijgetekend’.   

Van Ravesteijn heeft niet echt geaarzeld: ,,Mijn insteek is steeds geweest om zeker nog een jaar door te gaan. Ik kan het handbalspelletje eigenlijk nog niet missen. Het is veel te leuk. Ik heb wél steeds gezegd, dat er een volwaardig team voor de eredivisie moet staan. En dat schijnt te gaan lukken. Dan draag ik óók graag mijn steentje bij.”

Met zijn ploeggenoten heeft Van Ravesteijn een lastig seizoen achter de rug in de BENE-League. Vooral de laatste loodjes wegen extra zwaar.

,,De koek voor dit seizoen in de BENE-League is op. De spelers op wie het aankomt, zijn moe, uit vorm of hebben kleine pijntjes. We hebben een heel goede periode gehad, maar fysiek heeft het te veel gevraagd. Het was ook eigenlijk het hele seizoen wel duidelijk, dat wij fysiek tekort kwamen. Maar het was toch weer een mooie ervaring”, aldus de sympathieke Hagenaar.”

MARC DE VREEDE

Om een heel andere reden wil ook Marc de Vreede zijn contract bij Quintus verlengen. Hij was afgelopen seizoen hersteld van een flinke blessure, speelde prima wedstrijden, maar had niet de voldoening van een topseizoen. 

De Vreede over zijn beslissing om door te gaan: ,,De reden is, dat ik graag kampioen wil worden of in elk geval daarvoor wil spelen. Het kampioensjaar van Quintus was ik geblesseerd en dat knaagt. Ik wil op een mooiere manier afsluiten. Het wordt in elk geval wél mijn laatste jaar of we nu kampioen worden of niet.”

De Vreede hoopt, dat er nog een paar spelers bijkomen. ,,Maar de spoeling is erg dun”, realiseert hij zich. ,,We hebben een team dat bovenin de eredivisie moet kunnen meedraaien. Onder leiding van Ruben kunnen we zeker nog stappen maken. Ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat aanpakken en ik kijk uit naar de samenwerking. Hij heeft veel ervaring en ik verwacht dat hij ons verder kan brengen. Het zou een mooi einde zijn van mijn carrière om af te sluiten met de schaal.”

DEAN VAN HAEREN

Ook midopbouwer Dean van Haeren kan terugkijken op een prima seizoen. Misschien wel een van de betere periodes in zijn carrière tot nu toe. En ook hij wil er nog wel een jaartje aan vastplakken. Van Haeren was als spelverdeler van grote waarde, scoorde regelmatig fraai en vormde ook in verdedigend opzicht een belangrijke schakel in het team van Quintus.  

Van Haeren: ,,Ik heb zeker een goed seizoen gedraaid en heb dan ook veel positieve reacties gekregen. Maar ik blijf zelfkritisch, want het kan natuurlijk altijd beter. Ik wil graag doorgaan, maar moet nog bekijken hoe ik het met mijn werk kan combineren. Ik heb het heel druk met mijn werk als manager van het tennispark en als tennisleraar. Met trainer Ruben Schelbert én op mijn werk ga ik nog bespreken wat de beste oplossing is.”

RENÉ DE BAKKER

Naast deze drie ‘importspelers’ blijft ook de rasechte Westlander René de Bakker zijn club trouw. De linkshandige hoekspeler twijfelt daar geen moment over. Hij verving lange tijd de geblesseerde Alex Koop en maakte met zijn vlammende schoten vanuit de rechterhoek indruk.

De Bakker: ,,Tuurlijk blijf ik gewoon bij Quintus handballen. We degraderen uit de BENE-League, maar het was mooi om mee te maken. Ik heb volgend seizoen veel zin om met een jong team en een paar oudere spelers met ervaring onze best te gaan doen in de eredivisie. Gewoon om te kijken hoever we komen. Er lopen een heleboel jonge jongens bij ons rond die de stap kunnen maken naar het eerste. In combinatie met de ervaren gasten kunnen we een sterk team opbouwen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

ZAP vecht voor elk punt voor lijfsbehoud in de eerste divisie, Quintus 2 is gebrand om de tweede plek te veroveren op de ranglijst, genoeg ingrediënten om er eens goed voor de te gaan zitten in sporthal de Eekhout.

De ploegen starten wat nerveus aan de wedstrijd, maar het is Quintus 2 wat het voortouw neemt. De ploeg uit Kwintsheul loopt in het begin al makkelijk weg, maar ziet ZAP toch aanhaken. Naar mate de eerste helft vordert neemt het krachtsverschil toe en neemt Quintus2 afstand. Ruststand 17-10.

De tweede helft laat eenzelfde beeld zien, ZAP is niet bij machte om het de ploeg uit Kwintsheul echt lastig te maken. Quintus2 blijft er lustig op los scoren en dat zorgt ervoor dat ZAP niet dichterbij kan komen . Einduitslag 38-26.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Wederom een mooie overwinning, nog 4 finales te gaan en dan maken we kans op die begeerde 2de plek.”

Zaterdag 21/5 speelt de ploeg uit Kwintsheul een uitwedstrijd. De derby tegen VELO staat op het programma, die wedstrijd begint om 19:00 uur in de Velohal in Wateringen.

Op vrijdag 3 juni 2022 vertrekken de meiden van de C/D selectie naar Denemarken om voor de SØNDERJYSKE HANDBALL CUP te gaan strijden. Dit toernooi duurt tot maandag 6 juni 2022. Zij nemen deel aan de leeftijdsklassen onder 15 en onder 14. Een fantastisch weekend waar zij ervaringen kunnen op doen tegen buitenlandse handbalteams. 

Om aan dit buitenlandse toernooi deel te kunnen nemen hebben zij een mooie sponsoractie opgezet. Aanstaande zondag 15 mei 2022, als het buitenseizoen bij prachtig weer begint en het rolstoel handbaltoernooi plaatsvindt, zullen zij op Quintus allerlei lekkernijen verkopen. Dit om een stapje dichterbij Denemarken te komen.

Helpt u de meiden naar Denemarken? Kom dan zondag gezellig naar Quintus om leuke wedstrijden te kijken en te genieten van een gezonde lekkernijen.

Bekijk het programma van aankomende zondag op de kalender.

Zowel Dirk Loose als Alex Curescu zijn beiden het afgelopen seizoen zeer betrokken geweest bij de ontwikkeling aan de dameskant. Dirk gaf één keer in de week training aan de dames A-selectie en Alex was trainer/coach van dames 3. Beide heren sluiten het seizoen zeer succesvol af: Het A-team is namelijk dit jaar Nederlands Kampioen geworden en de dames van dames 3 zijn kampioen geworden in de Hoofdklasse en promoveren komend seizoen naar de tweede divisie.

Dirk Loose

Nadat Celine Michielsen (Dames A1) en Willem-Jan Ruder (Dames 2) hadden aangegeven te stoppen met hun functie, is er direct gezocht naar passende vervanging. Dirk Loose is voor komend seizoen aangesteld als trainer/coach voor Dames 2 en Alex Curescu gaat de dames A-selectie onder zijn hoede nemen.

CV Dirk Loose

Dirk Loose komt uit Brabant en heeft bij verschillende verenigingen getraind en gecoacht, waaronder HV United Breda, OHC, PSV Handbal en de laatste twee jaren ook bij onze vereniging. Daarnaast is hij de afgelopen 6 jaar hoofdtrainer geweest bij Handbalschool Brabant voor de MB-jeugd.

Alex Curescu / foto Paul Vis sr.

CV Alex Curescu

Alex Curescu heeft al meer dan 20 jaar ervaring als trainer/coach. Ook binnen Quintus is Curescu geen onbekende; vanaf 2012 heeft hij verschillende malen aan het roer gestaan bij Dames 1 en Heren 1. Daarnaast is hij bij enkele clubs in het land als oefenmeester actief geweest, zoals VOC, SEW en VELO. Vorig jaar heeft hij nog een uitstap gemaakt naar CS Universitatea Cluj Napoca in Roemenië.

We wensen Alex en Dirk veel succes in hun nieuwe rol.

Het handbalseizoen is bijna ten einde en er wordt al vooruit gekeken naar het komende seizoen. Dit doen we niet voordat we een aantal vaste krachten van onze dames- en herenselectie bedanken voor hun jarenlange inzet.  

Zowel bij onze heren als dames hebben een aantal spelers/speelsters besloten om te stoppen met handballen op hoog niveau en meer tijd te gaan besteden aan o.a. hun maatschappelijke carrière. Ook zijn er enkele spelers en speelsters die vertrekken naar een andere club of zelfs naar het buitenland. Bij de heren is dat Hidde van Oorschot. Hij verruilt Quintus voor Aalsmeer en zoals al eerder bekend was, gaan bij de dames Fem Boeters (TSV Bayer 04 Leverkusen) en Amber Verbraeken (Sport-Union Neckarsulm) in Duitsland in de Bundesliga spelen.  

Jarenlang onder de lat bij Quintus stond Paul Vis, samen met veldspelers Ard Vollebregt, Alex Koop en Yannick Boers, hebben zij mooie successen meegemaakt. Na een korte periode van twee jaar, heeft ook Pieter van der Velden besloten te stoppen met het spelen op hoog niveau. 

Binnen de damesselectie stoppen enkele basiskrachten, waaronder Iris van Aalst, Esther de Vos, Anouk Zwinkels, Angelique van Duijvenbode en Lois Strik, die in 2019 de bekerfinale wonnen en de prijs kregen voor beste sportploeg van het Westland. Ook Celine Michielsen die in 2020 vanuit de Bundesliga naar Quintus kwam, stopt. Zij gaat zich meer richten op het trainersvak. Suzie Otten, de cirkelloopster die jaren in de selectie heeft gespeeld, neemt eind mei afscheid van de sport. 

Deze groep laten we uiteraard niet vertrekken zonder ze in het zonnetje te zetten. Houd onze nieuwspagina in de gaten.

X