Over één positie in het team hoeft de technische leiding van Quintus zich voor de toekomst geen zorgen te maken. Keeper Evan de Lange, 17 jaar pas, is een groot talent en wordt nu al begeerd door andere clubs. Hij kwam zaterdag in het verloren BENE-Leagueduel met Visé (21-24) pas tegen het einde even in actie voor een strafworp. Collega Paul Vis was voortreffelijk op dreef, dus was er voor De Lange dit keer slechts een bescheiden rol weggelegd.

Sinds de winterstop werd de junior al vroeg bij de selectie van de hoofdmacht gehaald om samen met routinier Paul Vis, die zaterdag uitblonk, het doel te verdedigen. Sfeer proeven op het hoogste niveau, was het aanvankelijke idee. Maar de talentrijke De Lange mocht regelmatig al veel minuten maken. Hij liet direct zien over veel aspecten van het keepersvak te beschikken: reactiesnelheid, durf, positieve brutaliteit, uitstraling, de juiste lichaamsbouw.

De Lange, die doordeweeks deel uitmaakt van de Handbal Academie op Papendal, over zijn optreden: ,,Het was in het begin wel even wennen. Ik speelde mét en tégen mannen die een stuk ouder zijn. Maar ik werd super opgevangen door de groep. Het hielp ook, dat vrienden van mij uit de junioren Olav Scholtes en Thimo Axt af en toe mochten meedoen.”

MIJN HELD

Over zijn collega Paul Vis is De Lange, die op zijn zevende bij DIOS is begonnen, lovend: ,,Sinds ik bij de C-jeugd van Quintus handbal, is hij altijd mijn held geweest. Wij stimuleren en helpen elkaar, maar lachen ook veel. Er is een gezonde rivaliteit en we gunnen elkaar het beste. Hij zegt altijd: het maakt niet uit hoe je een bal stopt, als je hem maar stopt. Hij leert mij veel net als keeperstrainer Patrick Jordaan.”

De Lange, die de opleiding onderwijsassistent/pedagogisch werk volgt, heeft zijn toekomst duidelijk voor ogen. ,,Ik wil uiteindelijk naar het buitenland. Eerst het traject van de Academie afmaken en mijn diploma halen. Voorlopig zit ik dus prima op mijn plek bij Quintus. Er zijn nog genoeg verbeterpunten in mijn ontwikkeling. Ik bekijk het graag stap voor stap.”      

AD SPORT/PETER LOTMAN 

VERDEDIGEND PRIMA, MAAR AANVALLEND TE VEEL MISSERS

De handballers van Quintus verloren in de BENE-League met 21-24 van het Belgische Visé. Was dat nodig? Nee, bepaald niet. Maar het was bij de Westlanders zoals zo vaak dit seizoen. Verdedigend waren de zaken prima op orde met opnieuw een uitblinkende Paul Vis in het doel. In aanvallend opzicht schoten de Heulenaren echter andermaal  tekort. Te weinig schotkracht vanuit de tweede lijn en te veel missers uit vrije kansen.

Coach Geert Hinskens doet er met zijn kompaan Jack van Lier alles aan. ,,Maar”, gaf Hinskens na afloop teleurgesteld toe, ,,het is om moedeloos van te worden. Steeds dezelfde fouten en het missen van al die kansen. Ik verwacht daarin ook meer van bepaalde, ervaren jongens, maar dat viel ook dit keer niet mee. De dekking was weer prima, maar als we aanvallend zó veel kansen blijven missen, winnen we geen wedstrijd.”

In de eerste helft bleef de partij lang in evenwicht: 5-5, 7-7 in de achttiende minuut. In die fase ging het weer mis bij Quintus door veel balverlies en slecht afronden. Visé schoot wél raak en kwam eenvoudig op 7-10. Coach Hinskens nam een time-out en bracht Marc de Vreede en Karim Tamim binnen de lijnen. Dat ging even beter, want Tamim scoorde, Rick van Ravesteijn benutte een strafworp en Max van Zijderveld rondde een break schitterend af: 10-11.

HETZELFDE LIEDJE

Daarna begon het missen wéér en ondanks de treffer van Karim Tamim ging de thuisclub met een onnodige 11-13 achterstand de kleedkamer in. De tweede helft hetzelfde liedje. Quintus scoorde een aantal mooie doelpunten. De break van Dean van Haeren was fraai en die van Karim Tamim zo mogelijk nóg mooier.  Vooral de snelheid waarmee hij naar het andere doel denderde, kreeg veel applaus van de (weinige) toeschouwers.

In plaats van bij 15-16 aan te haken, volgde er weer een fase met veel balverlies waardoor de Belgen via 15-19 en 17-20 toch een veilige marge konden opbouwen. Nog even zorgden René de Bakker, die een prima indruk achterliet, en Troy Oranje bij 19-20 voor spanning. Maar steeds weer ging het mis in de aanval en kwam de gelijkmaker maar niet op het scorebord. Van Ravesteijn, Vollebregt en Van Haeren lukten het niet om die zo belangrijke én verdiende treffer binnen te schieten uit kansrijke positie. Dat was voor Visé voldoende om de 21-24 overwinning veilig te stellen.

KRITISCH  

Coach Van Lier: ,,Het zat hem opnieuw in de details. Te veel gemist en daar moeten we kritisch op zijn. Een aantal wedstrijden hikken we ertegenaan, maar het kwartje valt steeds maar niet onze kant op. De dekking kost zó veel energie en dat gaat ten koste van de aanval.”

En Rick van Ravesteijn, die weer ijverig en trefzeker was vanaf de cirkel: ,,Bepaalde spelers waren niet in hun beste vorm. Dan wordt het moeilijk. Dat was de laatste weken al zo. We kwamen aanvallend te kort vandaag en de dekking was prima. Het moet toch een keer allebei goed gaan.”

Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (6), Karim Tamim (4), Hidde van Oorschot (4), Ard Vollebregt (2), Dean van Haeren (2), Max van Zijderveld (2) en Troy Oranje. 

AD SPORT/PETER LOTMAN          

Storm Eunice is onderweg en er is code rood afgegeven voor het westen van het land. Dit houdt in dat we niemand over straat willen laten gaan. Dus alle trainingen zijn voor vrijdag 18 februari afgelast bij zowel Verburch als Quintus.

De wedstrijden die voor het weekend gepland staan gaan gewoon door. Prettig weekend!

VEREDELDE OEFENPARTIJ VROUWEN QUINTUS

De handbalsters van Quintus speelden in de eredivisie een veredelde oefenpartij tegen V&L. Met 44-20 klopte het team van trainer/coach Fred Michielsen de Limburgse opponent. Van een wedstrijd was nauwelijks sprake, want bij de rust was het al 21-9.

De thuisclub ging direct fel van start en had binnen tien minuten een voorsprong van 10-4 en na een kwartier van 15-5. In de tweede helft kon coach Michielsen al zijn speelsters inzetten en ook oefende hij met zeven veldspeelsters en een leeg doel. Quintus bleef frivool combineren en er lustig op los scoren vanaf alle posities. Via 31-11 en 35-14 klonk uiteindelijk bij 44-20 het verlossende eindsignaal.

Coach Fred Michielsen tevreden: ,,Het was vooraf lastig in te schatten hoe V&L uit de startblokken zou komen na de onverwachte nederlaag tegen Fortissimo. Maar het werd toch een makkelijke avond. Alleen de eerste elf minuten was het nog een wedstrijd. Nadat we onze afspraken over communicatie in de dekking en tempohandbal in de omschakeling gingen uitvoeren, was het snel gebeurd met V&L. Het is nu zaak, ondanks het feit dat we 3 maart pas weer spelen, deze flow en positiviteit vast te houden.”

Doelpunten Quintus: Celine Michielsen (12), Alieke van Maurik (7), Fem Boeters (5), Jill Strik (5), Anouk Zwinkels (5), Lisanne Kruijswijk (3), Amber Verbraeken (2), Lois Strik (2), Lexie Louwerens (2) en Iris van Aalst.

Fem Boeters, Amber Verbraeken en keepster Bianca Schanssema zijn geselecteerd voor Jong Oranje, dat begin maart WK-kwalificatiewedstrijden speelt tegen Oostenrijk en Litouwen.

ACCEPTABELE UITSLAG MANNEN QUINTUS

De mannen van Quintus behaalden in de BENE-League een prima resultaat in Volendam. De ploeg van de coaches Jack van Lier/Geert Hinskens, die beiden aan het einde van het seizoen stoppen, verloor weliswaar met 25-23, maar dat was een alleszins acceptabele prestatie.

Hinskens, even terug op vroegere bodem waar hij in het verleden als speler successen boekte, blikte dan ook tevreden terug. ,,Er had meer ingezeten, maar we misten opnieuw te veel opgelegde kansen of maakten te veel technische fouten om echt op gelijke hoogte te komen. Het ontbrak op de beslissende momenten aan voldoende fysieke stootkracht. Maar al met al een goede prestatie als je kijkt naar de stand op de ranglijst.”

Bij Quintus was de verdediging uitstekend op orde en waren de beide keepers, Paul Vis en Evan de Lange, voortreffelijk in vorm.

Opbouwer Yannick Boers keek ook terug op een prima wedstrijd. ,,Wij speelden net als vorige week een goede pot. Alleen missen we steeds te veel open kansen. Er komt een moment als wij zo blijven spelen, dat we de punten wél binnen gaan halen. We moeten echt meer gaan killen in de aanval. Als team worden we steeds beter.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

QUINTUS 2 WINT OOK THUIS VAN HERCULES

Afgelopen zaterdag stond er weer een derby op het programma. De ploeg uit de hofstad komt naar Kwintsheul en vecht voor de punten om zo lijfsbehoud in de eerste divisie te bewerkstelligen. Hercules heeft echter sinds halverwege december geen wedstrijd meer gespeeld, dus het is afwachten hoe zij uit deze “winterslaap” zijn gekomen. Quintus daarentegen heeft de afgelopen 2 wedstrijden gewonnen en wil graag deze zegenreeks voortzetten.

Quintus 2 begint goed aan de wedstrijd. Met snel spel neemt de ploeg uit Kwintsheul een mooie voorsprong van 3 doelpunten, en je ziet dat Hercules wat onwennig op het veld staat. Dan stokt het aan de kant van Quintus, afspraken in de dekking worden niet meer nagekomen en de doelpunten vallen niet meer zo makkelijk als voorheen. Hercules klampt aan, en neemt zelfs brutaal de leiding in de wedstrijd. Na een omzetting in de dekking en een time-out is Quintus 2 weer bij de les en gaat het door waar het de wedstrijd mee begon. Ruststand 16-11.

Na rust geeft Quintus meteen gas en loopt weg bij de ploeg uit de hofstad. Daar waar Quintus 2 rustig door kan wisselen, zie je dat de energie langzaam uit de ploeg van Hercules vloeit en wordt het nooit meer een echte wedstrijd. Einduitslag 37-20.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Ondanks een goed begin zakken we toch weer even weg, gebrek aan concentratie zullen we maar zeggen. We pakken het daarna weer goed op, en zijn niet meer in de problemen geweest. Een goede overwinning dus.”

De komende weekenden zijn de reserves vrij, de eerste volgende wedstrijden staan voor het weekend van 5 en 6 maart op het programma, dan spelen de reserves van de ploeg uit Kwintsheul een heuse dubbel. Zaterdag 5/3 eerst naar Wognum om tegen SEW 2 te spelen, die wedstrijd begint om 20:45 in sporthal de Bloessem, en dan zondag 6/3 thuis in sporthal de Eekhout tegen Foreholte, die wedstrijd begint om 15:20.

COACH WILLEM-JAN RUDER

Jordi van Erp (21) was na tal van fysieke tegenslagen eindelijk weer fit toen hij tijdens zijn wintersportvakantie zijn schouder brak. ,,Ik heb nu wel genoeg pech gehad.

Handballer Jordi van Erp wilde graag op het hoogste niveau handballen en maakte daarom vorig jaar de overstap van Dynamico Oss naar BENE-Leagueclub Quintus. Een mooie toekomst lonkte, maar hij kon niet bepaald op de geluksfactor rekenen. Sinds zijn komst naar Kwintsheul werd hij getroffen door blessures, kwam het coronavirus, kreeg hij de ziekte van Pfeiffer en liep hij een gebroken schouder op.

Van Erp wordt beschouwd als een gewild talent. Spelinzicht, goed schot, snel en beweeglijk. Geen wonder, dat Quintus hem maar wat graag wilde inlijven. Zelf zag hij de overstap ook helemaal zitten in de verdere ontwikkeling van zijn handballoopbaan. ,,Toen vorig jaar de mogelijkheid kwam om aan de bak te gaan bij Quintus, heb ik besloten die kans te pakken”, zegt Van Erp, die niet kon vermoeden dat er veel tegenslagen op zijn weg zouden komen.

Want hoeveel pech kun je hebben?

,,Blessures ben ik wel aan gewend. Dat hoort bij handbal. Het ergste was het opspelen in oktober van Pfeiffer”, herinnert hij zich nog goed. ,,Nadat ik bloed had laten prikken, bleek dat ik te weinig rode bloedlichaampjes aanmaakte. Daardoor had ik last van hoge koorts. Er werd vrijwel geen zuurstof door mijn lichaam vervoerd. Eerst heb ik nog een beetje aangekloot met trainen en mijn stage en tegen Volendam heb ik zelfs nog een paar minuutjes in het veld gestaan. Toen was eigenlijk al duidelijk dat ik rust nodig had.”

TIEN UUR SLAAP

Die rustperiode werd langer en heftiger dan Van Erp had verwacht. ,,De eerste drie, vier weken kwam ik alleen mijn bed uit om een klein stukje te wandelen, meer lukte niet.”

Het bleef sukkelen totdat het in december eindelijk wat beter ging. Van Erp: ,,Ik sliep heel veel, haalde makkelijk tien uur slaap en dat had ik ook echt nodig. Voor die tijd had ik aan zeven uur meer dan genoeg.”

Ondanks de vermoeidheid en het vele slapen, was de jeugdige handballer vol goede moed toch van plan om begin januari weer aan te sluiten bij de groepstrainingen van Quintus. ,,Dan had ik mooi een maand de tijd om wedstrijdfit te worden richting de herstart van de competitie eind januari.”

Om de accu op te laden en vooral om de rode bloedcellen op te bouwen, besloot Van Erp rond Kerstmis nog even een weekje met wintersport te gaan. Die hoogtestage leek hem goed te doen.

,,Ik leek fysiek op de goede weg te zijn en voelde me fitter. Op de vierde dag besloot ik toch om een dagje rustig aan te doen. Normaal ski ik, maar ik besloot een dagje te gaan snowboarden. Dat had ik al vaker gedaan rondom een minder steile berg. Nog één keertje naar beneden en dan gaan we wat drinken, zei ik nog… ”

FATAAL

Juist die laatste keer werd de pechvogel fataal. ,,Met skiën ga je soms flink op je bek en sta je vrolijk weer op. Dit keer viel ik om met mijn snowboard op een vrijwel vlak stuk waar ik zo goed als stil stond. Ik landde bovenop mijn schouder.”

Van Erp voelde meteen dat het foute boel was, maar dacht eerst dat zijn schouder alleen uit de kom was. ,,Even terugzetten en morgen weer op de ski’s. Maar op de röntgenfoto’s bleek er een breuk te zitten in de rechterschouder en mijn sleutelbeen was losgebroken van mijn schouderblad.”

AAN DE BAK

Om de mobiliteit in de schouder te behouden moest de jonge handballer volgens de artsen direct worden geopereerd om vergroeiingen te voorkomen. ,,Dus direct naar een privékliniek in Oostenrijk voor een spoedoperatie. Inmiddels zit ik al zes weken met mijn arm vastgeklamd aan het lichaam, met een pin via de kop van de schouder in het sleutelbeen.”

Als de pin eruit gaat, is het afwachten of alles netjes is aangegroeid.

,,Zo niet, dan heb ik een probleem”, zegt Jordi van Erp even zorgelijk kijkend. ,,Maar daar wil ik nog niet over nadenken. Ik ga nog steeds uit van het positieve. Ik heb nu genoeg pech gehad en wil eindelijk wel eens echt aan de bak bij Quintus.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

STABIELE OVERWINNING VROUWEN QUINTUS TEGEN KWIEK

De vrouwen van Quintus waren in Raalte met 24-38 te sterk voor Kwiek. De Westlandse formatie stond weer onder leiding van coach Fred Michielsen, die terug was uit quarantaine. Hij blikte tevreden terug op de partij: ,,Uiteindelijk een stabiele overwinning. Kwiek kon het in de eerste twaalf minuten nog bijbenen, mede door verkeerde beslissingen bij ons in de aanval. Daardoor konden zij redelijk makkelijk aanhaken in de omschakeling.”

Via 7-7 kwam Quintus op 7-14, waarna Kwiek toch weer knap terug kwam tot 14-15. Quintus kreeg vervolgens de verdediging beter op orde, waardoor het kon uitlopen. Lisanne Kruijswijk, Mirthe de Jong en Anouk Zwinkels zorgden voor de 15-18 ruststand.

Na de rust kon de thuisclub te makkelijk terugkomen in de wedstrijd door de onrustige afronding van de Heulse aanvallen. Bij 19-22 in de tweede helft ging het plotseling hard met Quintus. Met zeven doelpunten op een rij werd het beslissende gat geslagen bij 19-29.

Michielsen: ,,De tweede helft startten we matig, omdat we te veel met randzaken bezig waren. Toen de focus terugkeerde, konden we het weer goed oppakken en redelijk makkelijk weglopen naar de 24-38 overwinning.”

Doelpunten Quintus: Celine Michielsen (8), Anouk Zwinkels (7), Amber Verbraeken (5), Lexi Louwerens (5), Jill Strik (3), Lisanne Kruijswijk (3), Lois Strik (3), Alieke van Maurik (2) en Mirthe de Jong (2). 

MANNEN QUINTUS KRIJGEN TE WEINIG TEGEN SPORTING PELT

De mannen van Quintus speelden in de BENE-League een prima wedstrijd tegen het Belgische Sporting Pelt, maar verloren toch onnodig met 24-25 (rust 10-14). Coach Jack van Lier was teleurgesteld, maar ook tevreden: ,,Onze beste wedstrijd dit seizoen tot nu toe. Vooral de verdediging was top. Er zat meer in, maar we misten te veel open kansen in de eerste helft. In de slotfase konden zij net een gaatje slaan en dat was jammer. Toch zijn we trots, al hadden we natuurlijk graag meer gewild.”

Het sterke Pelt, met de drie Nederlandse internationals Robin Schoenaker, Tommie Falke en Thijs van Leeuwen die schitterden op het EK, bouwde de marge na de rust uit tot 12-19. Quintus herpakte zich en slaagde erin via 19-21 knap terug te komen tot 23-23, met nog vijf minuten op de klok. Onnauwkeurig afronden stond een verdiend punt voor Quintus toch nog in de weg.  

Ook opbouwer Marc de Vreede baalde over het onnodige verlies. ,,Het ging als team super goed. Dekking heel erg sterk vandaag. Aanvallend waren we geduldig, maar misten te veel kansen. Anders hadden we het gat de eerste helft kleiner kunnen houden. De tweede helft hadden we aanvallend een kleine dip, waardoor Pelt verder kon uitlopen. We bleven bikkelen en konden daardoor het gat dichten en terugkomen tot op één doelpunt. We hadden nog de laatste aanval, maar jammer genoeg ging die er tot tweemaal toe niet in.” 

Doelpunten Quintus: Marc de Vreede (4), Yannick Boers (4), Rick van Ravesteijn (4), Max van Zijderveld (3), Hidde van Oorschot (3), Jordan Beukman (2), Timo Blom (2) en Karim Tamim (2).

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Zonder de geblesseerde Maud Onings en de van COVID herstellende Pieke van Ingen vertrok de ploeg uit het Westland richting het Brabantse Mill. De verassende koploper van het begin van de competitie is inmiddels wat weggezakt op de ranglijst, maar is nog steeds een geduchte tegenstander. Thuis werd immers met 2 doelpunten verschil verloren. 

Quintus 2 begint niet lekker aan de wedstrijd. De gekozen dekkingsvorm geeft niet de oplossingen die de ploeg aan het begin zocht. MHV loopt makkelijk weg en neemt een 2 doelpunten voorsprong. Een aanpassing in de dekking zorgt voor meer rust aan Westlandse kant en langzaam beginnen de schutters hun doelpunten op te leveren. Beide ploegen willen lekker handballen en dat resulteert in een boeiend schouwspel. De reserves van Quintus nemen het heft in handen en sluipen langzaam maar zeker dichterbij, en nemen richting het einde van de eerste helft een kleine voorsprong mee naar de kleedkamer. Ruststand 14-16.

Na rust geeft Quintus meteen gas en loopt weg naar een 5 dolpunten voorsprong. Wat de ploeg uit Mill ook probeert verder dan 3 doelpunten achterstand komen ze niet. Naar mate de wedstrijd vordert is het duidelijk dat Quintus 2 de voorsprong niet meer uit handen gaat geven en pakken zo 2 punten. Einduitslag 27-33.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We begonnen niet scherp aan de wedstrijd, gelukkig zijn we wel zo ver dat we daardoor niet in paniek raken en ons makkelijk kunnen aanpassen. Een groot compliment voor de ploeg dat ze al zo ver zijn, en zich niet gek laten maken. Mooie overwinning dus.”

Aankomende zaterdag speelt Quintus 2 tegen streekgenoot Hercules. De wedstrijd begint om 18:30 uur in sporthal de Eekhout in Kwintsheul.

Willem Jan Ruder

Zaterdag a.s speelt heren 1 thuis om 20.15 uur in de BENE-league tegen het Belgische Sporting Pelt. In het team van Sporting Spelt spelen een groot aantal Nederlanders en ook 3 Oranje internationals, die succesvol geweest zijn bij het afgelopen EK in januari in Hongarije. Oranje heeft daar gestunt, door eerst gastland Hongarije in diepe rouw te dompelen, door ze uit te schakelen voor de hoofdronde en vervolgens in de hoofdronde te winnen van Montenegro en gelijk te spelen tegen Kroatië. Door corona, moest regelmatig de samenstelling van het team en de staf op de bank aangepast worden. Dit probleem trof trouwens bijna alle teams. In dat opzicht was het een bijzonder EK. Na een spannend finaleweekend werd Zweden verrassend de nieuwe kampioen door Spanje te verslaan.

Robin Schoenaker was vooral actief in het middenblok van de dekking. Zijn aanvallende positie is cirkel, waar hij bij Sporting Pelt wordt ingezet en een sterk duo is met de voormalige Oranje internationals Bartek Konitz. Helaas moest Robin door een positieve coronatest ook enkele wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. 

Keeper Thijs van Leeuwen werd opgeroepen na positieve tests van eerste keeper Bart Ravensbergen en Dennis Schellekens. Hij maakte zijn debuut in de hoofdronde. Thijs was de held (Man of the Match) van de gewonnen wedstrijd tegen Montenegro. Hij moest hiervoor zijn werk abrupt in de steek laten, om onverwacht het hoogtepunt uit zijn sportieve loopbaan als international te beleven. Deze wedstrijd was pas zijn tweede interland.

Ook linkerhoekspeler Tommie Falke werd later opgeroepen (na besmettingen bij de linkerhoeken) en was ook erg succesvol in de wedstrijd tegen Montenegro. Hij verving daar Jeffrey Boomhouwer en Rutger ter Velde.

Ooit was het idee achter de vorming van de Beneliga, dat het zou moeten bijdragen aan een niveau verhoging van het Nederlandse herenhandbal. Uit het feit dat er spelers van de Beneliga kunnen aansluiten op het hoge niveau van de hoofdronde van een EK toont dit wel aan. Het succesvolle Oranje team is gebouwd rond een aantal spelers, die full-prof zijn in sterke buitenlandse competities als uit Frankrijk Luuk Steins (Paris Saint-Germain-Frankrijk) en uit Duitsland Kay Smits (SC Magdeburg), Dani Baijens (ASV Hamm). Vermelding verdient natuurlijk ook de bijdrage van cirkelspeler Samir Benghanem (Greenpark/Aalsmeer), en de  keepers Dennis Schelleken (Volendam), René de Knegt (Greenpark/Aalsmeer) , Jasper Adams en Ivo Stijns (Kembit/Lions), allemaal uitkomende in de Beneliga. Het is dus sportief eigenlijk niet zo vreemd dat onze heren het in de Beneliga erg zwaar hebben en onderaan de ranglijst staan. Hopelijk inspireert de aanwezigheid van deze Oranje internationals onze spelers zaterdagavond tot een goede prestatie.

Jan van Kester

Kennismaken met rolstoelhandbal?

Quintus rolstoelhandbal is vanaf 1 februari een hele leuke activiteit gestart om deze bijzondere sport te promoten en met anderen te delen hoe gaaf het is.

We dagen je uit, man/vrouw, met/zonder lichamelijke beperking, sporter/ niet-sporter, samengestelde teams van bedrijven, enz.! U schrijft zich in met een team van minimaal 7 personen.

We spelen het spel met 6 spelers. Dit kunnen valide of niet valide deelnemers zijn vanaf 16 jaar. Deze activiteit zal plaatsvinden op de donderdagen van 17.30-19.00 uur in de Eekhouthal te Kwintsheul.

Tijdens het partijtje houden we de stand bij. De vier teams die na de slotdag van alle clinics de meeste doelpunten hebben gemaakt spelen in juni een toernooi tegen elkaar en dit is uiteraard voor de prijzen.

Gaat u de uitdaging aan?

Bedrijfsuitje

Lijkt het je leuk om met jouw collega’s de clinic te komen volgen? Meld dan vandaag nog jouw team aan. We vragen hiervoor een kleine vergoeding van 75 euro excl. BTW. Na aanmelding wordt er contact met jou opgenomen.

Meetrainen en (nog) geen team

Heb je (nog) geen team, maar vind je het wel leuk om een keer mee te trainen dan kun jij ook aanmelden. Meld je dan aan via deze link en dan nemen we contact met je op.

Sportteam aanmelden

Wil je samen met je teamgenoten meedoen aan deze leuke clinic, meld dan jouw team aan. We vragen geen vergoeding aan sportteams.

Contactpersoon: Birgitte Eekhout

Voordat je naar de Quintus accommodatie komt, vragen we je de corona richtlijnen te lezen.

Als de besmettingen niet opnieuw roet in het eten gooien, treden de mannen van Quintus zaterdag in Kwintsheul aan tegen het Belgische Sporting Pelt voor de herstart van de competitie in de BENE-League.

Voor de coaches van Quintus, Jack van Lier en Geert Hinskens, wordt het improviseren. Zij kunnen zaterdag in elk geval weer beschikken over opbouwer Marc de Vreede, die hersteld is van corona.

De Vreede legt uit: ,,Ik had vorige week na een positieve test lichte klachten. Ik moest toen toch minimaal zeven dagen binnenblijven. Nu ben ik sinds zondag weer helemaal klachtenvrij, dus dat betekent dat ik er zaterdag bij de herstart gelukkig weer bij kan zijn. Ik was wel klaar met dat binnen zitten. Trainen voor competitiewedstrijden is altijd leuker. Zaterdag weer lekker handballen, al wordt het een heel moeilijke pot.”

JORDI VAN ERP

Sinds eind vorig jaar ontbreekt ook midopbouwer Jordi van Erp in de Heulse formatie. Coach Van Lier: ,,Hij is gevallen met boarden en heeft een sleutelbeenbreuk, los van de schouder.”

En de pechvogel zelf vult aan: ,,Het is inmiddels al weer vier weken geleden en het gaat sinds dit weekend redelijk. Ik mag mijn rechterschouder en bovenarm niet bewegen. Over twee weken word ik weer geopereerd als het goed is. Het valt allemaal niet mee”, aldus Van Erp die de afgelopen maanden niet bepaald op de geluksfactor kon rekenen. De 21-jarige opbouwer, die vorig jaar overkwam van Dynamico Oss, was juist hersteld van de Ziekte van Pfeiffer.

ALEX KOOP

Al langer moet Quintus het ook doen zonder nieuwkomer Pieter van der Velden (knieproblemen) en een zware blessure van de ervaren hoekspeler Alex Koop. Twee weken voor de competitie liep de onfortuinlijke Westlander een gebroken kuitbeen op en was zijn enkel volledig uit de kom.

Koop over zijn herstel: ,,Stap voor stap, beetje voor beetje, gaat het vooruit in mijn revalidatie. Van de week heb ik nog vijf keer twee minuten gejoggt. Ik had nog wel last van stijfheid van de enkel. Dat moet langzamerhand verminderen. Ik weet nog niet wanneer ik mijn rentree kan maken. Ik kijk daar niet zo naar. Van week tot week kijk ik hoe het gaat en dan komt dat moment vanzelf wel. Rustig aan en dan zie ik wel of het weer helemaal goed komt.”

DEAN VAN HAEREN

Coach Jack van Lier: ,,En daar komt nu ook Dean van Haeren bij, die positief is getest. Het zit niet mee. We zijn in de uitwedstrijd tegen Pelt flink onderuit gegaan, dus we moeten nu proberen de schade beperkt te houden. We hebben toen de wedstrijd positief uitgespeeld, maar konden niets inbrengen. We moeten even afwachten wat deze week verder brengt. Voorkomen doe je het niet al die besmettingen. We hopen er het beste van.”

Het duel begint zaterdag in Kwintsheul om 20.45 uur. Neerpelt staat op de vierde plaats met 21 punten uit 14 wedstrijden. Quintus sluit de rij in de BENE-League met 4 punten uit 15 duels.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X