QUINTUS EN BEVO ZORGEN VOOR VERMAKELIJK KIJKSPEL

HEULSE PLOEG GEEFT GUNSTIG RESULTAAT ONNODIG WEG DOOR TIJDSTRAFFEN 

We hadden ons verheugd op het duel tussen Quintus en Herpertz/Bevo en het wérd ook een aantrekkelijk kijkspel. Geen confrontatie die de indruk wekte, dat er twee teams uit de onderste regionen aan het werk waren. De Limburgers, met topschutter Dario Polman als uitblinker, wonnen uiteindelijk met 30-37. Bij Quintus was de jeugdige doelman Evan de Lange de opvallende man.

Op voorhand leek Bevo de meeste aanspraak te mogen maken op de overwinning. Zó veel gerenommeerde spelers in de ploeg met allemaal een flinke dosis BENE-League ervaring. Toch gaven de meest fervente Westlandse supporters Quintus een goede kans om de volle winst te grijpen. Dat lukte niet, maar de thuisclub speelde wél een prima partij handbal en kwam heel dichtbij. 

Vooral de eerste helft was het genieten, omdat beide ploegen aanvallend het vizier bijzonder scherp hadden staan. Verdedigend klopte het niet altijd aan beide kanten en ook de keepers bij beide ploegen hadden niet hun sterkste avond. Maar de aanvallende acties waren vaak van grote klasse, waarbij de trefzekerheid van Dario Polman (totaal 10x raak) de doorslag gaf.  

Maar ook Quintus liet zich gelden met sterke acties van Yannick Boers, die een voortreffelijke wedstrijd speelde. Hij scoorde makkelijk, gaf slimme passjes en zorgde voor veel dreiging op de vijandelijke dekking. Hij kreeg assistentie van Marc de Vreede, Rick van Ravesteijn en Dean van Haeren, die er met elkaar voor zorgden dat de Westlanders lang in het spoor konden blijven. De 20-20 ruststand was een perfecte afspiegeling van het wedstrijdbeeld in die eerste helft.

HOOFDROL DE LANGE

Na het wisselen durfde coach Geert Hinskens het aan om het jonge talent Evan de Lange tussen de palen te laten debuteren. De net 17 jaar geworden deelnemer aan de Handbal Academie eiste direct een hoofdrol voor zich op. Hij stopte binnen één minuut knap twee schoten en liet ook in het verdere verloop van het tweede half uur zien dat hij over veel kwaliteiten beschikt. En óók over de juiste mentaliteit. Hij kreeg een bal op zijn gezicht, maar liet zich niet uit het veld slaan. Schudde met zijn hoofd en was vervolgens weer even scherp als daarvoor.

Intussen lukte het Bevo toch via de niet af te stoppen Dario Polman, Nick de Kuyper en Kobe Serras een voorsprong te nemen. Maar Yannick Boers, Marc de Vreede, Ard Vollebregt en Dean van Haeren vonden steeds de aansluitingstreffer én de gelijkmaker tot aan 23-23, 24-25 en 25-26. Juist op het moment dat het leek alsof Quintus de race tot het einde zou volhouden, sloeg de Limburgse opponent genadeloos toe. 

TIJDSTRAFFEN FUNEST

Niels Poot scoorde fraai twee keer uit de rechterhoek voor Bevo en Rick van Ravesteijn was tweemaal succesvol vanaf de cirkel en de break voor de thuisploeg. En toen ging het met nog acht minuten op de klok gruwelijk mis. Dean van Haeren kreeg tweeminuten voor een overtreding op het gezicht van Polman. Coach Hinskens vond dat theater en liet dat in woord en gebaar duidelijk merken. Ook hij een tijdstraf en dus nog een speler eraf. En vervolgens torpedeerde Ard Vollebregt in de hoek Niels Poot. Ook hij twee minuten naar de strafbank en daarover mocht hij niet klagen, want hij kwam goed weg zonder rode kaart. 

Plotseling stond Quintus met drie man en dat was tegen het ervaren Bevo te veel van het goede. Dario Polman, Niek Jordens en Jeroen van den Beucken hadden in die fase geen moeite de score op te voeren naar de toch nog ruime 30-37 eindstand. Bevo blij en tevreden om van die laatste plaats af te zijn. Quintus teleurgesteld, maar gelijktijdig ook wel trots dat het een prima partij had laten zien. Op die ellendige laatste tien minuten na die de ploeg al vaker de das om deed.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (****) : Door het snelle spel en de mooie aanvallende acties aan beide kanten was het een partij handbal om met plezier naar te kijken. Verdedigend haperde er over en weer nogal eens wat, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de doelpunten.

Doelpunten Quintus: Yannick Boers (6), Marc de Vreede (5), Dean van Haeren (4), Rick van Ravesteijn (4), Ard Vollebregt (3), René de Bakker (3), Jordan Beukman (2), Troy Oranje, Karim Tamim en Max van Zijderveld.

AD SPORT/PETER LOTMAN


FEM BOETERS ZESTIEN KEER RAAK VOOR GEDREVEN QUINTUS

Het was even afwachten hoe de vrouwen van Quintus het succesvolle Europa Cup weekend hadden overleefd. Na zo’n indrukwekkende gebeurtenis is het soms lastig voor een coach om zijn discipelen weer optimaal op te laden voor een competitiewedstrijd. Fred Michielsen slaagde daar prima in, want zijn formatie won in Deurningen overtuigend met 27-38 van DSVD. Fem Boeters scoorde maar liefst 16 keer.

Een ideaal vervolg derhalve voor Michielsen en zijn dames, die nu al weer vooruit kijken naar het lastige duel met Kwiek Raalte komende zaterdag in Kwintsheul. 

Michielsen: ,,De doelstelling tegen DSVD was winnen, snelle omschakeling spelen en zodra het kon de speelsters die de afgelopen weken weinig hebben gespeeld, speelminuten te geven. Dat is allemaal prima gelukt. De enige kanttekening is, dat we toch nog te veel opgelegde kansen hebben gemist door verminderde focus. Dat resulteerde nogal eens in onnodige tegendoelpunten.”

ILLUSTRATIEF

,,Vanaf minuut één wisten we dat we geen problemen zouden hebben met de winst tegen deze jeugdige ploeg. Illustratief voor deze wedstrijd was, dat de beide teams problemen hadden met de cirkelspeelsters. Die van DSVD kon te veel aanleggen vanaf de zes meter. Maar ook DSVD bleef 5:1 dekken, waardoor bij ons Fem Boeters vanaf de cirkel 19 keer kon schieten en 16 keer (!) kon scoren. Ik had Celine Michielsen rust gegeven.”

Er viel dus niets af te dingen op de overwinning van de Heulse vrouwen. Zaterdag dus Kwiek thuis en in het weekend daarop naar Malaga voor de dubbele confrontatie met de Spaanse topploeg in het kader van de derde ronde Europa Cup.

Doelpunten Quintus: Fem Boeters (16), Anouk Zwinkels (6), Jill Strik (5), Judith van der Helm (4), Iris van Aalst (2), Jill van der Zeijden, Lexie Louwerens, Alieke van Maurik, Lois Strik en Mirthe de Jong.  

AD SPORT/PETER LOTMAN


QUINTUS 2 WINT VAN DE TUKKERS

Samen met het eerste Team van Quintus vertrokken de reserves van de ploeg uit Kwintsheul vroeg in de middag richting Twente. Na een lange rit kwam de ploeg aan in Albergen waar al vroeg het Carnaval werd gevierd, dat zorgde voor enige hilariteit, maar uiteindelijk werd de sporthal op tijd bereikt.

Beide ploegen lieten zien vol voor de winst te gaan. Dat betekende een boeiend schouwspel waarbij beide ploegen elkaar weinig toegaven. Doelpunten vielen om en om en geen van beide ploegen kon echt afstand nemen.
Richting het einde van de wedstrijd wist Quintus 2 toch een klein gaatje te slaan, maar het was ook wel duidelijk dat De Tukkers zich niet zo maar gewonnen zouden geven. Ruststand 14-15.

Na rust ziet het publiek een ontketend Quintus 2, alles lukt en binnen een paar minuten is het gaatje geslagen. De thuisploeg heeft moeite met de dekking van de Westlandse ploeg en komt maar moeilijk tot scoren.
De voorsprong van Quintus 2 loopt gestaag op en aan het einde van de wedstrijd staat er een stand van 24-36 op het scorebord. Een mooie overwinning voor de ploeg uit Kwintsheul. 

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het is duidelijk dat we een complete ploeg hebben, dat maakt het makkelijk om de hele wedstrijd een hoog tempo aan te houden. Een kleine aanpassing in de dekking zorgde ervoor dat we de tweede helft het gaatje konden maken. Een goede overwinning met perspectief voor de toekomst.”

Komende donderdag staat eerst de bekerwedstrijd tegen onze buren van Verburch op het programma, die wedstrijd begint om 19:30 in de J. vd Valkhal in Poeldijk. Zaterdag 06/11 speelt de ploeg uit Kwintsheul uit tegen DSS in Heemskerk, Die wedstrijd start om 19:30 uur in sporthal de Waterakkers.

KARIM TAMIM WEER TERUG NA ZIJN PINKBLESSURE BIJ HEULSE PLOEG

Er zijn wedstrijden waarnaar je met plezier uitkijkt. Het duel tussen de mannen van Quintus en Bevo is zaterdag zo’n partij. En dan maakt het niets uit of het de twee laatste ploegen van de BENE-League zijn. Het kan om meerdere redenen tóch een boeiende pot worden.

Allereerst vanwege de broederstrijd tussen Niels Poot (Bevo) en Martijn Poot (nu Quintus, voorheen Bevo). Beide spelers kennen we hier in de Haagse regio goed. Daarom is het extra leuk om ze tegen elkaar aan het werk te zien. 

Maar om nóg een reden is de partij aantrekkelijk om naar te kijken. Bevo mag dan wel laatste staan, maar het is een ploeg die we altijd graag in actie zien. Prima spelers, technisch verzorgd handbal, ervaren coach. Het kan niet zo zijn, dat de Noord-Limburgers op die beroerde plek blijven staan met dit materiaal. Al dragen we uiteraard onze regio-trots Quintus ook een zeer warm hart toe. Daarom wordt het zaterdag op voorhand al een mooie avond.

CONFRONTATIE

Ook Martijn Poot verheugt zich op de confrontatie met zijn broer. ,,Altijd extra leuk om tegen hem te spelen. Ook tegen die andere gasten van Bevo, die ik nog ken uit de tijd dat ik er zelf speelde. Met veel van die jongens heb ik buiten het handbal ook nog steeds contact. Kijk, normaal gesproken, moet Bevo deze wedstrijd kunnen winnen. Ik heb Bevo afgelopen weekend gezien voor de Europa Cup en toen waren ze toch een stuk beter dan in de BENE-League. Maar als wij bij kunnen blijven, zijn er wel degelijk ook kansen voor ons. Wij hebben al eerder laten zien dat we periodes heel goed kunnen handballen.”

De 21-jarige Poot, die ooit bij HV Unitas’63 in Maassluis begon en van zijn twaalfde tot zijn zeventiende voor het Haagse Hellas uitkwam, heeft het naar zijn zin bij Quintus. Dát is al heel belangrijk. Het spel van zijn team mag dan wisselvallig zijn, maar de stemming blijft in het algemeen opperbest. 

ZOEKENDE

Coach Jack van Lier: ,,Het is fijn om Martijn erbij te hebben. We zijn soms nog wat zoekende met hem wat het beste is. Hij werkt keihard in de dekking en aanvallend is het nog zoeken naar de juiste balans. Maar dat komt allemaal wel.”

Poot, die overdag een opleiding Logistiek volgt, werkt op de Royal Flora Bosland. ,,En dat was in het begin zwaar in combinatie met de trainingen, maar ik begin eraan te wennen. Wij hebben het niet makkelijk in de BL, maar dat wisten we van tevoren. Het zijn allemaal topploegen in de BENE-League. Ook zaterdag zullen we het weer heel zwaar krijgen, maar toch zie ik wel mogelijkheden. Voor ons is het vooral zaak om geconcentreerd te blijven handballen.”

KARIM TAMIM

Quintus kan zaterdag ook weer beschikken over centrumverdediger en cirkelloper Karim Tamim. De 29-jarige krachtpatser liep een ernstige pinkblessure op waardoor hij een paar wedstrijden aan de kant moest blijven. 

,,Maar ik mag nu weer”, jubelt Tamim opgetogen. ,,Met een spalkje, dat wel. Nog minimaal vier weken en dan moet ik zelf kijken wat er lukt. De zwelling in de vinger kan nog wel een jaar duren. Af en toe pijnlijk, maar het komt goed. En zaterdag de winst pakken…”, besluit de populaire troetelbeer strijdlustig.

AFSCHEID

Na de wedstrijd Quintus tegen Bevo, die om 20.45 uur begint, neemt de club afscheid van zes spelers die na het behalen van de titel in de eredivisie hun handballoopbaan beëindigden. Vanwege de Corona-stop was het daar nog niet van gekomen. Het gaat om: Niels van Lier, Chris de Bakker, Lex Dofferhoff, Collin de Vette, Thijs van den Driest en Mitchell Verbraeken. 

AD SPORT/PETER LOTMAN  

Dit weekend  mochten we weer twee contracten ondertekenen. We zijn trots dat we naast onze trouwe sponsor Eekhout Bouw, ook het bedrijf Dutch Scrap aan onze vereniging kunnen verbinden.

Eekhout Bouw is een mooi bouwbedrijf uit Kwintheul en beschikt over gedegen vakkennis op ieder gebied: www.eekhoutbouw.nl

Dutch Scrap Trading & Storage is een jong bedrijf uit Honselersdijk en gespecialiseerd in het recyclen en verwerken van ferro en non-ferro metalen die direct verhandeld en ingezet kunnen worden in de smelterijen: www.dutchscrap.com

We bedanken deze sponsors voor hun bijdrage en het enthousiasme voor de handbalsport. We hopen nog vele mooie wedstrijden met elkaar te mogen bekijken met mooie successen voor zowel voor de handballers als voor de bedrijven.

Afgelopen weekend werden beide wedstrijden gewonnen. Op zaterdagavond met 31-28 en op zondagmiddag met 29-24. De dames zijn dan ook door in de volgende ronde van de European Cup. Gefeliciteerd. Lees hieronder de wedstrijdverslagen.

Foto’s Paul Vis

QUINTUS KNOKT ZICH STERK TERUG IN EERSTE DUEL

MAAR HEULSE PLOEG VERZUIMT GROTERE AFSTAND TE NEMEN VAN ALAVARIUM

Het was voorafgaande aan het Europa Cupduel van Quintus met POR Alavarium Love Tiles vooral speculeren. Er was weinig bekend over de Portugese tegenstander. Zou het team van coach Fred Michielsen weinig problemen kennen of zou de weerstand toch groter zijn dan verwacht. Met de 31-28 eindstand én het wedstrijdverloop lag de waarheid in het midden.

Quintus had in de sfeervolle Eekhouthal in Kwintsheul de handen vol in de eerste wedstrijd. Daar zag het trouwens in de eerste twintig minuten niet naar uit. De thuisclub opende furieus, was duidelijk van plan direct het initiatief te pakken en drukte dat ook uit in fraaie doelpunten. Vooral de jeugdige Alieke van Maurik was op schot en zorgde samen met routinier Celine Michielsen voor tussenstanden van 7-3, 8-4 en 12-8.

RUIME OVERWINNING

Geen vuiltje aan de lucht en die ruime overwinning leek er dus toch te komen. Maar plotseling haperde het mechanisme bij Quintus. De fouten stapelden zich op, veel balverlies en slordig afronden brachten Alavarium terug in de wedstrijd bij 12-12. Sterker nog: de Portugese opponent rook bloed en drukte door. Onverwacht en vooral ook onnodig keek de Heulse ploeg bij de rust tegen een 14-16 achterstand aan.

Na het wisselen leek het nóg erger te worden toen de achterstand opliep naar 15-19 en 19-22. Verdedigend was er te veel ruimte voor de makkelijk draaiende en schietende Portugese speelsters. Maar ineens kantelde de partij toen Celine Michielsen zich nijdig maakte. Ze ging voorop in de strijd en bracht met drie fraaie treffers vanaf de cirkel haar team weer terug in de strijd.

ONGRIJPBAAR

Zij kreeg daarbij steun van de snelle Lexie Louwerens die in de hoek en de break ongrijpbaar bleek. Met nog een kwartier op de klok was er bij 23-25 weer van alles mogelijk. In die fase liet ook Fem Boeters zich van haar sterke kant zien. Ze begon de partij ongelukkig, kreeg ook twee keer een tijdstraf, maar was in het laatste kwartier mede bepalend voor de ommekeer. Ze scoorde niet alleen drie keer, maar vormde ook in de verdediging met Michielsen een stevig obstakel voor de Portugese vrouwen.

Vooral ook door sterk keeperswerk van Esther de Vos op die beslissende momenten pakte Quintus met veel veerkracht opnieuw de voorsprong: 26-25. Daarna was het beurtelings raak. 27-27, gelijkmaker door Celine Michielsen met een strafworp strak in de kruising. Vervolgens Lexie Louwerens 28-27 in het lege doel toen Alavarium de keepster naar de kant haalde. En Quintus ging door. Uitblinkster Alieke van Maurik 29-27 met een flitsende passeerbeweging. Bij 29-28 weer even spannend, maar door Lois Strik en wéér Michielsen was de 31-28 overwinning in het eerste duel een feit.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (***) : Er ging nogal wat mis aan beide kanten, maar door het verrassende scoreverloop bleef het duel spannend tot de laatste seconde. Zowel Quintus als Alavarium liet fraaie doelpunten zien. Maar er waren óók opvallende missers volledig vrij voor het doel en veel balverlies.

Scheidsrechters (***): Er viel op de Slowaakse scheidsrechters Barbora Bocakova en Lucia Janosikova niet veel aan te merken. Zij floten exact volgens de regels en risicoloos. Maar daar zat waarschijnlijk ook meteen de moeilijkheid. Er waren overtredingen die moeiteloos doorgefloten konden worden, maar dat durfden de dames niet aan. Daardoor was er weinig ruimte voor de voordeelregel en voor het snel laten doorgaan van het spel.

Doelpunten Quintus : Alieke van Maurik (8), Celine Michielsen (8), Fem Boeters (4), Lexie Louwerens (4), Anouk Zwinkels (3), Lois Strik (3) en Jill Strik.

Doelpunten Alavarium : Soraia Fernandes (5), Eulalia Silva (4), Diana Oliviera (4), Constanca Seqeira (4), Carolina Monteiro (4), Monica Soares (2), Ana Carolina (2), Catarina Soares, Shayana Oliviera en keepster Andreia Costa.

AD SPORT/PETER LOTMAN


TWEEDE WEDSTRIJD TEGEN ALAVARIUM GEEN PROBLEEM VOOR QUINTUS

De tweede wedstrijd van Quintus tegen POR Alavarium Love Tiles leverde de Heulse ploeg aanmerkelijk minder problemen op dan het duel van de zaterdagavond. Na een 16-9 ruststand won de equipe van coach Fred Michielsen met 29-24. Na de 31-28 zege in de heenwedstrijd was dat ruim voldoende voor de volgende ronde.

De partij begon merkwaardig. Alavarium miste twee strafworpen direct in de beginfase. Esther de Vos stopte knap de eerste en de tweede ketste tegen de paal. Bovendien kreeg Iris van Aalst binnen acht minuten tweemaal een tijdstraf van de weinig tolerante scheidsrechters Bocakova/Janosikova. Het was de ouverture voor een rommelige wedstrijd met veel balverlies en gemiste kansen.

Bij 13-7 was de partij in feite al gespeeld met de drie doelpunten marge uit de eerste wedstrijd. Met de 16-9 ruststand kon Quintus relaxed naar de kleedkamer. Ook na het wisselen bleef de Heulse ploeg de bovenliggende partij. Dit keer kon Alavarium het niet spannend maken. Met fraaie doelpunten van Celine Michielsen, Lexie Louwerens, Fem Boeters en Alieke van Maurik hield Quintus steeds een voorsprong van vijf, zes doelpunten.

VOLGENDE RONDE

Opvallend was, dat de Portugese coach steeds bij een tijdstraf de keepster inwisselde voor een veldspeelster. Dat is op zich een doeltreffende keuze, maar dan moeten de aanvalsters wél raak schieten of balbezit koesteren. Nu verspeelden ze vaak de bal en kon Quintus eenvoudig in het lege doel wéér een doelpunt laten bijtekenen. Vooral ook door het voortreffelijke keeperswerk van Esther de Vos.

Voor de speelsters van Quintus en de aanhang maakte dat de feestvreugde alleen maar groter. Zonder noemenswaardige problemen bereikte Quintus na een prachtig Europa Cup weekeinde de volgende ronde. Wéér een kroontje op de successtory van de Westlandse vereniging.

Doelpunten Quintus: Celine Michielsen (6), Alieke van Maurik (6), Fem Boeters (4), Anouk Zwinkels (3), Lisanne Kruijswijk (2), Lois Strik (2), Jill Strik (2), Lexie Louwerens (2), Jill van der Zeijden en Mirthe de Jong.

AD SPORT/PETER LOTMAN

De mannen van Quintus waren niet opgewassen tegen het Belgische Visé: 33-21. Vooral door een matige eerste helft was de formatie van het technisch duo Hinskens/Van Lier bij de rust met 18-6 al op een grote achterstand gespeeld. Na het wisselen ging het een stuk beter en speelde Quintus met 15-15 feitelijk gelijk.

Coach Van Lier: ,,Door eigen fouten in de aanval leden we veel balverlies in de eerste helft en kregen daardoor veel snelle aanvallen tegen. De dekking was nog wel in orde. De verdediging van Visé was heel goed de eerste helft. Dat maakte het lastig voor ons. De tweede helft  zijn we ondanks veel tijdstraffen toch hard blijven werken en hebben we nog iets van die grote achterstand kunnen goedmaken.”

Bij Quintus maakte A-junior Olav Scholtes met twee doelpunten een prima debuut. Marc de Vreede (4), Jordan Beukman (4), Martijn Poot (3), Ard Vollebregt (3) en Troy Oranje (3) waren de beste schutters. Mitchell Timmermans speelde een sterke wedstrijd in de verdediging.

Peter Lotman / AD

Zaterdagavond tijdens de spannende wedstrijden van de Dames en Heren, mochten we drie nieuwe sponsors verwelkomen.

BioBoost® is een prachtig bedrijf, dat een natuurlijk procedé heeft ontwikkeld voor de (biologische) vruchtgroenteteelt zoals tomaat, paprika, komkommer, meloen en aubergine. De behandeling van zaden door BioBoost® resulteert in sterkere, generatievere gewassen en daarmee o.m. in hogere oogstopbrengsten. Het bedrijf is gevestigd in Honselersdijk en zit dus midden in het Westland met al haar groente en fruit: www.bioboost.com

Lokaal Westland uit Kwintsheul is alom bekend door de heerlijke tomaten en kweekt tegenwoordig ook watermeloenen onder de naam ‘Hollandse Watermeloen’, een kleiner soort dan de tot nu toe bekende watermeloenen en o, zo lekker: www.lokaalwestland.nl

Look-tours is de naam van de busmaatschappij die naast de sponsoring voor het nodige vervoer van onze teams gaat zorgen. Het bedrijf beschikt over een prachtig wagenpark: www.look-tours.nl

Al deze sponsoren zijn binnenkort te zien op het shirt van onze Dames 1

Wij bedanken deze sponsoren voor hun vertrouwen en enorm mooie en spontane bijdrage!

We maken er een mooie samenwerking van!

PERSBERICHT]

QUINTUS HANDBAL ZET MET EIGEN PRODUCT IN OP HET (INTERNE) PROGRAMMA ‘GEZONDE VOEDING’

Quintus Handbal start deze maand met een eigen product dat het interne programma ‘gezonde voeding’ ondersteunt. Bakkie Quintus heet het product en is vanaf deze week te bestellen: een bak vol met voor Quintus geoogste groente en fruit, direct vanaf de kweker. Met de opbrengsten van dit product worden er activiteiten georganiseerd die passen bij de combinatie sporten en gezonde voeding. 

Dat sporten en gezonde voeding onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, weten ze bij Quintus als geen ander. Of het nu om jeugd-, recreanten- of topspelers gaat, iedereen functioneert en presteert beter met gezonde voeding.

Door middel van dit eerste initiatief kan iedereen thuis de lekkerste soepen, salades, pasta’s of andere gerechten bereiden. Bij elke uitgave wordt een recept gevoegd, zodat het nog makkelijker wordt om gezond en verantwoord te koken.

Met de opbrengst van deze actie, worden er binnen de vereniging activiteiten georganiseerd die ook nog eens bijdragen aan een gezond lichaam en een gezonde geest. Denk aan workshops, lezingen en gastdocenten.

Bakkie Quintus is vanaf deze week te bestellen via https://vitaal.quintushandbal.nl/. Het is mogelijk om eenmalig een kistje te bestellen of er staat iedere twee weken een prachtig ‘bakkie’ klaar om opgehaald te worden.

Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op de website en bestel!

Foto Paul Vis sr.

ARBITERS DRUKKEN NEGATIEF STEMPEL OP DUEL DAT VERVOLGENS ONTSPOORT

Wie op de Teletekstpagina de uitslag van Quintus tegen Volendam zag staan, zou denken dat de Westlanders met 22-35 kansloos zijn weggespeeld. Toch bedriegt hier de schijn. Die royale marge kwam pas in het laatste kwartier tot stand toen de partij al was ontregeld. Met de Belgische scheidsrechters Broothaers/Janssens in een negatieve hoofdrol.

Quintus speelde veertig minuten lang een prima wedstrijd. De coaches Geert Hinskens en Jack van Lier hadden een sluitend strijdplan samengesteld. De verdediging werkte keihard en werkte onderling uitstekend samen. De aanvallende acties waren van hoog niveau met fraaie doelpunten van Yannick Boers, Max van Zijderveld, Rick van Ravesteijn en Dean van Haeren. Het leverde de thuisclub een knappe 5-2 voorsprong op.

Direct al in die eerste tien minuten kregen de Heulenaren echter te maken met de onthutsend zwak leidende scheidsrechters Bart Broothaers en Steffen Janssens. Achter elkaar verdwenen René de Bakker, Yannick Boers én Jordan Beukman naar de strafbank om vaak onbenullige overtredingen. Handbal is een contactsport en het mag er best stevig aan toe gaan. Dan hoop je op scheidsrechters die dat aanvoelen en daar in meegaan. Helaas ontbrak het daar bij de arbiters van dienst volledig aan.

DIRECT ROOD

Ook Volendam ontkwam niet aan de pietluttige leiding van het koppel. Marnix Roos kreeg een directe rode kaart in een situatie waar ervaren scheidsrechters dat zouden hebben afgedaan met een twee-minutenstraf. Quintus kreeg nog een paar uitsluitingen aan de broek, maar hield dapper stand. De 13-9 voorsprong was, ondanks tien minuten in ondertal,  wonderbaarlijk.

Volendam oogde in die eerste helft rommelig, schoot onzuiver en speelde niet als collectief. Daar profiteerde Quintus goed van. Na de rust dezelfde ontwikkeling. De Westlanders kregen straf op straf. Er moesten wéér twee spelers vlak na elkaar naar de kant om onduidelijke redenen en tot verbijstering van iedereen kreeg Hidde van Oorschot ook nog eens een directe rode kaart. Het kostte Volendam vervolgens weinig moeite om de 14-11 achterstand gelijk te trekken. Ondanks alle tegenslag bleef  Quintus knap op de been en dat was de grootste verdienste van de mannen van Hinskens/Van Lier.

BLAUWE KAART

Daarna werd het nog even een boeiende strijd waarin beide partijen beurtelings scoorden met Rick van Ravestein, net als in de eerste helft, als uitblinker aan de cirkel én met breaks. Totdat na tien minuten de scheidsrechters opnieuw een hoofdrol opeisten door diezelfde Van Ravesteijn, na een schermutseling met Volendamkeeper Rob Goudriaan, de blauwe kaart te tonen. Verwarring alom, wéér overleg met waarnemer Monique Alsemgeest door de onzekere leidsmannen, omdat ze verzuimden eerst de rode kaart te tonen.

Kortom: spelers, coaches, toeschouwers, niemand kon de beslissingen nog volgen. Het gevolg was irritaties over en weer, opstootjes en scheidsrechters die steeds meer olie op het vuur gooiden in plaats van de brandjes te blussen. Ook waarnemer Alsemgeest moest met haar internationale ervaring herhaaldelijk de gemoederen sussen. Het spel werd er logischerwijs niet beter op en geleidelijk aan glipte de partij Quintus door de vingers. Volendam richtte zich op en had vervolgens weinig moeite om de murw gebeukte thuisclub alsnog naar een ruime nederlaag te spelen. Zonder dat het ‘vreemdelingenlegioen’ overigens zelf tot briljant spel kwam. En zo eindigde een wedstrijd die zo mooi had kunnen zijn in een grote deceptie vol incidenten.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (**) : Quintus en Volendam spelen altijd aantrekkelijke wedstrijden tegen elkaar. Dat leek nu ook het geval te kunnen zijn, maar door alle ongeregeldheden werd het een rommelige partij met veel irritaties en matig handbal. Quintus verdiende het compliment dat het veertig minuten stand hield ondanks alle tegenslag. Volendam mocht tevreden zijn dat het in de slotfase nog ruim afstand kon nemen.

Scheidsrechters (*) : Het was een dikke onvoldoende voor Broothaers/Janssens. Geen overwicht, veel foutieve beslissingen, te veel twijfels, te pietluttig, onevenwichtige strafopbouw. Vijftien tijdstraffen, drie rode kaarten (waarvan 1 met blauw erbij) en veel gedoe waren beslist onnodig in een duel waar nauwelijks iets gebeurde.

Beste spelers : Bij Quintus keepte Paul Vis vooral de eerste helft een puike partij. Ook Yannick Boers, Rick van Ravesteijn en Dean van Haeren waren op dreef. In het verleden waren we altijd al gecharmeerd van cirkelloper Evert Kooijman. Ook bij Volendam was hij weer de beste man. Beheerste afronding en bekeken spel. Ex-Hellasdoelman Rob Goudriaan verkeerde in uitstekende vorm.

Doelpunten Quintus : Rick van Ravesteijn (6), Dean van Haeren (4), Yannick Boers (3), Marc de Vreede (3), Max van Zijderveld (2), Ard Vollebregt, Jordan Beukman, Martijn Poot en Jordi van Erp.

Doelpunten Volendam : Evert Kooijman (9), Zlatko Pavicevic (6), Filip Petterson (5), Jordy Baijens (3), Aboukabar Fofana (3), Robin Nagtegaal (3), Tim Roefs (2), Leon Geus, Jeroen Roefs, Florent Bourget en keeper Rob Goudriaan.

AD SPORT/PETER LOTMAN    

Het eerste team van SEW had net op zaterdag haar EC tegenstander verslagen en staat met een been in de volgende ronde, als de reserves van SEW op bezoek komen in de Eekhout hal. Ondanks de afwezigheid van een aantal speelsters komt SEW altijd goed voor de dag en speelt het verzorgt en leuk handbal. De ploeg uit Kwintsheul is vooraf dus gewaarschuwd.

Het is SEW2 dat brutaal de leiding neemt in de wedstrijd, het tempo ligt hoog en Quintus is ongelukkig in de afronding. Daardoor kan de ploeg uit Nibbixwoud weglopen. Het maximale gaatje dat ze weten te slaan is 3 doelpunten, verder laat Quintus 2 ze niet weglopen.
Halverwege de eerste helft sluipt Quintus 2 steeds dichterbij, en onder een hoog tempo dat beide ploegen lijkt SEW2 wat meer foutjes te maken. De ploegen gaan rusten met een tussenstand van 16-13.

De tweede helft geeft eigenlijk hetzelfde beeld, de afstand die Quintus2 heeft genomen blijft op hetzelfde niveau, toch slaagt SEW er telkens in even dichtbij te komen, maar de ploeg uit Kwintsheul laat zich niet gek maken, het bouwt rustig de voorsprong uit en komt eigenlijk niet meer in gevaar. Einduitslag 32-26.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “SEW2 is een leuke ploeg om tegen te spelen, spelen ook in een hoog tempo en willen handballen. We hebben vandaag laten zien dat ondanks dat de tegenstander dichtbij komt we ons niet gek laten maken en volharden in de spelwijze die we graag hanteren.”

Komend weekend is een vrij weekend en staat in het teken van de Europacup wedstrijden van het eerste team. Zaterdag 30 oktober speelt de ploeg uit Kwintsheul thuis tegen de Tukkers in Albergen, Die wedstrijd start om 19:00 uur.

X