Sinds vorige week maandag zijn er weer stagiaires vanuit de opleiding “Sport & Bewegen” van het ROC Mondriaan op de diverse trainingen actief.

Op de maandagen worden Jan en Michel geholpen door Lizette de Vreede, afkomstig uit de Lier en handballend bij ODIS.

Ook helpt Lizette op de woensdagen Laurie, Fenny en Roos bij de E-jeugd.

Onze tweede stagiaire komt uit Naaldwijk waar ze bij Westlandia in het doel staat.

Op de woensdagen helpt ze eerst Sabine, Milou, John en Jim bij de GD 1/2/3 en daarna Jan en Michel bij de C1/2 selectie.

Beide stagiaires lopen voor een periode van 116 uur bij Quintus wat neerkomt op ca 3 uur training geven per week over een periode van 40 weken.


Natuurlijk wensen wij beide stagiaires een leuke en leerzame tijd toe bij de jeugdafdeling van QuintusHandbal.

QUINTUS HEREN 1

Foto Paul Vis sr.

In de BENE-League hadden de mannen van Quintus drie kwart van de partij in en tegen Hasselt een overwicht. Door technische fouten en het missen van kansen glipte de overwinning in de slotfase toch nog uit handen. Hasselt pakte met 32-27 de volle winst en dat was flink balen voor de Westlanders.

Doelman Paul Vis en opbouwer Ard Vollebregt waren de opvallendste spelers. Troy Oranje kreeg een rode kaart bij een ongelukkige botsing toen hij aansloot in de hoek. Vanwege het eveneens ontbreken van Pieter van der Velden (kruisband) in de linkerhoek, kreeg Max van Zijderveld speeltijd op die linkerflank. Hij deed dat tot tevredenheid van zijn coaches. 

QUINTUS DAMES 1

In de eredivisie bij de vrouwen boekte Quintus een duidelijke 33-22 overwinning op Borhave. Het begin was bij 1-3 nog wat stroef, maar via 10-5 bepaalde de thuisclub de ruststand toch op 13-11. Opvallend was het sterke keeperswerk van Esther de Vos in die fase. Na de rust drukte Quintus binnen een kwartier door naar 25-16 en was de partij gespeeld.

In de veertigste minuut was het even schrikken toen Celine Michielsen hard op haar rug viel en naar de kant moest. De verwachting is, dat er geen blijvende schade is voor de rest van de competitie. De topscorers bij Quintus waren: Anouk Zwinkels (9), Lois Strik (5), Angelique van Duijvenbode (4), Fem Boeters (4) en Jill van der Zeijden (4).

AD Sport: Peter Lotman


HELAAS KOMT DAMES 2 NET TE KORT IN EMMEN

Afgelopen zaterdag stond de eerste uitwedstrijd op het programma, meteen maar de verste in het schema, E&O uit Emmen was de tegenstander voor dames 2 van Quintus. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en waren er beide op gebrand dit een goed vervolg te geven.

Het beloofde weer een spannende pot te worden, want vanaf de eerste minuut gaven de ploegen elkaar weinig toe. De scores vielen om en om. Toch was het E&O dat een kleine voorsprong wist op te bouwen, een voorsprong die niet groter werd dan 2 doelpunten.
Alles wat de ploeg uit Kwintsheul ook probeerde steeds gaf E&O een passend antwoord, gaande weg de eerste helft bleek al dat de keepster van de ploeg uit Emmen een grote sta in de weg zou zijn. Ruststand 15-14.

Na de rust zien we eigenlijk eenzelfde beeld, beide ploegen scoren om en om en de stand varieert van 1 a 2 doelpunten in het voordeel van E&O. Toch sluipt Quintus 2 dichterbij en richting het einde van de tweede helft lopen de ploegen gelijk op. Als E&O scoort heeft Quintus 2 meteen een passend antwoord.
Tot 5 minuten voor tijd. Weer stopt de goed keepende keepster van E&O een bal en loopt de ploeg uit Emmen ineens een doelpunt weg. Dat verschil komt de ploeg uit Kwintsheul niet meer te boven, hoewel het met 4 seconden voor tijd nog balbezit verovert maar de tijd is te kort om de gelijkmaker te scoren. Eindstand 30-29.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Helaas trokken we dit keer aan het kortste eind, we hebben er tot aan het eind toe voor geknokt, maar vaak was de afronding net niet goed genoeg. Komende zondag maar herstellen tegen MHV”

Volgend weekend speelt de ploeg thuis tegen MHV.


HEREN 2 WINT VAN OLIVEO HEREN 1

Afgelopen zaterdagavond speelde Heren 2 thuis tegen de heren van Oliveo. Het was de 2e wedstrijd van Heren 2 die werd gewonnen met 38-35. Na 2 wedstrijden staat dit team samen met 3 andere teams op 2 gewonnen wedstrijden. Aankomende zaterdagavond spelen zij uit bij DWS.


VOOR OP DE AGENDA

Op zaterdag 23 oktober om 19.00 uur en op zondag 24 oktober om 16.00 uur speelt Dames 1 in de Eekhouthal twee Europacup wedstrijden tegen Alavarium Love Tiles uit Portugal. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Zaterdagavond 18 september SEW 1 – Quintus 1

Na een voorbereidingsperiode van 4-5 weken met de beide dames selecties werd al snel duidelijk dat de selecties toe waren aan het spelen van een echte competitiewedstrijd. De sfeer er omheen is anders, naar de wedstrijd toe werken geeft een bepaalde dynamiek, maar ook weer onder deze druk spelen was weer wennen. Dit zagen we helaas terug in de wedstrijd tegen WestFries/SEW afgelopen weekend.

Op sommige, helaas sporadische momenten, zagen we het spelidee van de voorbereidingsperiode terug, echter waren we niet in de gelegenheid dit 60 minuten vol te houden. Wat bij SEW in de afronding lukte, lukte bij onze meiden net niet. Verkeerde beslissingen, ongeduldig en het veelvuldig raken van paal en lat in de eerste helft was al een mogelijke voorbode hoe de wedstrijd zou kunnen gaan lopen. Uiteindelijk ben ik van mening dat de puntendeling gezien het wedstrijdverloop terecht was. 25-25.

Fred Michielsen, trainer DS1 selectie

Aankomend weekend speelt Dames 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen HV Borhave


Zondag 19 september Quintus 2 – VZV 2

Na een goede voorbereidingsperiode waarin het opleidingsteam van de club uit Kwintsheul wisselende resultaten boekte was het gisteren de beurt voor de talenten van Quintus 2 om zich aan het thuis publiek te laten zien.
Als tegenstander kwamen de talenten van VZV 2 op bezoek. De ploeg uit ’t Veld speelt aantrekkelijk en verzorgt handbal en het eerste team behoort al een tijdje tot de nationale top. Genoeg ingrediënten om er een mooi pot van te maken.

foto Petra Bleijenberg

Het begin is voor de ploeg uit Kwintsheul, snel neemt de ploeg een kleine voorsprong en weet deze gedurende een lange tijd van de eerste helft vast te houden. Toch sluipen er wat kleine foutjes in het spel van Quintus 2 en het ziet VZV2 dan ook voorbij komen en een voorsprong nemen van maximaal 3 doelpunten.
Aan het einde van de eerste helft zet Quintus2 nog een keer aan en scoort het een buzzerbeater waarmee de ruststand op 15-17 komt.

Na de rust zien we eigenlijk eenzelfde beeld VZV2 dicteert de wedstrijd en het verschil blijft lang op 2 a 3 doelpunten hangen in het voordeel van de ploeg uit ’t Veld. Een kleine aanpassing in de dekking van Quintus 2 zorgt ervoor dat de ploeg uit Kwintsheul langzaam dichterbij komt en daarmee de wedstrijd tot een kookpunt brengt.

Via 28-28, wordt het 29-29 en zo blijven de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Beide ploegen zijn niet echt in staat afstand van elkaar te nemen en zo blijft het reuze spannend. IN de dying seconds van de tweede helft scoort Quintus2 de 31-30 en zorgt een onderschepping voor de bevrijdende ontlading aan de kant van Quintus 2.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We laten bij vlagen zien dat we goed handbal kunnen spelen, maar soms laten we ook veel technische fouten zien waarmee we de tegenstander in het zadel helpen. Al met al verdiende deze wedstrijd misschien wel geen winnaar, maar toch ben ik blij dat de we de overwinning over de streep hebben getrokken.”

Volgend weekend speelt de ploeg uit tegen E&O

In het weekend van 11 en 12 september 2021 vond de 2e editie van het Wim de Bakker Toernooi plaats. Een jongens jeugd handbaltoernooi voor de top van Nederland en België vernoemd naar oud jongens jeugd trainer en club legende Wim de Bakker. Waar het in 2020 nog een eendaags toernooi was, was het afgelopen weekend twee dagen lang tophandbal in Kwintsheul. Na ruim 1,5 jaar eindelijk weer een groot tweedaags top handbaltoernooi, waarbij ook teams in de Sosefhal konden avondeten, overnachten en ontbijten.

Er deden in totaal 21 teams mee uit Nederland en België. In elke leeftijdscategorie, HC, HB en HA, zaten er 7 teams in 1 poule. Op zaterdag en zondag werden de poulewedstrijden gespeeld met op zondag aan het eind van de middag de finales. Dit jaar stonden alle drie onze jongens teams in de finale. Natuurlijk een top prestatie, helaas net geen prijzen. Volgend jaar dan maar! Het waren spannende finales waar Venéco/VELO bij de jongens C de winst pakte, Hercules bij onze B jongens in de laatste 20 seconde de winnende maakte en Green Park/Aalsmeer dit keer te sterk was voor onze A jongens.

Er werd voor het eerst met de Corona Check App gewerkt, hierdoor kon er meer publiek bij zijn en verviel de 1.5 meter. En ook dat was een groot succes. Na ruim 1,5 jaar weer eindelijk volle tribunes met fanatiek publiek om hun ploeg aan te moedigen wat weer tot spannende en zenuwslopende wedstrijden zorgde. Wedstrijden die vaak eindigde in 1 of 2 doelpunten verschil. Daarnaast was er in zowel hal 1 als hal 2 een livestream zodat iedereen vanuit huis ook mee kon kijken. De livestreams zijn in totaal meer dan 5000 keer bekeken!

Een toernooi is niks zonder scheidsrechters en de vele vrijwilligers. Nogmaals bedankt aan iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen om van dit weekend zo’n groot succes te maken!

Wij kijken als organisatie al weer heel erg uit naar volgend jaar en willen alleen nog maar verder groeien.

Tot volgend jaar!

Roel de Bakker, Jelle Melkert en Jolanda Michielsen

Zaterdagavond om 19.00 uur starten de dames hun competitie uit bij SEW. Om deze wedstrijd te bezoeken moet een ticket kopen. Klik hier voor meer informatie hierover.

Na de winst van afgelopen weekend spelen de heren aankomend weekend weer een thuiswedstrijd. Ze spelen zaterdagavond om 20.15 uur thuis tegen Sezoens Achilles Bocholt. Om deze thuiswedstrijd te bezoeken gelden de volgende regels.

Corona afspraken

Vanuit Quintus handbal volgen wij uiteraard de afspraken zoals deze gelden vanuit de overheid op. Wat houdt dit concreet in voor ouders, begeleiding en spelers.
Wij hebben ervoor gekozen om met de Corona Check App te gaan werken. Hiermee vervalt de 1.5m afstand in de zaal en kunnen wij 2/3e van de capaciteit gebruiken en dus kan er meer publiek bij zijn! Dit betekent dat iedereen van 18 jaar en ouder bij de deur een geldige QR Code moet kunnen laten zien in de Corona Check App. Een geldige QR Code kun je krijgen met een:

* Vaccinatiebewijs (wanneer je volledig gevaccineerd bent);

* Herstelbewijs (wanneer je in minder dan 6 maanden hersteld bent van corona);

* Testbewijs (wanneer je een negatieve antigeen (sneltest) testuitslag kan laten zien).

Dit kan gratis via Testen voor toegang. Een Nederlands testbewijs is geldig tot 24 uur na het moment van testen.

Voor bezoekers geldt dat je een kaartje kunt kopen op de avond zelf – Klik hier voor de tarieven . Ook de seizoenkaarten kunnen worden opgehaald of worden gekocht.

Verder hanteren we de basisregels:
– Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen;
– Gebruik de aangeboden desinfectie als je onze sporthal bezoekt;
– Houd 1,5 meter afstand van anderen indien u niet een wedstrijd kijkt in een van de 2 hallen;
– In de hal moet je zitten net als in de kantine
 – Houd je zich aan de aangegeven looproutes een aanwijzigingen van onze vrijwilligers
– Geef elkaar de ruimte en blijf niet ‘hangen’ in de hal of andere ruimtes.

‘BLESSUREVRIJ BLIJVEN, PRIJZEN PAKKEN EN EUROPEES VER KOMEN’

Vanwege een vervelende blessure stopte ze destijds tamelijk abrupt. Lisa Warmerdam vertrok vervolgens bij Quintus voor haar studie naar het buitenland. Nu is ze weer terug in Den Haag en vond op verzoek van trainer Fred Michielsen weer aansluiting bij de Heulse club. ,,Ik heb hoge verwachtingen van dit team en wil prijzen pakken.”

Lisa Warmerdam was een tijdje uit het zicht verdwenen, dus is het tijd om het geheugen even op te frissen. Met haar aanstekelijke enthousiasme vertelt zij graag waar ze de afgelopen tijd was gebleven en wat zij deed.

,,Toen ik stopte, ben ik een half jaar naar Zweden gegaan om te studeren. Ik deed Business Studies aan de Hogeschool Inholland Rotterdam. Aansluitend ben ik in Utrecht gaan wonen bij mijn vriend en heb ik mijn afstudeerstage gestart bij Rijkswaterstaat. Daarna aan het werk gegaan en vorig jaar november naar Den Haag verhuisd waar ik samenwoon met mijn vriend Marc Doornbos, volleybalscheidsrechter op eredivisieniveau. Ik ben in dienst bij het detacheringsbureau PMT-groep. Op dit moment werk ik in opdracht bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het is een hele afstand vanuit Den Haag, maar gelukkig kan ik veel thuis werken en zelf bepalen wanneer ik naar het Stadskantoor ga. Dit maakt het ook makkelijker om mijn werk te combineren met het handbal. “

LIEVELINGSCLUB

Ondanks haar ‘omzwervingen’ bleef handbal toch altijd haar favoriete sport én Quintus haar lievelingsclub.  

De 24-jarige Warmerdam, die diverse Europa Cupwedstrijden meemaakte en de Supercup won: ,,Geweldige partijen, om nooit te vergeten. Ik heb nooit ergens anders gehandbald dan bij Quintus. Van jongs af aan heb ik daar gespeeld en het blijft dus altijd mijn club. Ik zie mezelf niet ergens anders in Nederland spelen. Afgelopen seizoen heb ik de draad weer opgepakt en heb ik, voor zover het kon, gehandbald in dames-3 van Quintus. Helaas is dit seizoen anders uitgepakt door covid-19.”  

Dat Lisa Warmerdam terugkeerde in de hoofdselectie had zij eigenlijk niet verwacht. Ze was destijds een prima cirkelloopster en vooral ook ijzersterk in de verdediging. Een gesprekje met de nieuwe oefenmeester Fred Michielsen bracht haar op andere gedachten.

,,Toen Fred mij benaderde, heb ik er lang over nagedacht of ik het nog wel wilde. Toen ik stopte, heb ik mijn handbalcarrière niet leuk afgesloten vanwege een heel seizoen blessureproblemen. Het was een blessure aan mijn voet, maar er is nooit duidelijkheid geweest wat het precies was. Ik ken Fred al een lange tijd en ik heb ook jaren tegen zijn dochter Renske gespeeld. Ik heb altijd een goede klik met hem gehad en toen hij mij benaderde heeft me dat toch aan het denken gezet.”

PRIJZEN PAKKEN

Warmerdam overwon de twijfel: ,,Na twee jaar niet meer zo veel sporten, heb ik ook met een heleboel andere leuke zaken kennisgemaakt. Maar het heeft zeker meegespeeld dat Fred mij heeft gevraagd. Ik kan me ook goed vinden in zijn visie. Bovendien woon ik nu weer dichterbij waardoor het reizen naar de club makkelijker is. Daarom heb ik uiteindelijk toch de keuze gemaakt om het te doen. Gewoon een jaar ‘proberen’ en daarna zie ik wel weer verder wat ik wil.”

Over de ambities hoeft Warmerdam niet lang na te denken. ,,Vooral blessurevrij blijven, prijzen pakken en zover mogelijk Europees komen. Die mogelijkheden voor succes zijn er ook. We hebben een sterk team met een goede combinatie van ervaren speelsters en aankomende talenten. Op alle posities zijn we goed bezet en mede door de concurrentie wordt er door iedereen hard gewerkt. We hebben een brede selectie waardoor er veel doorwisselmogelijkheden zijn. Met de nieuwe visie van Fred én onze sterke selectie heb ik hoge verwachtingen voor dit seizoen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

Beste lotenverkoper en/of ouders,

Op zaterdag 18 september 2021 start de Grote Clubactie. Dit jaar doen wij ook weer mee en willen wij natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Een lot kost € 3,- en van de opbrengst gaat maar liefst 80% naar onze clubkas! Bovendien maken lotenkopers kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van € 100.000,-! In deze brief lees je meer informatie over deze actie.

Hoe werkt het?

Om verantwoord loten te kunnen verkopen, krijg je ook dit jaar een persoonlijke verkooplink toegestuurd. Deze verkooplink kan je delen met familie, vrienden en bekenden via bijvoorbeeld Whatsapp, Facebook, Instagram of Twitter. Kijk op de website van de Grote Clubactie voor meer uitleg over deze online verkoopmethode.

Je kan ook loten verkopen met het verkoopboekje. Op het boekje staan een QR-code en een link. De koper kan deze QR code scannen of de link invoeren, dan kan de koper ook direct online loten kopen. Het is ook mogelijk om de koper via de invullijst in het boekje loten te laten kopen. Kijk dit filmpje voor meer informatie. Zorg alleen wel dat als je ‘langs de deur’ gaat, dat je dit op een verantwoorde manier doet. Hou voldoende afstand en laat de koper als die via het boekje loten wil kopen een eigen pen gebruiken.

De koper geeft online of in het boekje aan hoeveel loten hij/zij wil kopen en machtigt met zijn/haar handtekening Quintus Handbal voor een eenmalige afschrijving. Op het rekeningafschrift van de koper komt het lotnummer te staan (bij meerdere loten dus meerdere nummers). De trekking is op 8 december 2021.

Let op! Vraag of de mensen duidelijk schrijven en alle gegevens invullen (ook het complete IBAN nummer) en controleer of alle gegevens zijn ingevuld.

Start van de actie
De Grote Clubactie 2021 start op zaterdag 18 september. Vanaf die dag mag je beginnen met de verkoop van de loten. 

Afspraken Quintus Handbal

Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 24 juni 2013 is afgesproken dat ieder jeugdlid minimaal 10 loten dient te verkopen. Hiermee voorkomt Quintus Handbal een te grote stijging van de contributie. Deze verplichting is af te kopen door € 25,- over te maken op rekeningnr. NL37RABO0126.584.680 t.n.v. Quintus Handbal o.v.v. de voor- en achternaam van de speler/speelster.

Daar staat tegenover dat ieder lid (ongeacht leeftijdscategorie) conform onderstaande  matrix een vergoeding krijgt bij verkoop van loten. De restitutie vindt plaats na incasso van de verkochte loten en wanneer contributie is voldaan. Het bedrag wordt op het rekeningnummer gestort waarvan de contributie van het lid is ontvangen. Wij verzoeken je om niet zelf de contributie en teruggave op basis van het aantal verkochte loten te verrekenen.

Verkocht aantal lotenVergoeding
Minder dan 15 loten€ –
15 t/m 24 loten€ 15,00
25 t/m 34 loten€ 20,00
35 t/m 49 loten€ 25,00
50 en meer loten€ 30,00

Winacties

Je kan als lotenverkoper zelf ook nog prijzen winnen:

Meer informatie over deze winacties vind je op de website van de Grote Clubactie.

Verkoopboekje inleveren
Is je boekje vol of ben je klaar met verkopen? Lever het dan z.s.m. in maar uiterlijk vóór 1 november in bij je coach. Ook als je alleen online hebt verkocht of als het boekje is afgekocht moet je deze inleveren bij je coach met vermelding van je naam en team erop.

Wij hopen dit jaar weer een geweldig resultaat neer te zetten en wensen je heel veel succes met de verkoop van de loten! Namens Quintus Handbal alvast bedankt!

Voor vragen of extra boekjes kun je contact opnemen met je coach of begeleider van je team.

Met vriendelijke groet,

Organisatie van de Grote Clubactie

Carlo en Heidy Vollebregt

Sinds Rollstuhl-SportGemeinschaft Blue Bandits uit Hannover in 2019 aan de Paralympics in Breda mee deed, is ook in Duitsland het rolstoelhandbalvirus uitgebroken. Hoewel ook zij vanwege dat andere virus, Covid 19, wat startproblemen kenden, zijn er nu in Duitsland ook reeds zo’n zestal Rollstuhlhandballclubs actief. En die zes clubs wilden zich graag eens in een groot toernooi aan den volke vertonen, maar zeker ook eens meten met twee van de topclubs uit Nederland. Te weten CSV en Quintus. Dit om in Duitsland reclame te maken voor onze sport en daar vooral ook van te leren.  Dus togen naast die zes Duitse clubs ook Quintus en CSV helemaal naar Hannover voor het 1e Deutsch-Holländische Rollstuhlhandball Meisterschaft.

Bij het betreden van de immense sporthal viel hij ons meteen op; De Mug. Precies zoals onze het afgelopen jaar zo tragisch ontvallen Cynthia ons bij haar afscheid beloofde: “Bij elk toernooi zal ik bij jullie zijn om als een mug om jullie heen te zoemen en bij te staan.” En zij hield woord.

Als een zwerm muggen vlogen wij onze openingswedstrijd tegen de Delme Panthers het veld op om de verraste Duitsers met maar liefst 17-1 letterlijk en figuurlijk op te rollen. Het visitekaartje was afgegeven. Quintoes was in the house en zou hier vandaag eens laten zien wat rolstoelhandbal in alle opzicht inhoudt.

Wedstrijd twee, tegen ASV Rolli Rockets verliep niet veel anders. Alsof wij het afgelopen jaar niet trainingsarbeid en wedstrijdritme ontbeerd hadden, zo vond ons zo homogeen en harmonieus opererende team elkaar met wervelende acties die perfect afgerond werden met de fraaiste doelpunten, terwijl nu ook Mark, in navolging van Arie in de eerste match, de tegenstander slechts 1 tor toestond. Met een 8-1 overwinning zagen wij onze laatste poulewedstrijd met alle vertrouwen tegemoet.

En die match was natuurlijk tegen de andere Nederlandse delegatie, CSVau, want ze wilden wel eens vuurwerk zien daar in Duitsland. En, hoewel enigszins eenzijdig, dat kregen zij. Of het nu door het irritante gezoem van Cynthia rond de oren van Jarin & Co  kwam, zullen wij nooit weten, maar feit is dat CSVau geen moment in haar spel kwam en wij, vooral door een weergaloze William, met een eclatante 6-2 overwinning op CSVau poulewinnaar werden.

In de halve finale moesten wij tegen de nummer 2 uit poule A, en CSVau, als tweede, tegen de nummer 1 daarvan. Wij speelden tegen de BTB Rolling Bandits en ook deze wielende schurken wisten wij met 8-3 aan onze zegekar te binden, waarop de grand finale volgde tegen…ja hoor; u raadt het reeds: De CSVau Rollers, onze vrienden uit Castricum.

Keeper Arie Bombarie nam handenwrijvend in zijn doel plaats, en met zijn collega Mark als extra boomlange verdediger naast Natascha, Vera, William, Maurice, Bas en Ton afwisselend op het veld en Cynthia op ons aller schouder ving die titanenstrijd aan. Holland versus Holland om de 1e plaats van het Deutsch-Holländische Meisterschaft. En had ik u al verteld dat het tweede wat wij op die dag in die hal gezien hadden na de mug, Koldobieke en Tim waren? Ja hoor, zij zullen er eens niet bij zijn. Een extra leuke verrassing dus, buiten het feit dat ons arme muggetje bijna van het veld geblazen werd door die tinnitus veroorzakende openingsfluit van Koldobieke.

En ook deze finale liet ons werkelijk ontketende Quintoes zien dat er vandaag maar één ware kampioen was. Met heerlijk teamspel, solide verdedigingswerk en vlammende schoten op Joyce betoonde ons Rollin Quintus met nogmaals een evidente 7-4 zege de enige echte 1e  Deutsch-Hollandische kampioen en ik maak echt van een mug geen olifant als ik zeg dat dit dik verdiend was. Het was de fantastische climax van een voor iedereen heerlijk weekend. Perfect georganiseerd, prima accommodatie en verzorging en al met al, en zeker ook door de inbreng van de beide Holländische clubs een schitterende promotie voor onze sport. Want wij droegen niet alleen technisch en goed handbal uit, maar vooral ook sportief, positief speelplezier, wat zich buiten het veld ook nog manifesteerde in, bij gebrek aan helaas moeder-overste Birgitte, onze zweite Mutti Natascha die als Mama Lauda ons het hele weekend bemoederde van appelgebak tot waar ook nodig. Het was na alle corona-ellende een veelbelovende nieuwe start van dit seizoen waar wij hopelijk weer heerlijk doorheen rollen. Onze mug is nog lang niet uitgestoken.

KLINKENDE OVERWINNING OP BASIS VAN STERKE DEKKING EN FRIVOLE AANVAL

Het grootste compliment dat de handballers van Quintus verdienden, was dat ze zich niet hadden laten ontmoedigen door de forse nederlaag tegen Aalsmeer. In de eerste thuiswedstrijd dit seizoen lieten de Westlanders tegen het Belgische Atomix zien, dat ze wel degelijk goed kunnen handballen. De beloning was een dik verdiende 29-22 overwinning.

Vooral in verdedigend opzicht maakten de mannen van het technisch duo Geert Hinskens/ Jack van Lier een uitermate solide indruk. Een opvallende rol daarin vervulde de van DIOS overgekomen Timo Blom. Als vooruitgeschoven pion in de 5:1 dekking was hij één van de uitblinkers. Met daarachter Karim Tamim, Ard Vollebregt en Jordan Beukman als stevig middenblok. Die ijzersterke verdediging vormde uiteindelijk de basis voor de winst.

Blom was terecht in opperbeste stemming na afloop. Hij kreeg de nodige complimenten, óók van zijn coach Hinskens. ,,Ja, het ging wel lekker”, zei Blom met gevoel voor understatement. ,,Deze rol ligt mij wel. Zo ver uitgestapt en dan iedere tegenstander die in de buurt komt aanpakken en proberen de bal te ontfutselen. Zó voel ik me het meest in mijn element.”

Doelman Paul Vis was uiteraard blij met zo’n gedegen verdediging voor zijn neus. Daardoor kon ook hij uitgroeien tot één van de bepalende spelers in de succesvolle Heulse formatie. ,,Ik kon veel ballen stoppen, omdat de dekking goed functioneerde. De samenwerking ging dit keer heel goed. Dan is het voor mij ook makkelijker keepen.”

NIET INZETBAAR

De Quintus-coaches werden vooraf geconfronteerd met een aantal tegenvallers. Martijn Poot en Mitchell Timmermans waren allebei niet fit en dus niet inzetbaar. Voor Pieter van der Velden was de schade aanzienlijk groter. Er moest dus wat geschoven worden en de overige spelers pakten dat voortreffelijk op.

Want ook in aanvallend opzicht was de thuisploeg op dreef. Yannick Boers goochelde er met zijn acties lustig op los, verspeelde daardoor een paar keer de bal, maar scoorde óók vijf keer knap. Aan de cirkel was het afwisselend genieten van twee totaal verschillende cirkellopers. De robuuste Karim Tamim die zich nauwelijks liet afstoppen. En de meer lopende Rick van Ravesteijn, die als hij in scoringspositie komt steeds heel handig de bal over de doelman tilde. Hij houdt zich niet altijd aan de juiste structuur, maar daardoor is zijn spel ook onvoorspelbaar en dus gevaarlijk.

Zowel Tamim als Van Ravesteijn werden een aantal keren subtiel aangespeeld door Jordi van Erp en Yannick Boers. Die acties zorgden voor veel bewondering onder de toeschouwers die eindelijk na al die Corona-perikelen weer voor de nodige sfeer zorgden. Met Jordi van Erp is meteen ook één van smaakmakers genoemd in de Heulse ploeg. Inzicht, beweeglijkheid, technische vaardigheid én scorend vermogen maken hem nu al tot een aanwinst. Met óók nog een eigen fanclub die zich uitbundig liet horen.

INITIATIEF

Het was dus een gezellig avondje in de Hel van de Heul, vooral ook omdat Quintus direct vanaf het begin het initiatief nam en dat niet meer uit handen gaf. Onder meer door drie doelpunten van René de Bakker was het na twintig minuten 10-7. Een marge die door sterke acties van Van Ravesteijn en Van Erp bij de rust werd uitgebouwd tot 14-10. Coach Hinskens vol vertrouwen: ,,Ik had toen al het idee, dat we die voorsprong niet meer uit handen zouden geven. Zeker niet toen we er in de tweede helft zes voor kwamen.”

Dat gebeurde dan ook niet. Quintus bleef geconcentreerd in de dekking en frivool in de aanval en gaf Atomix daarmee geen kans. Opvallend daarbij was óók, dat de thuisploeg herhaaldelijk de overtalsituatie perfect uitspeelde. Dat leverde niet altijd een doelpunt op en dat was voor hoekspeler De Bakker aanleiding om met zelfkennis te constateren: ,,laten we het maar alleen over de eerste helft hebben wat mijn doelpunten betreft”.

Bij 29-19 verzuimde Quintus er een nóg hogere score van te maken door slordig spel in de laatste paar minuten. Dat was eigenlijk het enige minpuntje, maar een kniesoor die daar op lette. De totaalindruk van een prima partij overheerste. Of zoals Marc de Vreede het verwoordde: ,,We hebben in de BENE-League nog niet eerder zo snel een overwinning gepakt. En er is ook een mooi plaatje op teletekst met vijf ploegen onder ons. Ook nog niet eerder gebeurd, haha…”

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (****): Het was een vlotte, stevige partij handbal die het aankijken meer dan waard was. Niet alles ging goed, maar de inzet over en weer was voorbeeldig. Quintus stal daarbij de harten van de supporters met mooie aanvallende acties en een knokkende verdediging.

Scheidsrechters (****): Het koppel André Hommen/Laurens van Kessel droeg in belangrijke mate bij aan het welslagen van deze partij. Ze floten waar het nodig was, maar lieten gelukkig ook veel doorgaan. Ze hadden volledig grip op het duel en toonden aan dit soort BENE-League duels uitstekend in goede banen te kunnen leiden.

Doelpunten Quintus: Yannick Boers (5), Jordi van Erp (4), Rick van Ravesteijn (3), Karim Tamim (3), René de Bakker (3), Ard Vollebregt (2), Dean van Haren (2), Hidde van Oorschot (2), Marc de Vreede (2), Troy Oranje, Jordan Beukman en Timo Blom. 

Doelpunten Atomix: Rui Rolo (6), Gaetan van Haesendonck (5), Ben Schroven (3), Joao Marinho da Cunha (3), Lennert Doms (2), Pjotr Maslowski, Louis Delpire en Matthias Claes.  

AD SPORT/PETER LOTMAN, FOTO/PAUL VIS SR.

Na het succes in 2020 organiseren we ook dit jaar weer het Wim de Bakker toernooi. In totaal nemen er 21 jongensteams deel in de leeftijd A-B-C. Naast de vele Nederlandse ploegen is er vanaf dit jaar ook inbreng vanuit België. En verder staat er zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van onze heren in de BENE-League op het programma. Om dit weekend zo goed mogelijk te laten verlopen en we de wedstrijden met publiek kunnen spelen, hebben we wat regels/afspraken op papier gezet.

Corona afspraken

Vanuit Quintus handbal volgen wij uiteraard de afspraken zoals deze gelden vanuit de overheid op. Wat houdt dit concreet in voor ouders, begeleiding en spelers.
Wij hebben ervoor gekozen om met de Corona Check App te gaan werken. Hiermee vervalt de 1.5m afstand in de zaal en kunnen wij 2/3e van de capaciteit gebruiken en dus kan er meer publiek bij zijn! Dit betekent dat iedereen van 18 jaar en ouder bij de deur een geldige QR Code moet kunnen laten zien in de Corona Check App. Een geldige QR Code kun je krijgen met een:

* Vaccinatiebewijs (wanneer je volledig gevaccineerd bent);

* Herstelbewijs (wanneer je in minder dan 6 maanden hersteld bent van corona);

* Testbewijs (wanneer je een negatieve antigeen (sneltest) testuitslag kan laten zien).

Dit kan gratis via Testen voor toegang. Een Nederlands testbewijs is geldig tot 24 uur na het moment van testen. Wanneer een begeleider/coach beide dagen actief is, volstaat een uitgeprint bewijs op de zondag ook. Hierdoor hoeft er zaterdag niet extra getest te worden.

Verder hanteren we de basisregels:
– Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen;
– Gebruik de aangeboden desinfectie als je onze sporthal bezoekt;
– Houd 1,5 meter afstand van anderen indien u niet een wedstrijd kijkt in een van de 2 hallen;
– In de hal moet je zitten net als in de kantine
 – Houd je zich aan de aangegeven looproutes een aanwijzigingen van onze vrijwilligers
– Geef elkaar de ruimte en blijf niet ‘hangen’ in de hal of andere ruimtes.

Wedstrijdschema Wim de Bakker toernooi

Het wedstrijdschema (klik hier) kun je vinden via de Tournify app (te downloaden via de Google Play Store voor Android of de Apple Play Store voor IPhone). In de Tournify App kan er worden gezocht naar Wim de Bakker Toernooi 2021. Tijdens het weekend zullen hierin alle standen up- to-date worden bijgehouden.

Livestream Wim de Bakker en BENE-League

In beide hallen is er een livestream aanwezig. Zo kunnen de thuisblijvers toch naar de wedstrijden kijken. Deze livestream is te volgen via https://www.quintushandbal.nl/livestream/
De finale wedstrijden zullen worden voorzien van live commentaar. Uiteraard wordt de BENE-League wedstrijd ook uitgezonden. Een link naar die livestream vindt je ook op deze pagina.

BENE-League wedstrijd Quintus – HC AtomiX uit België

Na een afwezigheid van twee jaar zijn de heren van Quintus Handbal weer vertegenwoordigd op het hoogste niveau! Zaterdagavond om 20.15 uur zullen heren 1 een thuiswedstrijd spelen in de BENE- League tegen HC AtomiX uit België.

Alle spelers en coaches/begeleiding van deelnemende teams aan het Wim de Bakker toernooi mogen deze wedstrijd gratis kijken. De teamverantwoordelijke geeft bij Quintus aan hoeveel kaarten ze willen ontvangen en die krijgen ze dan zaterdag bij aanmelden. In de avond is dit niet meer mogelijk.

Voor andere bezoekers geldt dat je kaartje kunt kopen op de avond zelf – Klik hier voor de tarieven . Ook de seizoenkaarten kunnen worden opgehaald of worden gekocht.

Verder gelden de coronaregels zoals hierboven benoemd. Dus voordat je de hal betreedt vragen wij je de corona check app te laten scannen. In de hal zullen we de jeugd en overige bezoekers van elkaar scheiden. Boven neemt de jeugd plaats en beneden overige bezoekers. Je moet gaan zitten, staan mag niet!

We hopen op een sportief handbalweekend!

X