Quintus heeft zich opnieuw kunnen versterken op de transfermarkt. Van BENE-Leagueclub Volendam komt de 20-jarige Jordan Beukman naar Kwintsheul. De in Rotterdam geboren opbouwspeler is atletisch, heeft een sterk schot en heeft oog voor zijn vrijstaande medespelers.

Beukman begon in 2015 met handballen in de C-jeugd van DWS Schiedam, waar hij drie jaar speelde. In 2018 werd hij als jeugdtalent aangetrokken door Volendam en kwam daar uit in de A-jeugd, het Opleidingsteam en regelmatig in de hoofdmacht.  

De nieuweling bij Quintus: ,,Ik studeer op dit moment nog fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam, maar hopelijk volgend jaar aan de Hogeschool in Rotterdam. De combinatie van spelen in de BENE-League en dichterbij mijn familie zijn, zorgden ervoor dat ik deze stap naar Quintus wilde maken. Mijn studie is op deze manier ook goed met het handballen te combineren.”

EXPLOSIVITEIT

De atletische speler staat bekend om zijn explosiviteit, zijn gevaarlijke schot en de passeeracties 1 tegen 1. Ook heeft hij het inzicht om vrijstaande ploeggenoten aan te spelen. Beukman komt niet als vreemde binnen bij Quintus.

,,Ik ken al wat jongens van Oranje U19 en spelers van mijn oude ploeg DWS, die nu bij Quintus handballen. Ook ken ik de trainer, Geert Hinskens, goed met wie ik nog heb samengespeeld.”

Het Managementteam van Quintus regelt inmiddels huisvesting voor de nieuwe spelers.

ATLETISCH

Het technisch duo Hinskens/Van Lier kan de aanwinst goed gebruiken in het team dat komend seizoen opnieuw uitkomt in de BENE-League.

Coach Hinskens tevreden: ,,Jordan is aanvallend inzetbaar op de linkeropbouw en in de dekking in het middenblok of op 2. Hij is een krachtige, atletische speler met een prima passeertechniek. In de aanval voegt hij bovendien snelheid toe aan het spel en is verdedigend een sterke schakel. Met zijn ervaring bij Volendam voegt hij zeker extra’s toe aan onze ploeg.”

TEAM IN TACT

Onlangs trok Quintus al Jordi van Erp van Dynamico aan en keerde routinier Karim Tamim terug bij de Heulse club. Yannick Boers kwam terug op zijn besluit te stoppen en ook Troy Oranje en Marc de Vreede blijven komend seizoen actief bij Quintus in de BENE-League.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Afgelopen donderdag is het oranjeteam U19 vertrokken naar Hongarije. Het team van Ricardo Clarijs wordt onder meer begeleid door Celine Michielsen. Voor het team zijn geselecteerd vanuit Quintus: Amber Verbraeken, Mirthe de Jong en Bianca Schanssema (helaas uitgevallen vanwege blessure). Fem Boeters speelde de afgelopen 3 maanden in Berlijn en keert deze zomer weer terug naar Nederland.

Op de foto: Celine Michielsen, Mirthe de Jong, Fem Boeters en Amber Verbraeken

Dit weekend spelen ze een vierlanden toernooi tegen Zwitserland, Rusland en Hongarije. Gistermiddag speelden ze de eerste wedstrijd tegen Rusland en werd gewonnen! Gefeliciteerd meiden!

De dagen zijn volledig ingepland met trainingen, besprekingen, analyses van individuen, maar ook de tegenstanders en het maken van afspraken voor tijdens de wedstrijd. Na dit toernooi reizen ze door naar Slowakije voor twee oefenwedstrijden tegen het jeugdteam van Slowakije. Na deze ervaringen keren ze terug naar Papendal en zullen ze zich verder voorbereiden voor het EK dat gespeeld zal worden vanaf 9 juli in Macedonië. Daar zal het écht moeten gebeuren en zullen ze eerste moeten worden. Als dat zo is, plaatsten ze zich voor het WK dat in 2022 gehouden zal worden.

Al met al een pittige, bijzondere en mooie tijd, waarbij ze zeker een maand in de bubbel zullen verkeren.

Wij wensen het gehele team U19 natuurlijk heel veel succes toe!

Het is een bijzonder jaar geweest, maar dit weekend kunnen we de allerlaatste wedstrijden toch afsluiten met publiek. De afgelopen maanden is er keihard gewerkt door het Quintus corona team om alles continue goed te regelen en voor te bereiden. Henri, Menno, Esther, Jolanda en Saskia heel hartelijk bedankt.

Lees op de corona pagina hoe we het dit weekend met elkaar gaan doen.

Seizoen 2020/2021 is voor ons allen een uitdagend jaar geweest. Momenteel wordt er gelukkig weer gehandbald en is er weer bedrijvigheid in en om het Quintus complex. We bedanken alle leden en vrijwilligers voor het gestelde vertrouwen en hulp die we het afgelopen jaar hebben ontvangen.

Jullie vinden het belangrijk dat de activiteiten waar Quintus Handbal voor staat, behouden moet blijven en willen dat ondersteunen. Wij hebben dat ondervonden doordat nagenoeg alle leden hun contributie hebben betaald. Wij danken jullie hier enorm voor!!

Binnen het bestuur wordt nagedacht over compensatie voor deze leden. Een belangrijk onderdeel voor de bepaling van compensatie zijn de te ontvangen bedragen van de overheid. Duidelijkheid hierover laat nog even op zich wachten. Wij streven ernaar tijdens de ALV seizoen 2021/2022 op 15 september het totaaloverzicht te presenteren en dan te bepalen hoe wij de eventuele compensatie concreet kunnen maken.

Quintus handbal is een zeer gerespecteerde handbalvereniging. Dit merk je vooral als je mensen spreekt buiten onze vereniging om. Het respect dwingen wij o.a. af door de grote inzet van onze vrijwilligers. Als bestuur vinden wij het belangrijk dat vrijwilligers plezier hebben en dat ieder doet wat hij/zij leuk vindt en/of dat je iets doet waar je je in wilt (door)ontwikkelen. Bij Quintus handbal kunnen wij, als topvereniging, op al deze gebieden aan deze wensen voldoen. Quintus handbal biedt een platform waar ieder zich kan ontwikkelen, ervaring op wil doen of juist kunt inzetten. Wil je je vakkennis uitbreiden?  Wil je eens iets anders uitproberen? Wat is leuk? Waar haal ik mijn plezier uit? Hoe vul ik mijn sociale verantwoordelijkheid in? 

We hebben een paar mogelijke combinaties hieronder vermeld:

Ontwikkeling/Beroep/Ervaring                  Bijpassende commissie Quintus Handbal

Communicatie adviseur of PR afdeling   –  PR/Communicatie

Projectmanagement                                   – Evenementen commissie/ Toernooi/Vet Heuls

Psychologie/Werken met kinderen          – Scheidsrechter/Coach/Trainer

Manager/Directie                                       – Bestuur Quintus Handbal/Jeugdcommissie/STQ

Personal assistent                                        – Secretariaat/bestuur

Sales account manager                              – Sponsorcommissie

Het ontwikkelen stopt niet als je jong bent maar is een constant proces dat op alle leeftijden van toepassing is. Wil je eens aan een ander vakgebied ervaren? Dat kan bij ons!

Voor het nieuwe seizoen hebben wij een aantal functies beschikbaar . Wil je, samen met ons, verder bouwen aan een mooie vereniging,  meld je dan aan bij de vrijwilligerscommissie voor een oriënterend gesprek. 

Nanda van Soest en Judy van Adrichem komen graag met je in contact – vrijwilligerscommissie@quintushandbal.nl

Fijne zomer!

Eric van Steekelenburg / Voorzitter Quintus Handbal

Dit weekend werd er door de damesselectie knap gewonnen van Cabooter/ Venlo Handbal met 24-34. En hiermee trokken ze nederlaag van een week eerder recht en wonnen ze de alternatieve competitie. Staf en speelsters van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat. Verder werden er bij de herenselectie nieuwe spelers aangetrokken om komend seizoen in de Beneleague voor Quintus uit te komen.

Klik hieronder op de verschillende artikelen:

WOS – Handbalsters Quintus kampioen van alternatieve competitie

Handbal NL– HV Quintus wint Alternatieve competitie

Artikel Peter Lotman – Venlo-Quintus vrouwen

Handbalstartpunt – Quintus herstelt uitglijder en haalt Ananas Cup op in Venlo

Handbalinside – Tamim gaat weer beginnen

Artikel Peter Lotman – Karim Tamim

Handbalinside – Quintus slaat in Venlo hard toe

AD.nl – Quintus bekroont moeilijk seizoen met titel in eredivisie: ‘Mooie afsluiting van een raar jaar’

Handbalstartpunt – Jordi van Erp eerste versterking Quintus in Beneleague

Vanavond spelen de dames om 19 uur de uitwedstrijd tegen Handbal Venlo om de titel van de alternatieve competitie. Vorige week werd in eigen huis met 4 punten verschil verloren. De dames staan voor een uitdaging vanavond in Venlo. Heel veel succes. Moedig de dames digitaal aan via een van de onderstaande livestream links.

Je kunt de wedstrijd volgen via de livestream van Handbalnl.tv – LINK NAAR LIVESTREAM. Het is ook mogelijk om de wedstrijd te volgen via het Youtube kanaal van Cabooter Venlo.

Zaterdag jl. waren de sponsoren van de Dames uitgenodigd om de wedstrijd live mee te maken. We mochten immers weer publiek ontvangen, zij het nog in zeer beperkte mate. Met iedereen in de hal hebben we de wedstrijd bekeken. En uiteraard hoop je dat het een mooie wedstrijd wordt, die we winnend kunnen afsluiten. Helaas liep dat anders en zullen de Dames komend weekend er alles aan moeten doen om de beker mee naar huis te kunnen nemen.

Gelukkig konden we na de wedstrijd de sponsoren een drankje aanbieden. Daarnaast hebben een aantal sponsoren het contract verlengd of is er een nieuw contract getekend. Wij danken Batenburg, WestFlex, The Mastergrowers, AvD Transport, Zwirs Elektrotechniek, Netto Group en Westland Plant voor hun vertrouwen, betrokkenheid en bijdrage om Top Handbal te kunnen blijven spelen.

COACH ZWINKELS: ‘ALLES MOET BETER, MAAR NIETS IS ONMOGELIJK’

Het zal voor de vrouwen van Quintus nog een hele klus worden om de titel van de alternatieve competitie in de eredivisie te bemachtigen. Het team van coach René Zwinkels verloor zaterdag de thuiswedstrijd met 24-28 (rust 13-17) en op die overwinning van Handbal Venlo viel niets af te dingen. Zwinkels: ,,Ik ben zwaar teleurgesteld, maar de nederlaag is terecht.”

De partij ontwikkelde zich in de openingsfase in een hoog tempo. Na acht minuten was het al 7-6 met van beide kanten goed, agressief en zeer doeltreffend spel. In eerste instantie kreeg de verdediging van de thuisploeg te weinig grip op het vlotte combinatiespel van de Limburgse formatie. 

Zwinkels: ,,Wij gingen te geforceerd spelen en werden slordig met het passen van de bal. Venlo kreeg hierdoor meer balbezit en wij waren te vaak te laat terug om de hoeken uit te dekken. Dat kostte ons acht doelpunten. De tweede helft ging het bij ons beter in de dekking, maar we hadden toch geen goed antwoord in onze aanval op hun defensieve verdediging.”

VERKEERD BLOK

Celine Michielsen had de pech dat ze aan de cirkel regelmatig werd afgefloten voor een verkeerde sper en het vasthouden van speelsters. Daardoor kon ze nauwelijks vrijkomen. Jill Strik was in de eerste helft uitstekend op dreef, maar kreeg vervolgens te weinig ruimte om haar klasse verder te laten zien. Anouk Zwinkels, al zo vaak de topschutter van de Heulse ploeg, kwam dit keer niet goed uit met haar schoten. Ook Lois Strik werd herhaaldelijk uitgeblokt en Angelique van Duijvenbode liep zich te veel vast in de vijandelijke dekking.

Alieke van Maurik kende een prima invalbeurt met twee snelle doelpunten en had daarna pech met schoten op de lat. Esther de Vos had in het eerste half uur, mede door de weifelende verdediging voor haar, weinig zicht op de Limburgse schoten. De tweede helft ging dat beduidend beter. 

TERECHT GEWONNEN

Coach Zwinkels realistisch: ,,Natuurlijk zijn wij teleurgesteld. Maar Venlo speelde goed en vooral gedisciplineerd en was zuiver met het afronden. Zij hebben terecht gewonnen, vooral ook omdat wij te weinig afdwongen. Wij zullen volgende week in zijn totaliteit veel beter voor de dag moeten komen. Dan hebben we nog een kans, want niets is onmogelijk. Dat is al eerder gebleken.”

Doelpunten Quintus: Celine Michielsen (5), Anouk Zwinkels (5), Lois Strik (3), Lexie Louwerens (3), Amber Verbraeken (2), Alieke van Maurik (2), Jill Strik (2), Angelique van Duijvenbode, en Jill van der Zeijden. 

AD SPORT/PETER LOTMAN

Ik ben Daan de Bakker, 31 jaar woonachtig in Naaldwijk. Kom uit een echte handbalfamilie, maar ik heb zelf nooit gehandbald. Zo handbalt mijn vriendin Daisy (Hage) samen met mijn zus in het derde, maar daarvoor beiden jarenlang in het vlaggenschip van de club, waar m’n schoonzus (Suzie Otten) momenteel nog handbalt. M’n broer (Chris) en zwager (Bob Kouwenhoven) hebben jarenlang in het eerste bij de mannen gehandbald.

Ik voetbal, net als m’n vader, zowat heel m’n leven. Ik heb altijd voor VELO gevoetbald, maar ik ben afgelopen zomer geswitcht. Ik voetbal sinds dit seizoen in het ‘handbal’-team op Quintus, het zesde.

Vorige winter ben ik door mijn oom (Marcel) gevraagd om de zware taak van Frans Zwinkels over te nemen bij de STQ, namelijk het penningmeesterschap.

Gezien mijn achtergrond (voormalig accountant en momenteel teamleider finance bij een grote internationale speler in de bloemenhandel) waren ze bij mij uitgekomen. Naast dat ik dacht dat het leerzaam zou zijn, leek het me ook leuk om de club te helpen. Eerst heb ik een half jaartje meegedraaid om het van Frans over te nemen.

Sinds dit seizoen ben ik verantwoordelijk voor de financiën binnen de STQ. Waarbij moet je dan zoal aan denken, aan alle kosten voor de dames-, heren- en A-jeugdselecties, maar vooral aan heel veel sponsorfacturen. Shirtsponsors, bordsponsors, balsponsors, presentatiegidssponsors, wedstrijdboekje-sponsors, eenmalige sponsors, etc. Inmiddels zijn er al meer dan 200 facturen de deur uit.

Daarnaast moeten er uiteraard nog een hoop kosten gemaakt worden, zoals reiskosten, halhuur, trainerskosten, kledingkosten.

Binnen een jaar tijd ben ik een heel stuk wijzer geworden over wat er allemaal binnen Quintus speelt. Buiten dat is het ook een heel gek jaar om te ‘debuteren’. Veel zaken gaan nu anders dan andere jaren door dat gekke Corona. Als bestuur, maar ook de gehele sponsorcommissie, hebben we alle zeilen om dit financiële zware jaar nog enigszins dragelijk te maken.

Hopelijk kunnen we dit jaar snel achter ons laten en volgend jaar volledig op handbal focussen.

foto – Max van Zijderveld

De vrouwen van Quintus hebben zich met overtuiging geplaatst voor de finale van de alternatieve competitie in de eredivisie. Het team van vertrekkend coach René Zwinkels klopte met 40-19 het Limburgse V&L. Bij de rust was het al 21-8 voor de Heulse ploeg die een voortreffelijke wedstrijd speelde.

Het was een wedstrijd in hoog tempo en dat kwam Quintus goed uit. De snelle tegenaanval kon herhaaldelijk worden uitgevoerd en dan is de Westlandse formatie op haar best. De 5:1 verdediging van V&L droeg bij aan het snelle spel en dat speelde Quintus in de kaart.

Zwinkels was dan ook tevreden: ,,Het was in zijn totaliteit een goede pot en de focus was zowel aanvallend als verdedigend in orde. Het was duidelijk terug te zien, dat we een prima voorbereiding hebben gehad op die 5:1 dekking. Vorige week tegen Kwiek was het collectief matig, maar nu ijzersterk.”

UITBLINKSTERS

foto – Paul Vis sr

Quintus miste cirkelloopster en centrale verdedigster Celine Michielsen, die als assistent bondscoach mee was met Ricardo Clarijs met Jong Oranje onder 17. Suzie Otten verving Michielsen prima in het middenblok.  Uitblinksters waren de zussen Lois en Jill Strik en Suzie Otten. Anouk Zwinkels was op de cirkel geposteerd en deed dat eveneens voortreffelijk.

Zwinkels: ,,Anouk was een goede stand-in aan de cirkel. Ook Amber Verbraeken toonde weer een prima vorm en Sabine Vollebregt begint haar ritme weer terug te krijgen.”

Quintus speelt nu aanstaande zaterdag 12 juni, 19:00 uur, eerst thuis tegen Handbal Venlo en een week later uit in Limburg om de titel in de alternatieve eredivisie. Net als vorige week mag er bij deze wedstrijd weer een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn. Wil jij bij deze finalewedstrijd zijn? Reserveer hier een plekje in onze hal. Geen plekje kunnen bemachtigen? De wedstrijd is natuurlijk ook te zien via onze Livestream.

Doelpunten Quintus: Anouk Zwinkels (8), Jill Strik (7), Amber Verbraeken (6), Lois Strik

(4), Angelique van Duijvenbode (4), Suzie Otten (4),  Lexie Louwerens (2), Sabine Vollebregt (2), Tess van der Knaap, Jill van der Zeijden, Richelle Vijftigschild.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X