Zondag 30 mei stond er voor Heren 1 de uitwedstrijd tegen Hurry Up op het programma. Dit was onze laatste wedstrijd in de NL League van dit seizoen.

Na een goede eerste helft, waarbij de ruststand 9-9 was, bleven we hard werken, maar was Hurry Up sterker en hebben we verloren met 26-20.

Deelname aan de NL League was voor ons leerzaam, waarbij we hebben kunnen wennen aan het niveau van de top in Nederland. De meeste wedstrijden gingen verloren, echter hebben wij het onze tegenstanders bij vlagen behoorlijk lastig kunnen maken, met als hoogtepunt de winst in de thuiswedstrijd tegen Volendam. 

Komend seizoen hopen we dat we die lijn kunnen doorzetten, zodat we hier en daar voor een verrassing kunnen zorgen.

De komende maand gaan wij nog door met trainen en vanaf 31 juli zal de voorbereiding gaan starten voor het komende BeneLeague seizoen. Wij hopen dat we heel snel, op een veilige, verantwoorde manier, weer voor publiek mogen spelen.

Via deze weg willen we iedereen bedanken die deelname aan de NL League mogelijk heeft gemaakt, zoals het coronateam, de testers en Loek. Een extra bedankje is er voor Jolanda die naast haar inzet als coronacoördinator ook de spil in het web was richting het NHV, de GGD en de spelersgroep.

Dit seizoen nemen we afscheid van Collin de Vette. Gelukkig hebben we afgelopen weekend onze eerste versterking voor het nieuwe seizoen (Jordi van Erp) aangekondigd en we hopen dat we de komende weken nog meer versterkingen naar buiten kunnen brengen.

Verder heeft Yannick Boers besloten om nog een jaar bij ons te blijven handballen. Eerder meldde Yannick te gaan stoppen na dit seizoen, maar is toch terug gekomen op zijn besluit.

Ron Gram – begeleider Heren 1

20-JARIGE WESTLANDSE MAAKT INDRUK MET HAAR TREFZEKERE AFSTANDSSCHOTEN

Ineens was ze daar met zeven doelpunten. Jill Strik kreeg het op haar heupen en scoorde er tegen SEW naar hartenlust op los. De pas 20-jarige opbouwspeelster is met Quintus op weg naar de finale om de titel. Eerst zaterdag nog de moeilijke uitwedstrijd in Raalte tegen Kwiek. 

In het duel met SEW scoorde ze in de laatste tien minuten vijf keer achterelkaar. Wham…, in de kruising links en rechts. Het was geen geheim, dat de jongste Strik net als haar zus Lois óók over een strak schot beschikt. Maar toch kwam dat plotselinge schotgeweld ook voor coach René Zwinkels als een aangename verrassing.

Jill Strik heeft er wel een verklaring voor. ,,Het was een goede wedstrijd en ik zat er lekker in. Ik krijg de laatste tijd meer speeltijd van de trainer en dan probeer ik mijn taak zo goed mogelijk uit te voeren en het spel te leiden. Ik werd goed in stelling gebracht door mijn teamgenoten. Dat scheelde een stuk. Ik dacht: ik grijp mijn kans met die schoten en dat pakte goed uit.”

Het was duidelijk zichtbaar, dat Strik in goede conditie verkeert. ,,Ik heb tijdens de corona-periode vaak hardgelopen met mijn zus Lois en met mijn nichtje Maud, die ook bij Quintus handbalt in de A-Jeugd. Daarnaast hebben we van Quintus zelf een schema meegekregen op welke manier we het beste fit konden blijven. Dat heeft zeker geholpen.”

VIERDE SEIZOEN

Jill Strik begon met handballen toen ze vijf jaar was bij streekgenoot Veneco/Velo in Wateringen. ,,Ik ben nu aan mijn vierde seizoen bezig bij Quintus en ik heb het er erg naar mijn zin. Veel trainen en verder ben ik overdag druk bezig met afstuderen van de opleiding Ondernemerschap & Retail management”, aldus de Westlandse die dus uit een sportief gezin komt met moeder als voormalig handbalster bij Westlandia en vader als voetballer op hoog niveau bij Velo. En dan natuurlijk zus Lois die ook in het eerste team van Quintus uitkomt.

Op de vraag of het leuk is om samen met je zus in één team te handballen, hoeft Jill niet lang na te denken. ,,Ik vind het heel bijzonder om samen met Lois te mogen spelen. Ik leer veel van haar en we kunnen het goed samen vinden binnen de lijnen. Toen ik nog bij Velo zat, heb ik tégen Lois kunnen spelen en nu mag ik met haar samenspelen. Dat vind ik uniek en maak je toch niet vaak mee. Voor mijn ouders is dat natuurlijk ook heel bijzonder, dat hun twee dochters allebei op zo’n hoog niveau spelen bij Quintus.”

Voorlopig blijft de Westlandse zeker nog bij Quintus. ,,Ik wil graag een vaste waarde worden in het eerste team van Quintus. Er valt nog veel te leren bij deze club. Ik heb geen ambities om in het buitenland te handballen. Ik heb het hier naar mijn zin en ik wil uiteraard landskampioen worden met Quintus. Het is een gezellige club waar ook veel aandacht is voor de prestaties. Die combinatie bevalt mij prima.”

VEEL VERTROUWEN

Strik krijgt veel vertrouwen van coach René Zwinkels en dat is te zien aan haar overtuigende spel. ,,De samenwerking met hem is goed. Dit is mijn tweede jaar met René als trainer en hij geeft mij vertrouwen. Ik krijg de kans om mijzelf te laten zien in het veld. Dat is een extra motivatie.”

Naar de samenwerking met opvolger Fred Michielsen kijkt zij uit. ,,Ik heb veel positieve berichten gehoord over Fred. Ik hoop dat de combinatie van jonge en oudere, ervaren speelsters wordt voortgezet en dan heb ik er alle vertrouwen in.”

Met haar ploeggenoten is Jill Strik hard op weg naar de finale van de alternatieve competitie. ,,Een mooie prestatie waar we met z’n allen als groep hard voor gewerkt hebben. En dan zie je, dat het harde werken ook wordt beloond. Ik denk zeker dat we kans maken op de titel. Als we zo door blijven gaan, zoals we nu bezig zijn, maken we een goede kans. We hebben een divers team met jonge meiden, maar ook met ervaren speelsters. Dat is een goede combinatie om succes te boeken.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Onze damesselectie is voor komend seizoen op zoek naar twee enthousiaste begeleidsters. Voor zowel Dames 1 als voor Dames 2. Wat zoeken we? Iemand die graag alles wil regelen voor een van onze damesselecties. Een echte spin het web!

Op de eerste plaats ben je vertrouwenspersoon voor de speelsters. Je bent hét aanspreekpunt van Dames 1 of Dames 2. Fijn is het dan ook als je naast de wedstrijden regelmatig aanwezig kunt zijn bij de trainingen. Om alles in goede banen te leiden werk je nauw samen met de stafleden van de damesselectie.

Naast het aanspreekpunt voor de dames en staf zijn er ook organisatorische taken die horen bij deze functie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan; het maken van de planning ter voorbereiding van het seizoen samen met de teammanager, het regelen van alles rond de wedstrijden (vervoer, tenues, vertrektijden), maar ook het ontvangen van de tegenpartij en scheidsrechters bij thuiswedstrijden. Verder ben je aanspreekpunt voor de zaaldienst, tijdwaarnemers en omroepster. Een hele diverse functie waar je met het team invulling aan kan geven.

We komen graag met iemand in contact die interesse heeft in deze functie. Met het bovenstaande schetsen we wat de functie ongeveer inhoudt, maar in een persoonlijk gesprek lichten we dit heel graag toe en horen we graag hoe jij deze functie zou willen invullen.

Aankomend seizoen starten we een nieuwe staf en zouden jou hier ook bij willen verwelkomen. Je kunt contact opnemen met Jeroen Warmerdam – jeroen.warmerdam@quintushandbal.nl mocht je interesse hebben.

Aankondigingen nieuwe trainers komend seizoen: nieuwe trainer DS1 en nieuwe trainer DS2

Beste leden,

Er is groen licht gegeven door de overheid voor het weer binnen trainen. Per 25 mei a.s. gaan de jeugdteams weer binnen trainen. Op de pagina trainingstijden tref je het schema aan.

BELANGRIJK:

-Je bent max. 5 minuten voor aanvang aanwezig op het Quintus terrein

-Bij binnenkomst draag je een mondkapje en desinfecteer je je handen

-Je gaat naar binnen bij de hoofdentree van de hal waar je training hebt

-Als er gestopt wordt met trainen, verlaat je zo snel mogelijk de hal via de nooduitgang zodat de volgende groep kan gaan trainen.

We wensen iedereen die weer binnen mag trainen heel veel plezier!

Groetjes het Corona-team

Zaterdag 29 mei spelen onze dames de uitwedstrijd tegen PCA Kwiek in de alternatieve competitie. Kwiek is gevraagd vanuit de overheid om een wedstrijd te organiseren met publiek. Zij zijn hier akkoord mee gegaan en werken samen met de lokale overheid, Provincie en RIVM.

De testwedstrijd met publiek valt onder het landelijke programma ‘Testen voor Toegang’. De testevenementen zijn er om de professionele sport- en cultuurevenementen weer mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek en een aantal deelnemers. 

Normaal kunnen zij 700 toeschouwers kwijt voor deze wedstrijd is er gekozen voor maximaal 130 bezoekers. De regelgeving (1,5 meter, etc.) blijft van kracht en publieke stromen worden gescheiden van speelsters.

Het is is voor publiek van Quintus ook mogelijk om een wedstrijd te bekijken. Tickets worden naar verwachting ergens deze week beschikbaar gesteld en vervolgens kun je ergens regionaal testen (40 uur voor de wedstrijd). Met een ticket en negatieve testuitslag is publiek welkom.

INFORMATIE

Je wilt een bezoek aan ons sportevenement brengen. Je bent van harte welkom! Je hebt voor je bezoek wel een testbewijs nodig. Hoe je dit doet, lees je hieronder in 6 stappen:

  1. Reserveer bij een ticket Link: https://raalte.bspaas.nl/portal/reservations 

Voor het kopen van een ticket heb je een account nodig van Sportbedrijf Raalte. Je kunt een account aanmaken via deze link: https://sportbedrijfraalte.bspaas.nl/portal/signup


Let op: dit kan vrijdag 21 mei 2021 vanaf 13.00 uur tot woensdag 26 mei 16.00 uur

  1. Maak een testafspraak

Pas nadat je een toegangskaartje hebt ontvangen voor dit sportevenement kun je een afspraak maken voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur voor je bezoek bent getest. Kinderen onder de 12 jaar mogen zonder testbewijs naar binnen. Zij hoeven dus niet getest te worden. Zij moeten wel een kaartje hebben voor het evenement.

Misschien ben je al gevaccineerd tegen COVID-19, maar ook dan geldt dat jij je moet laten testen.


Belangrijk: alleen snel-testen ingepland via testenvoortoegang.nl geven toegang tot dit sportevenement!

  1. Laat je testen

Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.

  1. Testuitslag

Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag via Testen voor Toegang kun je een testbewijs maken.

  1. Maak een testbewijs

  1. Bezoek

Gelieve voorafgaand aan het sportevenement de Coronamelder app te installeren.

Je neemt je testbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Vergeet niet om ook een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. De organisatie kijkt of het testbewijs echt is met jouw legitimatie. Bij een groen scherm met vinkje krijg je toegang tot het sportevenement. Met een rood scherm wordt je niet toegelaten.

Houd je als bezoeker aan de basismaatregelen:

– Houd anderhalve meter afstand.

– Het dragen van een mondkapje is verplicht.

– Desinfecteer jouw handen bij binnenkomst, en na afloop van het sportevenement.

– Volg de speciale looproutes.

– Bij klachten, blijf thuis en laat je testen.

– Na de wedstrijd graag het sportcentrum verlaten op aanwijzingen van de organisatie. Groepsvorming zowel voor als na de wedstrijd vermijden.

Veel plezier!

foto Max van Zijderveld

Afgelopen zaterdag kwam het Damesteam van SEW naar Kwintsheul voor één van de laatste wedstrijden van deze reeks.

Om 19.00 uur klonk het fluitsignaal van het scheidsrechterskoppel Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg. Quintus begon sterk aan de wedstrijd. Na 23 minuten was de voorsprong al met 12-5 een feit. De dekking was met vlagen ook erg goed, zelfs toen SEW met een extra veldspeler speelde en Quintus in ondertal stond, door een 2 minuten tijdstraf, kwam SEW alsnog niet voorbij de verdediging.

Doordat SEW met 7 man ging spelen en dus een empty goal achter liet, maakte Quintus daar graag gebruik van en kon de keepster twee maal een doelpunt scoren. Aanvallend vormde SEW geen gevaar en kon er bij Quintus lekker gescoord worden. SEW was zoekende in de aanval, waardoor de aanval meerdere malen te lang duurde en er vaak gefloten werd voor passief spel. 

Bij Quintus werd er juist op een hoog tempo gespeeld en vond de bal maar liefst 32 keer het net. De aanvallen werden vooral uitgespeeld in de opbouwrij. Nu nog twee wedstrijden te gaan. Op 29 mei spelen we bij Kwiek en op zaterdag 5 juni om 19.00 uur thuis tegen VenL.

Groet, Dames 1


LEES HIERONDER OOK HET VERSLAG VAN PETER LOTMAN (AD)

Vrouwen Quintus kunnen zich opmaken voor titelstrijd

Na winst op SEW ongeslagen koppositie in eredivisie

De vrouwen van Quintus lieten er geen twijfel over bestaan, dat zij dit vreemde seizoen de finale om de landstitel willen spelen. Met 32-19 klopte het team van vertrekkend coach René Zwinkels het Noord-Hollandse SEW. Door dat resultaat behoudt de Heulse formatie ongeslagen de koppositie. Het moet wel raar lopen als Quintus met nog twee wedstrijden te gaan die positie alsnog prijsgeeft.

Wie de tegenstander gaat worden, is nog niet helemaal zeker. Handbal Venlo, dat VZV klopte, lijkt de beste papieren te hebben voor de tweestrijd met Quintus. De thuisclub was tegen SEW op alle fronten de betere ploeg. Vooral de snelle tegenaanval was een geducht wapen en óók het schot uit de tweede lijn van met name Jill Strik, die zeven keer formidabel uithaalde. Celine Michielsen vormde een voortdurend gevaar aan de cirkel en heeft met haar jarenlange ervaring in de Bundesliga een grote invloed op het Heulse spel.

VEEL DRUK

Direct vanaf het begin zette Quintus veel druk en daar was de ploeg van Arthur Langendijk niet tegen bestand. Na een kwartier al 10-4 en na ruim twintig minuten 14-5. Het enige dat je de thuisclub kon verwijten, was dat in de slotfase voor de rust heel gemakkelijk de tegendoelpunten werden weggegeven. SEW, dat (nog) niet de vorm heeft van vorig jaar, zag kans om bij te komen tot 14-9.

Ook na het wisselsignaal van de zoals altijd voortreffelijk leidende scheidsrechters Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg (wat een verademing om die een partij te zien leiden!), hield Quintus het tempo hoog. De ene break na de andere golfde naar het Noord-Hollandse doel. Alle speelsters konden zich naar hartenlust uitleven en een plaatsje veroveren op de scoringslijst. Zelfs tweede keepster Bianca Schanssema, die regelmatig Esther de Vos mocht vervangen, schoot twee keer raak vanuit haar eigen doelgebied. Zij reageerde alert als SEW een extra veldspeelster inbracht en de keepster naar de kant haalde. Het lege doel was een dankbare prooi voor de jeugdige Schanssema.

ALLE REMMEN LOS

In de laatste tien minuten was het vooral Jill Strik die van zich deed spreken. De opbouwster gooide alle remmen los en schoot met verwoestende kracht vijf keer de bal achter de vijandelijke doelverdedigster. Ook jeugdige krachten als Richelle Vijftigschild, Phoebe Muller en Alieke van Maurik lieten zien dat het met de nachwuchs wel goed zit bij Quintus.

Coach Zwinkels kon niet anders dan tevreden zijn. Maar, zoals altijd, bleef hij kritisch. ,,Het was geen lekkere wedstrijd voor ons om te spelen. We kregen te weinig weerstand. Ik vind het wél knap, dat we nog zo aan het handballen zijn toegekomen. We gaan ons nu voorbereiden op de belangrijkste wedstrijden van het seizoen: de finale.”

Ad sport / Peter Lotman

Nieuw management team moet verder professionaliseren

Niet het duel met Limburg Lions in de HandbalNL League vormde voor Quintus zaterdag het gespreksonderwerp. De Westlanders verloren kansloos met 30-16, maar dat was geen verrassing én daar was vooraf al rekening mee gehouden. Het nieuws was, dat Quintus officieel toestemming heeft gekregen van het NHV om komend seizoen mee te doen in de BENE-League. Een Management Team rond de mannenselectie moet de zaak verder professionaliseren.

foto Paul Vis Sr.

De Heulse club had al eerder laten weten graag het Nederlands vijftal te completeren. Het technisch duo Geert Hinkens/Jack van Lier zei het al eerder: ,,Het is voor ons een must om aan de BL deel te nemen als we in de toekomst een club van betekenis willen zijn in het mannenhandbal. Alleen op dat niveau kun je veel leren. Natuurlijk zullen we regelmatig op ons bek gaan, maar we doen ontzettend veel ervaring op. Bovendien trekt het spelers aan, nieuwe sponsors zijn geïnteresseerd en er komen meer toeschouwers.”

Een nieuw geformeerd Management Team moet ervoor zorgen, dat Hinskens/Van Lier zich niet met de randzaken behoeft te bemoeien. Dat team bestaat uit voormalig eerste teamspeler Niels van Lier, die zelf al eerder een paar seizoenen BL speelde. Verder Mario Verbraeken, die van een eerdere generatie is en in de top eredivisie handbalde. Roel Bakker, die al veel voor Quintus betekende, en Neso Saponjic, die als befaamd jeugdopleider bij Hellas en nu Quintus de verbinding tussen de hoofdmacht en jeugdafdeling gaat verzorgen.

FLINKE BOOST

De plannen worden op dit moment uitgewerkt, maar duidelijk is wél dat de trainingsintensiteit fors uitgebreid gaat worden, vooral ook meer krachttraining, en de samenwerking met de jeugdafdeling wordt opgeschroefd. Dit alles om de mannenkant een flinke boost te geven. Inmiddels is het MT druk bezig versterkingen aan te trekken. Niet makkelijk, maar wél noodzakelijk.

Dat bleek de afgelopen wedstrijden tegen de gerenommeerde topteams overduidelijk. Ook tegen Lions kwam Quintus op alle onderdelen nog flink tekort. Handelingssnelheid, baltempo, afronden van de kansen, overtal uitspelen, temporiseren en versnellen. Die elementen ontbraken nog, waardoor de Limburgse thuisclub het zich kon permitteren om een deel van de eenzijdige partij de wisselspelers  te laten opdraven. De enige uitzondering vormde doelman Paul Vis die, ondanks een falende dekking, wél het BL-niveau haalde. Hij werd terecht uitgeroepen tot de Man of the Match bij Quintus.

NIET SCHERP

Coach Jack van Lier was duidelijk: ,,We begonnen niet scherp genoeg. Niet overtuigend in wat we deden. De laatste twintig minuten gaven we wat meer energie en was er meer beleving. Dan lukt er ook meer. Toch duidelijk te veel respect voor Lions. En dan krijgt Ard Vollebregt nog een rode kaart en Marc de Vreede een klap op zijn neus. Dan moeten we te veel gaan schuiven in het team en gaat het verband eruit. Maar opnieuw een goede leerschool.”

AD sport / Peter Lotman

FINALEPLAATS LONKT VOOR VERTREKKEND COACH ZWINKELS EN ZIJN VROUWEN

De komst van Celine Michielsen naar Quintus was een transfer die in Kwintsheul met gejuich werd ontvangen. Inmiddels is gebleken, dat de waarde van de voormalig profhandbalster in Duitsland voor het team van coach René Zwinkels groot is. De ervaren cirkelloopster heeft niet alleen een scorende, maar ook een sturende rol in de Westlandse formatie.

Zaterdag ontvangt koploper Quintus in deze merkwaardige competitie het Noord-Hollandse SEW. Bij een overwinning plaatsen Zwinkels en zijn vrouwen zich voor de strijd om de titel. Het zou een fraai succes zijn voor Michielsen én voor de afscheid nemende René Zwinkels. De stemming tijdens de trainingen is dan ook opperbest in de Heulse sporthal en het optimisme over de goede afloop groot.

De 26-jarige Celine Michielsen over de kansen tegen SEW: ,,Ik denk, dat het vrijwel zeker is dat wij om plek 1 en 2 gaan spelen als we zaterdag de twee punten pakken tegen SEW. Er liggen voor ons zeker kansen. Het is wel lastig inschatten, omdat dit seizoen zo veel anders is en je de teams ook eigenlijk niet echt goed kent. Maar als we spelen zoals de afgelopen weken, maken we zeker kans om de twee punten in Kwintsheul te houden.”

RAAR SEIZOEN

Michielsen vervolgt: ,,Het blijft een ontzettend raar seizoen. Wij willen natuurlijk alle wedstrijden winnen en die motivatie blijft er ook altijd inzitten. Deze alternatieve competitie blijft gek, omdat je maar tegen zes teams speelt en je maar één keer tegen elke tegenstander uitkomt. Het is wél zo, dat we gewoon erg blij mogen zijn dat wij überhaupt mogen spelen en trainen. De plaatsingswedstrijden zullen spannende duels worden en dat is altijd leuk.”

Dat Quintus blij is met de aanwezigheid van Michielsen moge duidelijk zijn. Op haar beurt is de Brabantse ook in haar element bij de Heulse club.

,,Het bevalt me heel goed bij Quintus. Ik heb het naar mijn zin en het is een erg leuk team. De rol die ik heb in de ploeg bevalt mij goed. Ik probeer zo veel mogelijk tips en ideeën mee te geven aan mijn teamgenoten. Daarnaast probeer ik mijn eigen taken uit te voeren en van meerwaarde te zijn.”

TRAINING A-JEUGD

Naast haar eigen trainingen en wedstrijden traint Celine Michielsen ook elke vrijdag de A-jeugd bij Quintus. ,,Dat is heel leuk om te doen. Overdag geef ik les aan groep 1 en 2 op basisschool De Buutplaats. Daar werk ik op het moment fulltime en ook daar heb ik het ontzettend naar mijn zin”, aldus de ervaren handbalster die op haar derde jaar bij United Breda begon en via Internos, Nieuwegein en Hellas haar loopbaan vervolgde in Duitsland bij Trier, Metzingen en Blomberg-Lippe.

Het zijn voor Celine Michielsen de laatste wedstrijden met trainer/coach René Zwinkels. Het volgende seizoen neemt pa Fred Michielsen de technische leiding over bij de vrouwen van Quintus.

 ,,De samenwerking met René is altijd prima geweest. We communiceren vaak over allerlei zaken die gebeuren tijdens het handballen. Speciale aandachtspunten behandelen we dan samen. Het lijkt me ook wel weer leuk om onder mijn vader te trainen en te spelen. Ik ben benieuwd hoe dit nu gaat, dus ik kijk er wel naar uit.”

FINALEPLAATS

Maar eerst dus zaterdag de confrontatie met SEW om te proberen die finaleplaats veilig te stellen. Als het aan de onverschrokken cirkelloopster ligt, gaat dat zeker lukken.

,,Het mag nu niet meer misgaan. De motivatie is optimaal en al is er geen publiek bij, het thuisvoordeel geeft toch voor ons de doorslag.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Afgelopen zondag stond al weer de 4e wedstrijd op affiche  in de alternatieve competitie van dit seizoen.

Helaas nog altijd zonder publiek waardoor je toch een bepaalde sfeer mist tijdens zo`n beladen duel.

Wat dat zijn deze wedstrijden en dat maakt het juist zo mooi om deze wedstrijden te spelen.

VOC kwamen zeer goed uit de startblokken en nam een brutale voorsprong van 0-5. Het duurde vanuit Quintus zijde 8 minuten voordat  wij het eerste doelpunt scoorde.

Na 12 minuten stond het nog 3-8 in het voordeel van VOC , maar verdedigend werd er scherper en harder verdedigd en kropen we steeds dichterbij.

Door meer afstand te nemen van de dekking, konden we aanvallend elkaar beter vinden en daarbij het hoge baltempo kwamen wij ook makkelijker  tot score.

Jill Strik pakte dit vooral goed op door de lijnen in het geheel uit te zetten. Zo konden we de rust in gaan met een kleine achterstand van 12-13.

Na alles besproken te hebben namen wij veel meer het initiatief en bogen wij  de achterstand om in een voordeel van 16-15 en 18-17.

Met  het doorwisselen en discipline in de aanval kregen we veel meer grip op de wedstrijd waardoor we verder de voorsprong uitbouwde naar   24-20 en halverwege de 2e helft stond het 27-23 in ons voordeel.

Dit mede vooral door de doelpunten en assist van Angelique die een ware plaaggeest was voor de dekking van VOC. Uiteindelijk werd het nog spannend doordat VOC met de laatste krachtinspanning langszij kwam.

Maar met een time out en een goed uitgespeelde kans werd terecht een strafworp toegekend die Anouk verzilverde.

Eind uitslag 30 – 29 in ons voordeel en met een tevreden gevoel  en een maximale score van

 8 punten  uit 4 wedstrijden.

Met een vriendelijke groet,

Dames 1 Quintus

De hortensiakwekers hebben zich voor een extra vier jaar aan de club verbonden als sponsor van Dames 1 en 2.


Fusie

The Mastergrowers is een kwekerij waar de liefde voor het ambacht, jarenlange ervaring en innovatie samenkomen. Ontstaan uit een fusie tussen familiebedrijven Kwekerij de Bonfut en Dijk van Dijk. Kwekerij de Bonfut was al sponsor van de handbalvereniging en dat blijft dus een extra vier jaar zo onder de naamThe Mastergrowers.

Bijzondere band

Henny en Monique Zwinkels van Kwekerij De Bonfut hebben een bijzondere band met de club. Enkele familieleden spelen er en zij sponsoren Quintus Handbal al sinds 2018 vanuit hun voormalige kwekerij. Ondanks dat zij zelf niet meer werkzaam zijn, wilde het kwekersechtpaar de dames toch graag blijven supporten. Onder de naam The Mastergrowers kunnen zij dit nu blijven doen.

Perfecte match

Met de sponsoring geven The Mastergrowers het verenigingsleven van Kwintsheul een boost en bouwen ze verder aan hun eigen naamsbekendheid. Een mooie gelegenheid om zichzelf te presenteren aan zowel potentiele klanten als nieuwe medewerkers. Met de speerpunten Leren, Liefde en Lef, sluit de boodschap van The Mastergrowers mooi aan bij die van de selectie. Kweken op hoog niveau is – net als in de sport – een kwestie van blijven leren, ontdekken en durven. Om de beste te zijn, moet je elke dag beter willen worden. Dat brengt echter meesters en echte winnaars voort.

Foto: Anouk Zwinkels en Henny Zwinkels

X