Afgelopen zaterdag speelden we uit tegen Volendam. Met al 2 belangrijke overwinningen op zak waren we gebrand om dit door te zetten. We begonnen daarom ook erg scherp aan de wedstrijd en hadden al snel een mooie voorsprong te pakken. De dekking stond goed, aanvallend verliep het soepel en werd er veel gescoord. Helaas was er eind 1e helft een wat mindere periode waardoor Volendam terug kon komen. We misten veel open kansen en in de dekking werden meer fouten gemaakt. In de 2e helft pakte we het gelukkig weer goed op, de dekking stond er weer en dan merk je dat het aanvallend vanzelf wel komt. Uiteindelijk dus een makkelijke overwinning en weer met een goed gevoel naar huis! De einduitslag was 24-35.

Aankomend weekend zijn we vrij en de volgende wedstrijd spelen we op zondag 9 mei om 15.15 uur thuis tegen VOC. Je kunt de wedstrijd volgen via de livestream. Nu dus weer volle focus op de volgende wedstrijd en dit goede gevoel doorzetten.

Afgelopen middag ging Iris van Aalst, speelster van onze damesselectie, maar ook vrijwilligster in het PR/C team op bezoek bij de Westland AdviesGroep. Lees hieronder haar gesprek  met Rob Warmenhoven en Ton van Dijk.

Westland Adviesgroep geeft onafhankelijk advies aan bedrijven omtrent verzekeringen, risicomanagement en pensioenen. Naast klanten in de primaire glastuinbouwbedrijven adviseren zij ook steeds meer andere bedrijven in de handel, industrie en dienstverlening. Westland Adviesgroep is voor de komende 5 jaar sponsor van Quintus Handbal jeugdopleiding. Zij ondersteunen met deze verbintenis het gepresenteerde plan voor de jeugdopleiding. Alle reden om even langs te gaan en met Rob en Ton in gesprek te gaan.

Wie zijn jullie en wat is jullie functie binnen Westland Adviesgroep?

Rob: “We zijn Westland Adviesgroep, vijf aandeelhouders. Maar met vijf kapiteins op een schip is het best lastig. Dus zijn er twee van de vijf aandeelhouders als directie in het bedrijf: Ton en ik. Het is maar net hoe het ons uitkomt. De ene dag is Ton de Algemeen Directeur en ik Commercieel Directeur. Ton is wel echt van het personeel begeleiden en ik doe de commerciële kant.“

Ton: “Wij zijn allebei directeur, maar die termen gebruiken wij echt helemaal nooit. We hebben alle twee ook een flink klantenbestand, dat is ook wel belangrijk. Om gewoon met je poten in de klei te blijven staan, om het zo te zeggen. En daarnaast zorgen wij ervoor dat het intern gewoon goed loopt. Maar ook dat we een visie hebben en waar we over 5 jaar staan.”

Waar staat Westland Adviesgroep voor?

Ton: “We willen een warm bad zijn, zowel voor onze medewerkers als onze klanten. De letters van ‘warmbad’ staan voor onze kernwaarden: Waarheid, Aandacht, Reëel, Meedenken, Betrokken, Afspraak = afspraak en Deskundig. Dit hebben wij met het personeel ontwikkeld. Het mooie van een warm bad is, dat iedereen het meteen begrijpt. Polissen die kun je echt overal kopen, maar wij doen er ook nog een warmbadgevoel bij. Dus daar staan wij voor.”

Ton, je zegt dat jullie een visie hebben over waar Westland Adviesgroep over 5 jaar staat. Daar ben ik wel benieuwd naar!

Ton: “Over 5 jaar hopen we ook in Groot Westland een natuurlijke partner te zijn voor het bedrijfsleven als het gaat om afdekken van risico’s. Daarmee bedoel ik richting Gouda, Pijnacker en Nootdorp, maar ook Bleiswijk en Bergschenhoek. Op het moment dat een bedrijf van een ondernemer denkt wat kan er fout gaan of wat kan er goed gaan, moeten ze meteen aan ons denken. Dat is eigenlijk de bedoeling en daar timmeren we met z’n allen heel hard aan om dat te bereiken.”

Waarom hebben jullie gekozen voor HV Quintus?

Ton: “Net zoals Quintus gaan wij altijd voor het beste, maar ook vanuit een lokale positie. Want onze portefeuille is heel erg lokaal, we hebben wat we noemen een ‘fiets portefeuille’. Wij kunnen als het ware naar de klanten op de fiets. Maar daarbij hebben we wel landelijke ambitie om eigenlijk in de top 50 te komen van de Nederlandse intermediair.”

Rob: “Daarnaast hebben we ook een maatschappelijke betrokkenheid, we willen ook wel graag dingen doen voor elkaar in de samenleving. En daarnaast willen ook vooral dingen doen waar we zelf in geloven en zelf leuk vinden. Je moet ook gewoon dingen steunen omdat je erin gelooft en daar hoeft niet altijd een klant tegenover te staan.”

Rob: “Maar ook omdat we het eigenlijk mooi vinden vanuit een dorp dat iets wordt gebouwd dat landelijk bekendheid verwerft, daarmee kan je echt het verschil maken. En omdat Quintus dat al jaren lang doet, vind ik het wel waard om daarin te steunen.”

Bij Quintus handballen we natuurlijk ook, wat is jullie connectie met deze sport?

Rob: “Ik vind handbal een leuke sport om te zien. Het spelletje is veel sneller dan voetbal en veel minder gezeur, het is een echte sport. Er zijn al zoveel bedrijven die de voetbal sponsoren, dus dat zou een hele makkelijke keuze zijn, en iedereen kijkt toch wel naar voetbal. Dit was voor mij wel een trigger om weer bij een handbal wedstrijd te gaan kijken. Nou, als ik dan toch mag kiezen, dan wel een club dat ook Nederlands Kampioen kan worden. Is ook wel eens leuk om mee te maken.”

Ton: “Ik kom helemaal uit de basketbal wereld, ik kom bij B.O.B vandaan. Eind jaren 70 en 80 was dit echt een dorpsclub in Oud-Beijerland en de dames zijn jarenlang Nederlands Kampioen geweest. Dit kwam echt vanuit de middelbare school, waar iedereen op basketbal zat, of voetbal. Dus ik heb daar gezien dat er Champions League werd gespeeld, er werden Amerikaanse speelsters gehaald, naja alles wat ik ook zie bij Quintus. Dus toen ik van Quintus hoorde en jullie verhaal, was dat precies hetzelfde verhaal waarmee ik opgegroeid ben.”

Hebben jullie zelf ook gehandbald?

Rob: “Zelf heb ik nooit gehandbald, omdat ik beter kan voetballen. Ik heb het wel eens geprobeerd, ik kon wel hard gooien maar ik gooide hem nooit in het doel.”

Ton: “Ik heb ook twee lessen gehandbald, maar handballers hebben echt een heel ander voetenwerk dan basketballers. Dus dat heb ik twee keer geprobeerd en toen dacht ik, dat kan ik beter niet meer doen.”

Je moet een keuze maken: handbal of voetbal?

Rob: “Voetbal.”

Ton: “Live kijk ik liever naar handbal, maar op tv kijk ik liever naar voetbal.”

Vals winnen of eerlijk verliezen?

Ton: “Nou, ik vals winnen, hoor. Dat is geen discussie.”

Rob: “Vals winnen, jazeker.”

Quintus is altijd op zoek naar versterking, maar Westland Adviesgroep ook! Ben jij op zoek naar een baan of stageplek en wil je terecht komen in een warm bad? Neem contact op met Westland Adviesgroep.

Op zondag 18 april stond de tweede wedstrijd van de alternatieve competitie op het programma. Zoals we inmiddels al gewend zijn, waren we drie uur van te voren aanwezig op Quintus om ons weer te laten testen. Zodra we naar de kleedkamer gingen, werd de wedstrijdspanning voelbaar. VZV wordt gezien als een van de sterkste tegenstanders van de competitie, dus iedereen stond op scherp. We begonnen goed aan de wedstrijd en lieten ons niet te veel overrompelen. VZV nam de leiding, maar we bleven goed in het spoor. We gingen de rust in met een gelijke stand van 15-15. Aanvallend lieten we steeds meer en langere periodes goed spel zien vergeleken met voorgaande wedstrijden. Verdedigend hadden we af en toe nog moeite, maar er werd hard gewerkt. Uiteindelijk lukte het steeds meer om VZV uit hun spel te halen en de wedstrijd naar ons toe te trekken. Blije gezichten na de wedstrijd, want we hebben gewonnen met 29-25!

Leeftijdscategorie 2002-2004

Nu voor de jeugd de aanvang van de alternatieve competities ( vanwege de coronacijfers begrijpelijk) verschoven lijkt naar eind mei, was er sterk de behoefte om onderlinge wedstrijdjes te spelen. De eerste geplande datum was tweede Paasdag, maar vanwege de weersvoorspellingen (hagel en sneeuw) moest dat programma verschoven worden. Voor de volgende zondag waren de voorspellingen ook niet goed en hebben we het programma ook maar vroegtijdig afgelast. Afgelopen weekend waren de  voorspellingen eindelijk zodanig, dat we als trainers een wedstrijd programma voor de DC, DB en DA-jeugd durfden te plannen.

Er was een groepsindeling gemaakt op basis van de leeftijdsindeling voor het seizoen 2021-2022. Binnen alle leeftijdsgroepen waren er drie teams samengesteld met namen gekoppeld aan de farmaceuten, die een vaccin leveren om uit de corona te bestrijden: Pfizer, Astra-Zenica en Moderna. Ook bij dit toernooi was er geen vrije keuze voor een vaccin en waren de teams vooraf ingedeeld op posities. Er was zondag ook ruimte voor de speelsters, die zich via “proeftrainen” hebben aangemeld als potentieel nieuw lid, om in deze wedstrijdjes sfeer te proeven.

Hoewel er fanatiek gespeeld werd, ging het zondag niet om de standen. Speelsters en trainers hebben zondag ervaren, dat het nodige wedstrijdritme nog ontbreekt na een competitiestop van vijf maanden.  Snel omschakel handbal is heel vermoeiend en een partijtje van 15 minuten is dan nog best lang.

Volgens de coronaregels was er geen publiek lang de lijn toegestaan. Daarom was er door Michel van Dijk samen met Martijn van Minnen een livestream opgezet voor de ouders en andere supporters. Gelukkig waren met Martijn, Pieter en Hèlen drie ouders bereid gevonden om de opnames te maken. Dank daarvoor.

Zonder scheidsrechters kan er natuurlijk niet gespeeld worden. Gelukkig waren Harrie, Jim, Anita en Richard bereid zondag de wedstrijdjes te fluiten. En de trainers/ coaches om de teams te begeleiden.

Al met al kunnen we terugkijken op een leerzame inspirerende dag handbal, waar we allemaal weer ervaren hebben, wat we op dit moment toch allemaal in het weekend nog missen. De beelden zijn nog terug te kijken op Youtube.

Jan van Kester

Afgelopen week is onze voorzitter Eric van Steekelenburg geïnterviewd door Indebuurt. Het ging hier over de nominatie van Quintus Handbal voor ‘Club van het Jaar’. Klik op het artikel om het gehele verhaal te lezen.

Van 19 april tot en met 24 mei willen wij jullie daarom ook vragen om op Quintus Handbal te stemmen. Hoe?
1. Ga naar www.clubvanhetjaar.nl
2. Kies voor je favoriete club
3. Breng je stem uit
4. Via de toegezonden e-mail moet je nog wel even je stem bevestigen

Achtergrond van de verkiezing Club van het Jaar
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. En waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en dáárom is verenigen zo belangrijk.

Rabobank is vanaf haar oprichting nauw betrokken bij clubs en verenigingen. Dat komt omdat zij als coöperatie ook een soort vereniging of club is. Daarom heeft Rabobank samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. Dit jaar staat de veerkracht van de clubs centraal. We roepen alle clubs op om hun veerkracht zichtbaar te maken, anderen daarmee te inspireren en de waardering en erkenning te krijgen die ze verdienen.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Zondagmiddag 18 april wordt er op het buitenveld van Quintus onderlinge wedstrijdjes gespeeld per leeftijdscategorie.

Het tijdschema ziet er globaal zo uit:

12.30-14.00 uur speelsters geboortejaar 2008-2007

14.00-15.30 uur speelsters geboortejaar 2006-2005

15.30-17.00 uur speelsters geboortejaar 2004-2003-2002

Tijdens deze wedstrijdjes is er livestream. Dan kun je als ouder deze wedstrijdjes volgen. Dit kan via de onderstaande YouTube -link:

Voor aankomend seizoen zoekt Dames 5 een nieuwe keeper. Dit vriendenteam gaat voor de winst maar bovenal voor de gezelligheid.

We krijgen een keer in de week training van onze top trainer, Hassan. Hassan is zelf keeper geweest en kan dus op dat gebied wat bij brengen aan onze nieuwe keeper. Met het team is het tijdens de trainingen en wedstrijden competitief en buiten de wedstrijden vinden ze het ook leuk om dingen met elkaar te doen.

Lijkt het jou leuk en wil je een keertje meetrainen dan ben je van harte welkom. We trainen op het moment op woensdag van 19.30-21.00 uur. De trainingen zijn gezien de RIVM richtlijnen nog buiten. Normaal spelen we onze wedstrijden binnen.

Je kunt je aanmelden via breedtesport@quintushandbal.nl

Na een aantal weken van oefenwedstrijden is zaterdagavond de eerste wedstrijd gespeeld van de alternatieve competitie. De competitie bestaat uit 8 teams waarbij elk team 7 wedstrijden speelt.

Handbal Venlo is een van de teams die het afgelopen jaar heeft aangegeven dat zij kampioenskandidaat nummer 1 is. Dus gewaarschuwd hierdoor, lieten wij vanaf het begin van de wedstrijd zien dat we in staat zijn gelijk wedstrijdklaar te zijn en dat we iedere tegenstander genoeg weerstand kunnen bieden.

Een gelijk opgaande eerste helft waarbij de dekking goed, fel, hard en geconcentreerd stond. Aanvallend was er te weinig geduld en wilden we te snel afronden, waardoor we het onszelf onnodig moeilijk maakte, en Venlo in haar spel lieten komen. Mede door een hoog tempo van de wedstrijd was de stand met rust 13-14 in ons voordeel.

De 2e helft stond de dekking nog beter en werd Venlo onrustig. Door veel individuele acties en het inzetten van een 7e veldspeelster in de aanval probeerden zij meer te forceren. Dit had weinig impact op ons. Wij speelden de laatste 10 minuten rustig en doordacht uit, waarbij tot het einde de voorsprong werd behouden, met als resultaat een 27-30 winst.

Een terechte overwinning die helaas een schaduwzijde kreeg, omdat keepster Kim van Vliet in de 2e helft een, naar het zich laat aanzien, zware knieblessure heeft opgelopen.

Sport is mooi maar oneerlijk tegelijk.
We wensen Kim heel veel sterkte.

Vandaag het eerste Quintus minitoernooitje met de DD-selectie en de DC3.
Na het afblazen vanwege het slechte weer van de geplande DC- en DB/DA trials vorige week, waren vandaag de eerste jeugdteams die dit jaar voor het eerst weer een wedstrijdje speelden. Ondanks de motregen en koude wind genoot iedereen (zelfs de scheidsrechter lachte de hele wedstrijd door) van oor tot oor.

X