Op 6 februari j.l. is Will Miete overleden. De laatste jaren was er mede door zijn gezondheid niet zoveel contact meer van Will met onze handbalvereniging. In november 2019 herdachten we dat de dames van HV Quintus 50 jaar in de eredivisie speelden. Will was toen om gezondheidsredenen ook niet aanwezig.

De dames selectie had in die 50 jaar natuurlijk altijd een trainer, als blikvanger. Maar er is naast een trainer om alles rond het team te regelen altijd een hele begeleidingsstaf nodig, het zogenaamde TEAM achter het TEAM (TAT). Will Miete was iemand, die vele jaren ondersteuning gegeven heeft aan het TAT, zowel m.b.t. organisatie, PR als sponsoring.

Will was naast zijn werk als projectinrichter, iemand die zich met veel enthousiasme inzette als vrijwilliger voor de Heulse gemeenschap. Hij was actief in het Heulse Oranje Comité en een trouw supporter bij Quintus handbal. Van supporter ging hij hand en spandiensten verlenen aan het TAT in de periode dat Ton van der Beek hoofdtrainer werd. Daarna toen Ton opgevolgd werd door Leo van Velzen bleef zijn bedrijf (MIP = Miete Interieur Projecten)  als sponsor bij de damesselectie betrokken. Will had een groot netwerk en kon met zijn enthousiasme en dynamiek heel veel regelen voor de hoofdtrainers zeker tijdens de voorbereidingsperiode.

Eén van de hoogtepunten van een voorbereidingsperiode was een buitenlandse stage in Joegoslavië voor de toen verjongde damesselectie o.l.v. Leo van Velzen. Het geld werd bijeengebracht met een sponsorloop. De trip werd gemaakt met een touringcar van VIOS, bestuurd door Wim Alleblas, een andere super vrijwilliger uit het kleurrijke Quintus-verleden. Op de foto staat de speelstersgroep van dames in 1988 in Joegoslavië met links zittend Will Miete, rechts staand trainer Leo van Velzen.

Will woonde lange tijd langs het water op de hoek van de Gantel en Hollewatering. Hij ontving hier regelmatig de damesselectie voor een teamactiviteit in de periode dat Menno de Klerk, Leo van Velzen was opgevolgd als hoofdtrainer.

Na zijn periode in het TAT bij onze damesselectie, werd Will verslaggever bij de WOS en reisde hij in die rol nog jaren mee met de damesselectie naar uitwedstrijden.

Mede door zijn positieve levenshouding heeft Will vele gezondheidsproblemen en tegenslagen, die op zijn levenspad kwamen goed weten te verwerken. Hij bleef altijd gezellig voor zijn omgeving. Na de periode aan de Hollewatering, was dat lange tijd de Bakkershof in Wateringen. Door zijn afnemende gezondheid moest hij zijn laatste levensjaar doorbrengen in een verpleeghuis in Delft.

Will leeft door zijn enthousiasme voort in de herinnering bij een grote groep ex-speelsters van onze dames selectie. We condoleren hierbij nog zijn kinderen Mariska, Arthur en Eric.

Jan van Kester

Vanaf haar 6e jaar speelt Fem al handbal bij Quintus en is zij altijd trouw gebleven aan deze club. De lange, talentvolle speelster werd al snel een waardevolle en in het oog springende cirkelspeelster. Naast het uitkomen voor haar eigen club Quintus, maakt ze ook onderdeel uit van Nederland U19. Sinds een jaar traint en woont ze op de HandbalAcademie op Papendal.

De Duitse Bundesliga club Füchse Berlin kreeg te kampen met een geblesseerde cirkelspeelster en zocht contact met Ricardo Clarijs, die de selecties op Papendal begeleidt. In de talentvolle vijver, werd Fem Boeters al snel genoemd. Afgelopen week is Fem naar Berlijn afgereisd en heeft ze donderdag en vrijdag meegetraind met de club. De trainster Susann Müller was heel positief, zeker ook omdat ze nu de beschikking krijgt over twee verschillende types cirkelspeelsters.

Fem gaat nu de komende drie maanden meedraaien in de 2e Bundesliga alwaar de Duitse club bovenaan staat en dus in aanmerking komt voor promotie naar de Handball Bundesliga.

Wij wensen Fem heel veel succes en we blijven haar zeker volgen!

Fem: “Een heel mooie kans om veel ervaring op te doen”

EINDELIJK WEER DE ZAAL IN 

De handballers van Quintus mochten na maanden de trainingen in de sporthal opstarten. Geert Hinskens en Jack van Lier, de trainers van het mannenteam, kunnen hun geluk niet op. Met achttien optimaal gemotiveerde selectiespelers eindelijk aan de slag. Bovendien is het verzoek om deelname aan de HandbalNL-League ingewilligd.

Hinskens enthousiast: ,,Het was afzien al die maanden. Als je altijd met handbal bezig bent, valt er een groot gat. Gelukkig kunnen we als echte contactsport dankzij de protocollen, met twee keer per week testen, toch binnen trainen. Er zijn veel extra kosten aan verbonden, maar iemand heeft zich bereid verklaard te investeren in de Corona-trainingen. Daar zijn wij uiteraard blij mee.”

De Sectie Topsport van Quintus (STQ) heeft ingestemd met de wens van trainers en spelers om in maart deel te nemen aan een verkorte competitie. De aanvraag om te mogen aansluiten bij de HandbalNL-League is gehonoreerd. Hinskens: ,,Die is in september begonnen met vijf ploegen. Wij kunnen mooi het zestal volmaken met een serie wedstrijden van hoog niveau.”

PERFECTE VOORBEREIDING

De voormalig topspeler van Volendam: ,,Die deelname is een perfecte voorbereiding op de BENE-League volgend seizoen. Ook daarvoor is door onze STQ een aanvraag bij de handbalbond gedaan. Dat staat los van elkaar, maar het is zonde als we die kansen laten liggen. We kunnen ons in de Handbal League meten met de top-5 van Nederland.  Dat geeft een goed beeld waar we nog tekort komen voor de BENE-League en waaraan we extra aandacht moeten besteden. Bovendien is het spelen van wedstrijden een stuk leuker dan alleen maar trainen tot volgend seizoen.”

Het bestuur van Quintus heeft de middelen gevonden om in te schrijven voor die twee competities. Hinskens: ,,Wij zijn blij, dat de club de stap naar de BENE-League positief wil bekijken. Ook de spelersgroep is enthousiast en ziet het helemaal zitten. Iedereen beseft, dat het een zwaar jaar wordt, maar het is tegelijk een mooie kans die je niet moet laten lopen. Dit seizoen hadden we al de ambitie om kampioen te worden en te promoveren. Het is dus  tegenstrijdig om er nu niet vol voor gaan.”

BENE-LEAGUE SPELEN

Een van de spelers die ook niet kan wachten om vol aan de bak te gaan, is Troy Oranje. Hij stapte eerder speciaal over van het Haagse Hellas om bij rivaal Quintus BENE-League te kunnen spelen. Corona gooide tot nu toe roet in het eten, maar er gloort hoop voor de turbo hoekspeler.

Oranje: ,,Ik wilde met mijn overstap kijken hoever ik kon komen met als uiteindelijk doel de BENE-League. We hadden dit seizoen een goede kans kampioen te worden. De BENE-League is toch waar iedereen voor traint. Door Corona ging het allemaal niet door, maar gelukkig kunnen we toch instromen in de HandbalNL-League.”

,,De afgelopen periode hebben we getraind door middel van duurloop en CrossFit workout. Zelf heb ik ook nog vier/vijf keer per week getraind om fit te blijven. Mijn werk als fitnessinstructeur ligt stil, omdat de sportschool dicht is. Gelukkig is de basisschool weer open waar ik vanaf nu drie dagen gymles mag geven.”

,,Het mooiste is dat we weer kunnen trainen bij Quintus. Dat heb ik zo gemist. Als we aan die NL-League meedoen, moeten wij snel stappen maken om op niveau te komen. Fit worden en niet besmet raken. Als dat lukt, kunnen we nog een serie mooie wedstrijden spelen. Dat is een perfecte voorbereiding op het volgende, hopelijk volledige, seizoen in de BENE-League. 

AD SPORT/PETER LOTMAN – 15 februari 2021

Edwin Ammerlaan, Klaas van Henten en Chris Eekhout onthullen als directie de nieuwe huisstijl van het 75-jarige Eekhout Bouw / foto: Eekhout Bouw / Bas Kooij

Op 15 februari bestaat Eekhout Bouw uit Kwintsheul maar liefst 75 jaar. In 1946 legde Jan Eekhout sr. de basis van het bedrijf door aan de Lange Wateringkade in Kwintsheul een timmerbedrijf te starten. Dat er in de tijd veel veranderd is, mag duidelijk zijn, maar de ambities, het werkplezier en het enthousiasme voor het vak zijn 75 jaar later nog ongewijzigd groot. De start van het jubileumjaar luidde Eekhout Bouw in met de bekendmaking van hun nieuwe uitstraling.

Eekhout Bouw is al 75 jaar een vertrouwd gezicht voor woningbouw, utiliteitsbouw, verbouw en projectontwikkeling. Ter ere van hun 75-jarig jubileum steekt het bedrijf zich in een nieuw jasje. Ook met het nieuwe gezicht, blijft Eekhout waarmaken waar zij voor staan. Een bedrijf waar men op kan bouwen, met gedegen kwaliteit, vergaande service en dromen die uitkomen. Dat is samen bouwen.

Jubileumjaar
De aftrap van het jubileumjaar vond plaats in Kwintsheul. Daar werden alle inwoners van 75 jaar en ouder op 15 februari getrakteerd op twee smakelijke gebakjes. De lancering van het nieuwe logo, de nieuwe website en de volledig nieuwe huisstijl markeert de ambities voor de toekomst. In de loop van dit jubileumjaar zullen door Eekhout Bouw diverse jubileumactiviteiten worden georganiseerd, uiteraard passend binnen de eventueel geldende maatregelen.

Eekhout Bouw is al jarenlang een trouwe sponsor van Quintus. We feliciteren hen met deze mijlpaal!

Start training

Na weken van voorbereidingen door onze vrijwilligers was het vanavond zover. De zaaltrainingen voor onze dames- en herenselectie gingen van start.

Afgelopen zondag, sneeuw trotserend, werd de teststraat getest en alle benodigde spullen om te testen klaargelegd. De kleine kantine is ingericht als testlocatie en vervolgens moeten de spelers in de grote kantine wachten op de uitslag. Zodra de negatieve uitslag binnen is, mogen de spelers de hal in. Tot die tijd 1,5 meter afstand en een mondkapje op. Er wordt 3 dagen in de week getraind en de spelers en begeleiders worden 2 keer per week volgens een strikt protocol getest. Maar dan mogen ze ook eindelijk de hal in om te trainen. Wat zijn we hier blij mee.

Reactie van Esther de Vos, aanvoerster Dames: “Toen ik hoorde dat we weer konden trainen, werd ik super blij. Ik mis het trainen en natuurlijk het spelletje zelf. Ondanks alle maatregelen ben ik blij dat we de mogelijkheid krijgen om weer verder te trainen en snel wedstrijden te spelen.”

Reactie van Paul Vis, aanvoerder Heren: “Nu na een tijdje buiten getraind te hebben, is het een mooi en een bijzonder vooruitzicht dat het bestuur ons de mogelijkheid geeft weer volop binnen te kunnen trainen. Als spelersgroep is het besef aanwezig dat dit, gezien de huidige situatie, zeer bijzonder is. Daarom ook onze dank naar niet alleen het bestuur, maar ook naar alle sponsoren die hierbij betrokken zijn.”

Nieuwe shirts heren

Met trots kunnen we eindelijk de nieuwe shirts van de heren presenteren. Aan het begin van het seizoen 2020/2021 hebben we verschillende bedrijven bereid gevonden om shirtsponsor te worden van onze herenselectie. Bekijk hieronder welke mooie bedrijven dit zijn:

MeegaaEekhout BouwWestland PlantWim de VoeghtKoppeltronDrive in UnitsClubkledingwinkelNetto Group ServicesFlower ForceBarreveldGronsbouwHeuse Heulse WatermeloenRoel van der Zwaan

Sponsors bedankt voor het vertrouwen en de shirts zien er top uit! Verder bedanken we het Corona-team en de andere vrijwilligers dat ze de zaaltrainingen voor ons selectiespelers mogelijk hebben weten te maken.


Foto’s eerste zaaltraining 2021


Kwintsheul, 3 februari 2021

-PERSBERICHT-

Dinsdag 9 februari starten de dames- en herenselecties van Quintus Handbal met drie zaaltrainingen per week. Door het starten van de trainingen houden ze aansluiting bij de top van Nederland.

Na weken van zeer zorgvuldige voorbereidingen is het begin volgende week zover. Op de dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond zullen beide selecties hun zaaltrainingen hervatten. Dit uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en het NHV. Het NOC*NSF heeft onlangs voor 5000 topsporters in Nederland een uitzondering bedongen bij de regering. Ook de handbalselecties van Quintus vallen hieronder, omdat zij immers in de Eredivisie spelen. Daarnaast heeft het NHV de accommodatie van Quintus aangemerkt als topsportaccommodatie. Allemaal criteria die nodig zijn om überhaupt het starten te kunnen overwegen.

Het eigen corona-team heeft alles keurig op orde: testen, routing, groepsgrootte, GGD, administratie etc. Een grote klus, maar meer dan waard. De komende tijd zullen zij ook alles coördineren en controleren. De vereniging wil ten alle tijden zorgen, dat er op een veilige manier gehandbald kan worden. 

Met het starten van de trainingen kunnen de Heren zich opmaken voor een competitie die over een paar weken zal starten. In deze competitie zullen de verenigingen strijden voor een plekje in de BENE-league. Ook voor de Dames zal er getraind gaan worden met uitzicht op een competitie later in dit jaar. Mede hierdoor kunnen zij aansluiting blijven behouden bij het Europees handbal.

Kwintsheul, februari 2021

Beste handballiefhebbers,

Graag wil ik jullie uitnodigen om onderstaand bericht met belangstelling te lezen. We hebben positief nieuws, waar de harten van handballiefhebbers zeker harder van gaan kloppen.

Inmiddels zijn we al weer begonnen aan de tweede maand van 2021. We zitten in een periode die voor veel mensen zwaar is, zowel zakelijk als privé. Met de huidige maatregelen en de avondklok zitten we met elkaar in een spannende tijd en hoop ik dat we hier snel in goede gezondheid doorheen komen.

Bij de start van het seizoen 2020/2021 waren wij allen hoopvol gestemd, dat iedereen binnen redelijke termijn weer lekker zou kunnen gaan trainen en een mooie competitie zou gaan spelen. De faciliteiten en de verplichtingen, zoals zaalhuur, kader etc. waren geregeld. Wij keken verwachtingsvol uit naar die vele mooie wedstrijden. Helaas! Uiteraard begrijpen we dat de situatie voor iedereen teleurstellend is. Daarom bekijken wij momenteel als bestuur, wat er mogelijk is om de leden, die toch ook hun financiële bijdrage hebben geleverd, op wat voor manier dan ook binnenkort tegemoet te komen.

Aan het begin van de maand zijn we gestart met de ‘Happy New Year PubQuiz’ waarbij uiteindelijk 105 teams aan de start verschenen. Het was een gezellige avond waaraan de gehele OMNI heeft meegedaan. Er werd sportief gestreden, net zoals we zo graag op het handbalveld zouden doen. Daarom vinden we het heel mooi om het volgende te melden:

Start zaaltrainingen dames-en herenselectie

Binnen Quintus Handbal hebben we een Corona-team, dat wekelijks vergadert en kijkt wat er binnen de gestelde richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en het NHV mogelijk is om de handbalsport weer, zover mogelijk, op te starten. Inmiddels trainen er wekelijks al enkele jeugdteams buiten. Je merkt dat dit met groot enthousiasme wordt ontvangen. Het is nog niet voor alle jeugdteams mogelijk, maar ook hier wordt naar gekeken en is er overleg met trainers. Als Quintus Handbal zijn we afhankelijk van de beschikbare tijden en ruimtes op de gehele buitenaccommodatie. De andere zes Quintus-afdelingen willen hier uiteraard ook gebruik van maken. In de komende weken wordt er gekeken welke activiteiten er nog meer ontwikkeld kunnen gaan worden. We houden u hiervan op de hoogte.

Een andere mooie ontwikkeling is het opstarten van trainingen voor onze dames-en herenselectie. Het NOC*NSF heeft voor 5000 sporters in Nederland een uitzondering bedwongen bij de regering. Onze selecties vallen hieronder, omdat zij in de Eredivisie spelen. Heel mooi, maar er komt ook veel bij kijken. Denk aan de accommodatie, het testen, routing, GGD, administratie etc. Er staat namelijk nogal wat op het spel. En als vereniging willen we ten alle tijden ervoor zorgen, dat er op een veilige manier handbal wordt gespeeld.

Laten we met elkaar het starten van de trainingen als een mooie eerste aanzet zien. We kunnen ons daardoor later in het seizoen sportief blijven meten aan de besten. In de week van 8 februari zal er gestart gaan worden.

Rest mij nog te zeggen, blijf gezond en hopelijk kunnen we elkaar gauw weer treffen.

Met vriendelijke groet,

Eric van Steekelenburg                                       

Voorzitter Quintus Handbal

X