Door het coronavirus zijn zowel de scholen als de sportclubs ruim 6 weken gesloten geweest. Voor alle teams van onze club moest het seizoen onverwacht afgebroken worden en ook het bewegingsonderwijs op school kwam volledig stil te liggen. 

Er kwam plots in onze club een einde aan het trainen en het spelen van wedstrijden, terwijl de jeugd wil en moet bewegen met leeftijdsgenoten, bijvoorbeeld via de handbalsport. 

Inmiddels zijn de trainingen weer hervat en zie je dat deze onverwachte handballoze periode tot nieuw enthousiasme en elan bij onze jeugd heeft geleid.

Inmiddels is de blik gericht op het seizoen 2020-2021 en stellen wij onze trainingen open voor niet-leden. Op dit moment wordt er buiten getraind op het kunstgras en het verharde veld. De Gemeente en het onderwijs stimuleren dit!

In de maand juli gaan we nog een drietal weken in de zaal trainen. Al deze trainingen zijn dus ook open voor niet-leden. De dagen en tijden wijken wat af omdat we de zaal weer in kunnen vanaf volgende week. Voor de precieze dagen en tijden kunt u mailen naar pr@quintushandbal.nl

Jongens en meisjes van 6-8 jaar (F-jeugd)donderdagmiddag 16.00-17.00 uur
Jongens en meisjes van 9-10 (E-jeugd)maandagmiddag 16.30-17.30 uur
Jongens van 11-14 jaar (HD- en HC-jeugd)dinsdagmiddag 18.30-19.30 uur
Jongens van 15-16 jaar (HB-jeugd)dinsdagavond 19.30-20.30 uur
Jongens van 15-16/17-18 jaar (HB en HA-jeugd)woensdagavond 18.30-20.00 uur
Meisjes van 11-12 jaar (DD-jeugd)woensdagmiddag 16.00-17.00 uur
Meisjes van 13-14 jaar (DC-jeugd)donderdagmiddag 18.00-19.00 uur
Meisjes van 15-16 jaar (DB-jeugd)dinsdagmiddag 17.30-18.30 uur

De trainingen zijn open voor kinderen zonder handbal ervaring en ook zij-instromers van andere sporten, die eens de sfeer van handbal willen proeven bij Quintus Handbal zijn van harte welkom! De enige voorwaarde voor deelname is dat je sportkleding en goede sportschoenen mee brengt.

Wil je lekker met een bal spelen en kennis maken met handbal: voel je welkom! Aanmelden kan via jeugdcommissie@quintushandbal.nl

Ik ben nu een aantal jaren actief binnen Quintus. Mijn dochter Caitlin handbalt sinds haar 8e bij Quintus. Tijdens de start van een seizoen zochten ze nog een coach voor haar team. Dit leek mij wel leuk om te doen.

Na een jaar coachen waren er problemen om voldoende trainers te krijgen. Ik was daarvoor een aantal jaren trainer geweest bij Westland Wil Vooruit bij de jeugd en heb daar ook mijn diploma voor wielertrainer gehaald. Ik ben toen gestart met het geven van trainingen. Destijds bij de D meiden waar Caitlin ook speelde.

Nu sinds 2 jaar ben ik hoofdtrainer bij de F jeugd. Echt superleuk om te doen. Het is bij onze training altijd lekker druk. We proberen met veel plezier en enthousiasme de kleintjes te laten kennismaken met handbal.

Verder ben ik ook kadercoach binnen Quintus. 

Mocht je nog kinderen, kleinkinderen, buurkinderen tussen de 5 en 8 jaar weten die een keer willen meetrainen? Ze zijn van harte welkom.

Aanmelden kan via JEUGDCOMMISSIE@QUINTUSHANDBAL.NL.

BEN JE TUSSEN DE 5 EN 8 JAAR OUD EN LIJKT HET JE LEUK OM EEN KEER MEE TE TRAINEN? KON DAN NU GRATIS EN VRIJBLIJVEND MEETRAINEN BIJ QUINTUS HANDBAL EN ONTDEK ZELF HOE LEUK DE HANDBALSPORT IS! AANMELDEN KAN VIA JEUGDCOMMISSIE@QUINTUSHANDBAL.NL.

De F-trainingen en wedstrijdjes zijn superleuk voor de kids, omdat ze op een hele speelse manier het handbalspel leren kennen en eigen maken. Daarnaast is handbal natuurlijk de allerleukste teamsport; snel, actief, behendig en sociaal!

De training voor de nieuwe F-jeugd is op donderdag van 16:00 tot 17:00 uur op het buitenveld. Op dinsdag trainen de ‘grotere’ F-kids van 16:00 tot 17:00 uur, ook op het buitenveld. De groep is in tweeën gesplitst i.v.m. de coronamaatregelen. 

Het is het handigst als de nieuwelingen op donderdag aansluiten. Mocht dat niet lukken kan het vast ook op dinsdag, alleen is dat in overleg met de trainer. Stuur daarom een mail naar jeugdcommissie@quintushandbal.nl met jullie aanmelding (bij voorkeur met geboortedatum, dan kan direct beoordeeld worden in welke leeftijdscategorie de kids vallen).

Hebben jullie ook zo genoten van de Pubquiz afgelopen vrijdagavond? Super leuke vragenrondes, soms lekker lastig, dan weer origineel, dan weer muzikaal. Kortom: super georganiseerd! Grote dank aan de Quiz Brothers, die deze quiz belangeloos organiseerden. Vanmiddag kregen we de digitale cheque van hen met het prachtige bedrag uitgereikt. Quintus Handbal was goed vertegenwoordigd en er zijn mooie donaties gedaan, waardoor het bedrag voor de vereniging echt fantastisch is. Heel erg bedankt voor al het enthousiasme!!!

X