Er wordt weleens gezegd, je moet op je hoogtepunt stoppen. Dat is bij onze trouwe sponsor goed gelukt: Heren 1 zijn namelijk afgelopen weekend kampioen geworden!!!!

Ongeveer tien jaar geleden is de directeur van Wematrans met Quintus in contact gekomen, doordat zijn dochter bij onze mooie club verknocht raakte aan het gave handbalspelletje. Zoals velen, raak je als ouder vanzelf net zo verknocht aan het spelletje én uiteraard ook aan de club. Wanneer je dan een mooi bedrijf, in logistieke dienstverlening, leidt, is de samenwerking snel gevonden.

Het eerste sponsorcontact was dan ook het sponseren van speelshirts voor het team van zijn dochter. Daarna volgde vele malen het sponsoren van een wedstrijdbal voor de hoogst spelende teams. De afgelopen drie jaar heeft Wematrans de Heren 1 gesponsord als hoofdsponsor. Hierdoor konden de Heren op het hoogste niveau blijven handballen en waren er faciliteiten om alle benodigde trainingsuren te maken. Wat is het dan een mooi einde van het drie- jarige contract als hoofdsponsor, dat het team afgelopen weekend kampioen is geworden in de Eredivisie!!!

Namens de gehele vereniging willen wij Wematrans heel erg bedanken voor de ontzettend fijne en warme samenwerking. Wij zullen met heel veel plezier terugkijken op de prettige tijd.

Zaterdag 29 februari spelen de Heren 1 om 20.00 uur tegen Olympia ‘89/ Dos’80. Wij zullen dan op gepaste wijze afscheid nemen van onze hoofdsponsor. De Heren zullen gehuldigd worden voor hun prachtige prestatie. Iedereen is uiteraard van harte welkom. Bent u er ook?

Volgend seizoen sponsor worden van Quintus handbal, stuur dan een mail naar sponsorcommissie@quintushandbal.nl. We komen graag met u in gesprek.

Ons seizoen

Met horten en stoten en soms door de ondergrens zakkend hebben we de eerste helft van de competitie beleefd, met 9 verliespunten als gevolg. Afwisselend speelden wij wel goed handbal en dat was zeker iets om ons aan vast te kunnen houden toen de winterstop eraan kwam. Dat was min of meer een geschenk, rust en weer opladen voor het belangrijkste 2e deel van het seizoen.

Met wat kleine aanpassingen in de ploeg zorgden we na de winterstop dat er meer vertrouwen en werklust bij de groep kwam. Ons streven was om met snel en dynamisch handbal ons publiek te vermaken en uitstralen dat er niks in de ‘Hel van de Heul’ te halen viel. Er is daarna meteen een ijzersterke lijn ingezet waarin Volendam2 en Lions2 eigenlijk vrij gemakkelijk aan de kant werden gezet.

Dan twee lastige uitwedstrijden, E&O en BFC. Prima spelende ploegen die op de deur klopten. In Emmen hebben wij als collectief gespeeld evenals in Beek.Wat we als scenario wisten is dat als wij winnen en Hellas wint niet ben je kampioen.

Natuurlijk denken we vanuit onze eigen kracht en met overtuiging wilden wij eerst BFC laten zien dat wij nr. 1 zijn en wilden blijven. Het werd een stroeve pot en mede dankzij de goede schutters van BFC bleven zij constant in het spoor. Door collectief hard werken en in de aanval goed uitgespeelde doelkansen benutten was er de hele wedstrijd een positieve kant van de score te zien op het bord.

Eindstand werd 23-26! Erg blij met het resultaat en het feit dat we ook deze horde tot een goed einde met elkaar brachten.Vrij snel na het afgroeten wist het meegereisde publiek te vertellen dat Hellas gelijk had gespeeld. Dit betekende direct een geweldige ontlading bij de heren. We zijn kampioen van de Eredivisie.

Kampioenswedstrijd – 29 februari 2020

Volgende week spelen we thuis tegen Olympia en willen daar ons publiek en sponsoren trakteren op een mooie pot met snel combinatiespel als collectief! We nodigen jullie uit om bij dit duel aanwezig te zijn. Aanvang: 20.00 uur. Verder info over het programma voor dat weekend volgt later deze week.

Best of Five (BOF)

Het zijn van kampioen betekent nog niet dat we er zijn voor dit seizoen. De volgende horde is overigens de best of 5(BOF). Wie onze tegenstander wordt is nog onduidelijk. BFC, E&O en Hellas strijden nog om de 2E plek en uiteindelijk de best of 5 voor de promotie naar BeNeLeague.

Tekst: Jack van Lier/ Rob Vis – coaches heren 1

In het nieuws

Handbalinside – Quintus zeker van eerste plek en play-offs

WOS – Quintus heren kampioen

WOS – Mogelijke samenwerking Quintus en Hellas

Sinds een aantal weken lopen de dames A selectie in nieuwe warmloopshirts en hebben ze ook nieuwe tassen. De sponsor is het Italiaanse restaurant Fratelli uit Naaldwijk.  De meiden en begeleiding lopen er pico bello bij en zijn heel blij met de nieuwe spullen. Om dit te vieren is er afgelopen zondag een bezoek gebracht en hebben zij heerlijk gegeten in het restaurant. We bedanken Fratelli voor de sponsoring.

Op vrijdag 6 maart organiseert de damesselectie van Quintus Handbal een klaverjasavond om geld in te zamelen voor het financieren van topsportactiviteiten.

De damesselectie van Quintus Handbal organiseert vrijdagavond 6 maart een klaverjasdrive! 

Lekkere hapjes en drankjes, de hele avond klaverjassen én misschien nog een prijs winnen!
Die avond is er ook een loterij waarbij je mooie prijze kunt winnen.

Wil je hier nou bij zij?!
Meld je dan snel aan via Toos Alsemgeest. Contactgegevens staan onderaan op de poster.

Tot dan! 💚

Zaterdag 15 februari hebben genodigden een mooie handbalavond bij Quintus Handbal gehad. Vanuit de Jeugdcommissie Studentenpool waren studenten en docenten aanwezig van het MBO Mondriaan Sport en Bewegen en docenten van het Montessori onderwijs. Handelskwekerij Westland Plant was ook vertegenwoordigd alwaar een mooi nieuw contract mee werd getekend.

De genodigden werden door vertegenwoordigers van Quintus Handbal voor de wedstrijd “meegenomen in het handbal en Quintus wereldje” en konden genieten van twee handbalwedstrijden van onze heren selectieteams. De avond werd afgesloten met een meet en greet met spelers en coach van Wematrans Quintus Heren 1.

Zondag 16 februari 2020 heeft het bestuur van Quintus Handbal overeenstemming bereikt met Celine Michielsen dat zij komend handbalseizoen de damesselectie zal komen versterken. De cirkelloopster speelt op het moment in de Duitse Handbal-Bundesliga voor HSG Blomberg-Lippe waar haar contract in augustus van dit jaar afloopt.

Celine is afkomstig uit Breda en debuteerde in oktober 2016 voor Oranje tijdens het Holland Handball Tournament in Eindhoven, zat op de Handbalacademie, nam deel aan  jeugdinterlands en speelde de afgelopen jaren o.a. bij DJK/MJC Trier, TuS Metzingen en HSG Blomberg-Lippe. Vorig jaar werd zij nog opgeroepen bij het ‘grote’ oranje om Delaila Amega te vervangen tijdens een trainingsstage en 2 oefenwedstrijden.

 Na 6 jaar in Duitsland gespeeld te hebben keert ze terug naar Nederland waar zij in Den Haag een baan heeft gevonden. Zij wil heel graag handbal blijven spelen op het hoogste niveau en heeft daarom gekozen om haar carrière voor te zetten bij Quintus. We zijn dan ook heel blij met haar komst.

Vandaag is de DB2 als eerste team van onze club kampioen geworden. Door een 32-16 overwinning uit bij Aalsmeer zijn ze niet meer in te halen door de andere teams in de Topklasse van de DB. Voor het derde seizoen op rij mochten we met ons tweede team een kampioenschap vieren, in een klasse met veel standaardteams.

Het spelen in een tweede team is niet altijd gemakkelijk. Sommige speelsters hadden graag in het eerste team gespeeld, maar dit is niet altijd mogelijk om door te ontwikkelen. Hiervoor is voldoende speeltijd nodig. In het tweede team stromen ook speelsters in, die de overstap naar Quintus Handbal hebben gemaakt. Dit seizoen was dat Floor Olstoorn, die overkwam van ODIS. Daarnaast speelt het tweede team een rol voor geblesseerde speelsters, die na een revalidatietraject weer mogen handballen. Sinds enkele weken mag Kim Schildmeijer na een kruisbandoperatie weer wedstrijdminuten maken. Voor haar tweelingzus Nikkie is het helaas nog niet zo ver.

De DB2 moest meestal regelmatig aangevuld worden met DC-speelsters uit de DB1 of uit een jongere leeftijdscategorie (DC1-2, Jacky, Senna, Lara, Louise, Romee, Gedy en Tara) of een lager team (DB3, Jamie en Lotte). Het is niet uitzonderlijk dat daardoor soms 16-20 speelsters bijdragen aan de prestatie van een tweede team. Belangrijk uitgangspunt is dat iedereen met iedereen moet kunnen en willen spelen. Het opleidingstraject is daar ook opgericht.

Doordat Marinka van der Ark vorig seizoen afscheid genomen had als coach bij de DB2 moesten er nieuwe coaches gevonden worden. Uiteindelijk hebben Anouk Zwinkels, Iris van Aalst, Chiara Hilde brand en Esmee Martens dat gezamenlijk opgepakt. Zij wilden het coachen/begeleiden combineren met hun eigen handbalactiviteiten. Dit was soms wel puzzelen. Anderzijds voor deze speelsters een mooie kans om ervaring op te doen met een kaderfunctie.

Iris van Aalst nam afgelopen zondag tijdens de kampioenswedstrijd de coaching op zich en deelde haar ervaringen over de spannende dag: “Om 10.45 was het zover, we vertrokken naar Aalsmeer voor de kampioenswedstrijd. Met 13 meiden, een coach en een hoop supporters op naar dé wedstrijd van het seizoen. De meiden van Aalsmeer draaien een goed seizoen en staan op de tweede plek, het zou dus een spannende wedstrijd worden. We maakten een goede start, via een 3-6 voorsprong gingen we met 9-17 de rust in. In de tweede helft scoorde Aalsmeer nog maar 7 doelpunten door goed keeperswerk van Caitlin en Senna. De snelle tegenaanvallen en break outs werden mooi afgerond en iedereen kreeg zijn kans om een doelpunt mee te pakken. Uiteindelijk wonnen we met een eindstand van 16-32. Er moeten nog drie wedstrijden gespeeld worden, maar de meiden mogen zich nu al terecht kampioen noemen met een voorsprong van 7 punten op de nummer twee.”

DB2 trainde op maandag en dinsdag samen met de DB1 en DA1-2, o.l.v. Menno de Klerk, Justin Pronk, Jeffrey Zevenbergen, Theo Haak en Jan van Kester. Op vrijdag was er dan nog een tactische training o.l.v. Justin Pronk en Jan van Kester, waarbij Paul Schoenmaker een blok atletische scholing verzorgde. Kortom ook de opleiding was echt teamwerk. Daarnaast maakten sommige speelsters extra uren bij de Handbalschool of het RTC.

Pechvogel van het seizoen was Naomi Moen, die in de wedstrijd dat ze mocht invallen op de rechterhoek bij de DB1 haar kruisband scheurde. Ze is inmiddels geopereerd en kan nu gaan trainen voor haar revalidatie.

Afgelopen zaterdag was op Papendal een voor-scoutingsdag voor meisjes geboren 2004-2005. Er wordt eind van deze maand zaterdag 29 februari een selectie gescout uit deze geboortejaren voor een te vormen DU16 selectie, die deze zomer zal gaan deelnemen aan het Open EK in Zweden. Speelsters moeten een traject doorlopen via trainingen bij de Handbalschool en het RTC. Er is in de zomer van 2019 al een eerste scoutingsdag geweest, waar 7 speelsters van Quintus Handbal al een plaats in de voorlopige DU16-selectie hebben verworven. Zij zullen eind februari moeten tonen, hoe hun niveau zich verhoudt tot de nieuwe instromers.

 Afgelopen zaterdag was er de mogelijkheid voor speelsters, die het vorige zomer niet gehaald hadden (of niet afgevaardigd waren), zich als nog te plaatsen voor het scoutingsmoment eind van deze maand. Van de 39 meisjes zijn er 12 speelsters gekozen. Van Quintus Handbal waren dat Sanne van der Arend, Romee Maarschalkerweerd en Stacey Zuiderwijk. Er is positiespecifiek gescout. Caitlin Mulder en Laurie Kleiweg hebben zaterdag ook deelgenomen, maar zijn niet gekozen.

De geblesseerde Alyssa Schaap mag eind februari ook aansluiten.

Bondscoach Ricardo Clarijs maakt de geselecteerde speelsters bekend.

Inmiddels is het RTC voor jongens geboortejaren 2004-2005 gestart. Gelukkig dit seizoen weer met spelers van Quintus Handbal. Zij kunnen afgevaardigd worden naar een landelijke scoutingsdag in mei.

Het talentontwikkelingsmodel van het NHV (de weg van het NHV-talent) staat elders op deze website uitgelegd. Zie hier.

Beste ouders en ambitieuze spelers en speelsters,

Het seizoen 2019-2020 speelde damers 1 van Quintus Handbal voor het vijftigste jaar in de dames eredivisie. Een unieke prestatie, mede mogelijk geworden door een goede jeugdopleiding en de regelmatige instroom van ambitieuze talenten uit de regio.

Door de geringe hoeveelheid woningbouw in de kern Kwintsheul, is de onderbouw van Quintus onder druk komen te staan. Gelukkig is er deze weken groen licht gekomen voor woningbouw aan de Driesprong in Kwintsheul. Een goede ontwikkeling, maar de instroom zal nog enige jaren op zich laten wachten. Veel oud-leden zijn verspreid over heel het Westland met hun gezin gaan wonen en hierdoor enigszins de binding met de club uit hun jeugd kwijt geraakt. Terwijl ze bij onze club als cultuurdragers juist van harte welkom zijn.

Quintus Handbal is een open vereniging, die talenten uit de regio graag de kans wilt bieden om in te stromen bij de jeugdselecties van Quintus Handbal, om hier hun vaardigheden door te ontwikkelen naar de top. Ambitieuze handballers en handbalsters willen we met onze ervaring en cultuur met tophandbal zo graag helpen hun sportieve droomdoelen te halen. Voor de korte termijn is dat jeugdhandbal op het hoogste niveau. We realiseren ons dat we daarbij soms ook maar een tussenstation zijn, eventueel op weg naar een professionele loopbaan in het buitenland. Hiervan zijn diverse succesverhalen voor handen.

In de maanden februari en maart bieden wij ambitieuze talentvolle spelers en speelsters  graag de gelegenheid om vrijblijvend enkele malen (minimaal 3) mee te trainen en te verkennen of hij/zij het niveau heeft om door te groeien naar de top.

Na de drie “proeftrainingen” volgt er een gesprek, waarin onze trainers de mogelijkheden van uw zoon/dochter binnen onze vereniging zullen aangeven. Voorwaarde om deel te mogen nemen aan deze proeftrainingen is dat de eigen verenigingstrainer hiervan op de hoogte is. Trainingen of wedstrijden van de eigen vereniging gaan altijd voor. Verenigingstrainers zijn altijd welkom om onze trainingen te bezoeken. We zullen in dat gesprek proberen eerlijk te zijn en soms kan het advies daarom zijn om de overstap nog niet te maken.

Heeft Uw zoon of dochter belangstelling voor deze proeftrainingen bij Quintus Handbal, dan verzoeken we U een mailtje te sturen naar  talentontwikkeling@quintushandbal.nl, onder vermelding van: Naam, geboortedatum, huidige vereniging, team en voorkeurspositie op het veld en huidige trainingsomvang.

Omdat de verenigingen begin april 2020 al  bij het NHV hun teams moeten aanmelden voor de competitie 2020-2021, adviseren we ouders van jeugdspelers en speelsters, die een overstap overwegen, al in maart een beslissing te nemen.

Namens Quintus Handbal                   

Jan van Kester, Menno de Klerk en Neso Saponjic                       

Komende week wordt memorabel voor Quintus talenten Bianca Schanssema en Alieke van Maurik als ze mogen debuteren in de Oranje selectie U16. Woensdag 5 februari spelen ze een oefeninterland tegen Slowakije op Sportcentrum Papendal. Aanvang van de wedstrijd is 17.00 uur.

Natuurlijk zijn de A- en B selectie speelsters en trainers van Quintus Handbal trots op Alieke en Bianca, maar ook Velo mag trots zijn op keepster Bianca die daar haar loopbaan begon.
Wij wensen onze beide talenten en ook hun medegeselecteerden veel succes toe in het eerste optreden in het magische oranje tenue.

Onze kersverse U16 internationals na hun debuut op tegen Slowakije zojuist. Slowakije een jaargangetje ouder en dus ook sterker, 14-21, maar het begin is er!

X