Vandaag vond het jaarlijkse Westlandse Sportgala plaats in theater De Naald. Onze dames 1 en rolstoel team 2 waren in de zaal aanwezig vanwege de nominaties van respectievelijk beste sportploeg en beste G-sporters 2019.

Dames 1 ging er na een fantastisch seizoen met de prijs beste sportploeg 2019 vandoor. Het rolstoelteam viel buiten de prijzen, maar hebben met het andere team de prijs vorig jaar al in ontvangst genomen.

Dames van harte gefeliciteerd!

In de media: WOS Sport , AD Westland, Gemeente Westland , Westlanders.nu, Facebook, Instagram

Wat doet u bij Quintus?

Ik geef training op maandagmiddag aan de D3/D4 en C3

Sinds wanneer bent u lid/actief bij Quintus?

ik heb zelf altijd gehandbald bij Quintus. Van mijn 12de tot mijn 28ste. Ik ben nu 45 en ben sinds dit seizoen begonnen met training geven omdat ik de sport altijd leuk ben blijven vinden.

Hoe bent u in deze functie terecht gekomen?

Mijn dochter speelt sinds vorig jaar ook handbal bij Quintus, zo is bij mij het vuurtje weer aangewakkerd en wil ik graag wat doen voor de vereniging. Jan van Kester had mij gevraagd of ik training wilde gaan geven, zodoende kwam alles samen en heb dit met beide handen aangegrepen.

Wat is uw mooiste herinnering binnen de vereniging?

De toernooien waar we naartoe gingen als A- en B-junioren. Zo was jaarlijks het Beek toernooi en zijn we ook met team in Braunschweig (Duitsland) en Rovereto (Italië) geweest.

Wat vindt u leuk aan het geven van training?

Het geeft mij energie om onderdeel te zijn in de ontwikkeling van de jeugd, en in dit geval op sportgebied. Ik heb jaren met plezier getraind en gehandbald bij Quintus, ik vind het prettig dat ik nu op deze manier ook een steentje bij kan dragen en heel veel kinderen dit zelfde kan laten beleven.

Vrijdag ontvingen we het droeve bericht dat op 77-jarige leven Wim van Kester is overleden. Wim was een trouwe supporter bij HV Quintus (Van der Voort-Quintus). Helaas liet zijn afnemende gezondheid hem het laatste jaar niet meer toe om Live aanwezig te zijn in de sporthal en volgde hij de verrichtingen van selectie teams van zijn favoriete club via onze Livestream.

Wim was enkele jaren begeleider van heren 1 van Quintus toen zij nog uitkwamen in de tweede divisie. Hij assisteerde in die rol trainer Leo van Velzen. Later zou zijn taak overgenomen worden door Leo Damen.

Wim heeft zich 1979 ingezet voor de bouw van een sporthal in Kwintsheul, een belangrijke stap voor HV Quintus om onze sportieve ambities te kunnen realiseren. Hij was lid van de toenmalige eerste commissie beheer van de Van der Voort-hal. Hij probeerde door het werven van bordsponsors, om de kosten voor de huurders (o.a. onze club) laag te houden .

Via zijn activiteiten bij onze handbalclub leerde hij ook zijn vrouw Toos Toussaint kennen. Toos was speelster van het dames 1 team, dat 50 jaar geleden de promotie naar de eredivisie wist te realiseren. Samen kregen zij twee kinderen Barry en Cindy. Recent is Wim opa geworden van kleinkind Stijn.

Dinsdag 28 januari is er van 19.00 tot 20.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen van Wim en om de familie te condoleren in de Sint Josephkerk aan de Dr. Schaepmanstraat te Wateringen. In dezelfde kerk is er woensdag 29 januari om 10.30 uur een dankdienst voor zijn leven. Correspondentieadres Embrasse Uitvaartverzorging, t.a.v. Familie Van Kester, Hortensiastraat 11, 26811 CC Monster.

We wensen zijn vrouw Toos, zijn kinderen en familieleden sterkte om het verlies te dragen.

Jan van Kester (neef)

Net als vorig jaar zijn zowel onze dames 1, als ons rolstoelhandbal team genomineerd voor de Westlandse Sportprijzen 2019. Half december werden beide teams op de training verrast met de nominatie.

Met een fantastisch seizoen achter de rug, waarin de dames de halve finale van de Challenge Cup bereikten, de strijd aan gingen met VOC voor de landstitel en als kers op de taart de landelijke beker binnensleepte, zijn ze genomineerd voor de beste sportploeg van het jaar!

De rolstoelhandballers zijn dit jaar tweede (team 2) en derde (team 1) geworden op het Nederlands kampioenschap en zijn met 8 spelers hofleverancier van het Nederlands team. Dit team deed halverwege december voor het eerst mee aan een zeslandentoernooi in Kroatië. Door deze prestaties is het team genomineerd voor beste G-sporters van 2019.

De uitreiking van de Westlandse sportprijzen 2019 vindt plaats op donderdag 30 januari 2020 in WestlandTheater De Naald.

Dit weekend staat er weer een dubbel op het programma en dit keer wel een heel bijzondere, maar eerst een korte terugblik op afgelopen weekend.

Helaas wisten van onze seniorenselectieteams alleen de dames 1 van Quintus de wedstrijd winnend af te sluiten. Zij lieten zich ditmaal niet verrassen door Volendam en namen de punten uit het vissersdorp na een goed gespeelde wedstrijd mee terug naar Kwintsheul.

Voor de dames 2 en heren 2 verliep de wedstrijd in mineur en moesten zij de punten aan hun tegenstanders laten.

Zaterdagavond staat er zoals gezegd een dubbel gepland in de Eekhouthal. Wematrans/Quintus 2 zal spelen tegen GHV om 18.30 met aansluitend om 20.15 de kraker, de wedstrijd van onze dames 1 tegen VOC!

Onze dames zullen alles op alles zetten om VOC op een verliespartij te trakteren met hun bezoek aan Kwintsheul. Het zal extra helpen als de hal zaterdagavond bomvol zit en hierbij dus ook de oproep om in grote getale naar de Eekhouthal te komen en zowel onze heren 2 als dames 1 naar de overwinning de juichen.

De Amsterdamse dames verloren afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen bij VZV en hopelijk wacht hen ook dit weekend een zware uitwedstrijd in de Eekhouthal.

Op zondag wacht voor onze dames 2 een thuiswedstrijd en zullen zij ZAP treffen voor de competitie.

We hopen u het komend weekend allemaal weer te mogen verwelkomen op het Quintus complex, tot dan!

*Let op! Vanmiddag start een winactie voor vrijkaarten voor Quintus-VOC op onze facebook en instagram!*

Op het beste toernooi van Duitsland dat dit jaar voor de 30ste keer werd georganiseerd schreven de Quintus meiden geschiedenis. Zowel de A- als B junioren stuntten met het behalen van de finale in het toernooi om de Sauerland Cup waarin Nederland nog nooit was vertegenwoordigd.

Het toernooi voor A- en B junioren kende een deelnemersveld van liefst 85 teams die in de poulefase over 8 sporthallen werden verdeeld. Op de eerste dag waar zowel A als B was ingedeeld in de ochtend, begon de eerste wedstrijd 08.30u!!, dus 06.30u aan het ontbijt. Beide teams plaatsten zich voor de volgende ronde op zondag na pittige wedstrijden tegen vooral fysieke tegenstanders. De A lukte het zelfs ongeslagen te blijven met 3 winstpartijen en een gelijk spel. Op zondag weer om half negen aan de bak, nu werd het zwaarder en kwamen de ploegen uit de jeugdbundesliga in de tussenronde waar je bij de A eerste of tweede moest worden erbij en bij de B eerste om je te plaatsen voor de halve finale. Het lukte beide ploegen en eigenlijk toen was het toernooi al geslaagd.

Meiden B bij prijsuitreiking

Maar… de Quintus-chickies gaven nog een keer gas en bereikten beide de finale na zinderend spannende wedstrijden.
Nu met z’n allen op naar de uitpuilende stadssporthal waar voor, volgens de commentator van de live op TV uitgezonden finales, 1000 toeschouwers aanwezig waren. De opening was voor de B die tegen Bundesligaploeg Thuringer HC na een spannende en enerverende partij totaal onverwacht de titel in de wacht sleepte. Totale euforie, springende speelsters en uit hun bol gaande ouders, vervoerders en alles wie een groen-wit hart heeft.

Meiden A bij prijsuitreiking

Daarna de A tegen 3-voudig winnaar, Bundesligaploeg Bad Schwartau onderleiding topcoach Olaf Schimpf. Even kon het jonge A-team aanklampen maar de Duitsers waren gewoon te sterk al had de uitslag dragelijker kunnen. Teleurgesteld maar met opgeheven hoofd kon de tweede prijs worden opgehaald.


Een fantastische ervaring voor alle Quintus deelnemers die ook nog eens bedolven werden onder de complimenten, zelfs de TV commentator sprak de nu al memorabele woorden voor een Duitser: ”zwei Hollandische Teams im finale Spielen bei die Madchen, wer hat dass gedacht”.
Zondagavond rond 8 uur begon de terugreis, veel speelsters zullen er niet veel van hebben meegekregen, nagenietend van 2 onvergetelijke dagen waren ze al in dromenland.


Rest mij alle transporteurs, supporters en natuurlijk de Duitse toernooi-organisatie te bedanken namens Justin, Lotte, Barbara, Theo, Richard en Menno.

Finales en prijsuitreiking terugkijken: https://sportdeutschland.tv/handball/re-live-z-point-sauerland-cup-2020-finalspiele

#saurlandcup #menden #deutschlandsbestesjugendturnier

Als u deze fiets herkent kunt u contact opnemen met 0900-8844.

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december is Quintus bezocht door een inbreker (rond 2.15 uur). Ondanks dat de politie snel ter plekke was met acht mensen en later een politiehond kon de dader zonder iets ontvreemd te hebben miraculeus ontsnappen.

Aangezien er overal camera’s hangen op het terrein van Quintus is de dader een aantal keer goed in beeld. De politie heeft de beelden veilig gesteld, net zoals de door de dader achtergelaten fiets én vingerafdrukken van de dader op achtergelaten gereedschap.

Onlangs kregen we de beelden retour en hebben we ze in kleine kring goed bestudeerd, omdat de dader wel erg goed wist hoe het reilt en zeilt bij onze mooie vereniging.

We hebben na het zien van de beelden wel een vermoeden wie het zou kunnen zijn en geven de dader dan ook een week om zich te melden bij de politie of bij Quintus.

Als we na één week nog niets gehoord hebben van de dader gaan we de beelden breder verspreiden zodat onze vermoedens hopelijk bevestigd kunnen worden.

https://www.facebook.com/PolitieWestland/
X