Op vrijdag 3 januari van 15.00-17.00 uur vind de Nieuwjaarsclinic olv dames- en herenselectieleden plaats. Aansluitend word er nog gezellig met zijn allen gegeten.

Zorg dat je om 14.45 uur aanwezig bent bij Quintus. We gaan er een gezellige start van het nieuwe jaar van maken!

Vrijdag 27-12 was het weer zover. Ons jaarlijks terug kerende Oliebollen toernooi. Blijkbaar zijn er veel mensen weg op deze tussen-dag, want we moeten het dit jaar met een team minder doen dan de gebruikelijke vijf teams.

Wim (die ook dit jaar de indeling voor zijn rekening heeft genomen) heeft de teams zo ingedeeld dat er in elk team 4 dames en 4 heren spelen, en daarbij geprobeerd de teams even sterk te maken. De wedstrijden duren een kwartier en de teams dragen namen als De Oliebollen/Voetzoekers of Appelflappen. 

Ook deze avond neemt Marijke Dofferhof de fotografie haar rekening en ik zie dat zij dit zoals gewoonlijk vol verve oppakt. 

Het is fijn te constateren dat ook uit de D4, maar ook de A3 en 4 de nodige interesse is voor deze editie van ons Oliebollen toernooi. Een aantal van hen hebben een Oliebollen toernooi nooit eerder mee gemaakt en kijken vol bewondering naar al die goed gespierde en behendige jongens van Heren 3, die ook dit jaar met een flink aantal spelers zijn vertegenwoordigd!

Precies kwart voor acht starten we en gaan de eerste twee teams elkaar vol enthousiasme te lijf.  Ondanks dat het in de recreatieve sfeer gaat, is er namelijk geen enkel team van plan te verliezen. Met Peet Zwinkels, Loek Alleblas en Aad van Dijk hebben we echter een stel goede scheidstrechters die de wedstrijden keurig in de hand weten te houden. Ook aan de tafel waar medeorganisator Wim van Schie de standen, tijden en uitslagen bijhouden verloopt het probleemloos…!

Uiteindelijk winnen de Appelflappen (net als het verleden jaar) en mogen dus de “denkbeeldige” bokaal voor een jaar in hun prijzenkast zetten.

En dan begint het feest pas echt. Ook dit jaar heeft Arie Storm ervoor gezorgd dat Meesterbakkerij Roodenrijs zich als sponsor presenteert. En wederom zijn de oliebollen van deze meesterbakker van een uitmuntende kwaliteit. Sterker nog, ze gingen zo verschrikkelijk hard dat we er maar net aan genoeg hadden.

Businessclub Quintus sponsort opnieuw de drankjes, zodat de stemming er na afloop van de wedstrijden al snel inzit. Doordat het vrijdagavond is heeft niemand haast, en zeker de dames niet, waardoor na afloop blijkt dat er flink wat (rosé) biertje zijn genuttigd. 

Zowel Wim als ondergetekende feliciteren na afloop van de wedstrijden, via een mooie toespraak, het winnende team, maar blijkbaar maakt het niet veel uit of je eerste of laatste bent geworden want nergens is het beteuterde gezicht van een verliezer te bekennen.

Ondanks dat Wim van Schie zijn meeste taken voor Quintus heeft ingeruild voor het “kom in de Kas” evenement is het geweldig dat hij vanavond zijn taken als vanouds vol enthousiasme oppakt. 

Achter de bar staat dit jaar “Good Old” George Veldhoven die zijn taak als bar tender routineus en vol enthousiasme oppakt, want zoals gezegd blijken ook handballers niet bepaald vies te zijn van een (rosé) biertje.

Als Wim en ik ver na middernacht huiswaarts rijden, kijken we terug op een geslaagde avond die natuurlijk ook komend jaar weer op het programma staat.

Ard van WingerdenCoördinator Breedtesport

Marianne Reijgersberg is in het dagelijks leven leerkracht op een basisschool, waar ze met veel plezier lesgeeft aan groep 8. Quintus Handbal is zeker niet onbekend bij haar, want haar kinderen hebben er allemaal gespeeld. Daarnaast is haar man er trainer geweest en maakt hij tegenwoordig deel uit van het CT aan de herenkant. Zelf is ze vele jaren bestuurslid geweest van STQ (Stichting Topsport Quintus). Momenteel vult zij bij Quintus de vrijwilligersrol als vertrouwenspersoon in. Wij vinden het erg belangrijk dat het voor iedereen duidelijk is wat een vertrouwenspersoon doet en zijn haar dan ook erg dankbaar dat ze deze belangrijke rol binnen Quintus wil invullen. Om een duidelijk beeld te schetsen over haar rol als vertrouwenspersoon, stelden we haar een aantal vragen.

Wat voor taak vult u in als vrijwilliger bij Quintus Handbal

Ik ben gevraagd om de taak van vertrouwenspersoon op me te nemen.

Hoe lang vervult u deze vrijwilligerstaak al?

Het is pas een aantal weken dat ik in deze functie ben.

Het is ook een taak, waarin je alleen uitvoerend bent, als men je hulp inroept. En voor de vereniging hoop ik dat dit erg weinig is. Dan zou je kunnen zeggen dat het goed gaat met de mensen binnen de club.

Hoe bent u in deze rol/functie terechtgekomen?

Tijdens de afgelopen jaarvergadering is mijn naam doorgespeeld aan de voorzitter. Deze heeft toen contact met me opgenomen.

Hoe is het om die taak te vervullen?

Er hebben zich nog geen situaties voorgedaan, waarin mijn hulp werd gevraagd.

Wat is het belang van het vervullen van deze taak?

Tegenwoordig is het gewenst dat er binnen een bedrijf, school, instelling of club een vertrouwenspersoon is waar iedereen naar toe kan gaan met zijn of haar verhaal en vandaaruit indien nodig wordt ondersteund bij alle stappen die er nodig zijn om de kwestie naar ieders tevredenheid op te lossen.  Dat kan op velerlei gebied.  Het gaat erom dat men het verhaal kwijt kan wat ze bezighoudt en/of waar ze mee zitten en niet direct met de persoon of personen  cq bestuur, coaches, trainers en of teamleiders besproken kunnen worden, kwijt kunnen bij een vertrouwenspersoon.

Welke personen binnen Quintus kunnen bij u terecht?

De vertrouwenspersoon is voor iedereen die te maken heeft met de vereniging. Lid of geen lid.

Met wat voor problemen/zaken kunnen mensen bij u aankloppen?

Mensen kunnen bij een vertrouwenspersoon terecht met zaken rondom discriminatie, pesten, seksuele intimidatie, agressie/geweld.

Nog een mooie wens, motto, of motiveren quote om mee te geven?

Het is hopelijk een goed teken dat ik weinig ingeschakeld wordt. Hoe minder ik ingeschakeld word, hoe beter het binnen onze mooie vereniging gaat.

Mocht het nodig zijn, schroom niet om mijn hulp te vragen.

Delaila, Kelly en Rinka bij het sportgala.

We feliciteren alle Nederlandse dames en hun staf van harte met dit bijzondere resultaat in Japan.

In het bijzonder feliciteren wij onze oud-Quintus-speelsters Kelly Dulfer, Rinka Duijndam en Delaila Amega van harte met het behalen van deze topprestatie.

Als kers op de taart waren zij gister aanwezig op het NOS NOC*NSF sportgala en werden zij met hun teamgenoten bekroond tot ‘Beste sportploeg van het jaar 2019’.

Van harte gefeliciteerd dames!

Jan van Kester heeft dit avontuur twee weken lang van dichtbij mogen meemaken.

Meerdere malen hebben we hem, zoals op de foto te zien is , gespot op TV bij Ziggo Sport.

Wij zijn erg benieuwd naar zijn ervaringen en verhalen…

Vanavond kwam tijdens de bestuursvergadering Ellen langs van Rabobank Westland. Zij overhandigde aan voorzitter Eric van Steekelenburg een taart en een oorkonde. Quintus Handbal heeft dit jaar meegedaan aan Club van het jaar! Onze vereniging is ‘Gemeentewinnaar 2019’ geworden. Iedereen bedankt voor het stemmen. Als vereniging zijn we hier enorm trots op.

#Dankjewel #Rabobank #Clubvanhetjaar

De actie is verlengd en nu kun je tot en met 29 december plaatjes sparen bij de Jumbo (OP=OP). Kun je niet wachten en heb je je boek nog niet vol? Kom dan naar de ruilmiddag op woensdag 18 december 2019 van 14:00 uur tot 16:00 uur in de grote kantine van Quintus.

Daarnaast is het handig om te weten dat vanaf woensdag de 18e de bestelde gepersonaliseerde artikelen opgehaald kunnen worden bij Jumbo Kwintsheul.

Komt u morgenavond ook naar de Eekhouthal? Er worden twee spannende wedstrijden gespeeld door onze A1 en Dames 2. Beide teams zitten in de tweede ronde van de landelijke beker.

De tegenstanders van morgenavond spelen in de Eerste Divisie en staan op het moment op een 5e en 6e plaats. Het programma ziet er als volgt uit:

10 december – 19.00 uur: HV Quintus DA1 – Foreholte DS1

10 december – 20.30 uur: HV Quintus DS2 – Fortissimo DS1

Graag zien wij u morgenavond!

Note: er is geen livestream dus we zien u allemaal graag in hal 1.

X