Afgelopen vrijdag was het zover! Na maanden van voorbereiding door een enthousiast team onder leiding van oud-speelsters van het eerste uur Joke Verbraeken, Joke Lekkerkerk en Toos Alsemgeest was dan eindelijk de reünie.

Vanaf half 8 was iedereen welkom en werd men ontvangen met koffie/thee en een petit fours. De kantine feestelijk versierd, een heus ’50 jaar eredivisie’ museum, tenues van het eerste uur en een heleboel bijzondere sprekers. De voorzitter Eric van Steekelenburg trapte af en gaf aan hoe trots te zijn op deze vereniging met deze rijke historie. De wethouder Sport van de gemeente Westland de heer Varekamp sprak zijn bewondering uit voor deze bijzondere prestatie.

Vervolgens sprak oud-trainer en nu technisch directeur van het NHV – Sjors Rotger als oud-trainer, maar ook als technisch directeur. Namens het NHV nam hij een prachtig cadeau voor de jeugd mee. Dit werd aan de voorzitter overhandigd.

Hierna nam Jan van Kester het woord. Een op en top Quintus man en die ook al vele jaren actief is bij de vereniging. Onder het mom ‘ ik moet het kort houden’ haalde Jan verschillende anecdotes aan en presenteerde hij de gemaakte film over 50 jaar eredivisie.

Als laatste stond Anneke van Zaanen, voorzitter NOC*NSF, spontaan op. ‘Het is een dames feestje en ik hoor hier alleen maar heren, dan wil ik toch graag wat zeggen.’

Bijzonder was het om te zien dat het dames team dat toentertijd promoveerde met trainer aanwezig was, maar ook onze huidige damesselectie. Jong en oud gingen gezamenlijk op de foto.

Tijdens deze avond zijn foto’s gemaak door Paul Vis & Marga Snijders – bekijk ze hier foto’s reünie

Er is ook een jubileumgids gemaakt met interviews met oud-speelsters, oude krantenknipsels, sponsoren van toen en nu, trainers van vroeger etc. De gids is in een beperkte oplage ontwikkeld en nog beschikbaar bij het sportcomplex.

Iedereen bedankt voor de komst en de jubileumorganisatie voor het organiseren van deze bijzondere avond.

BRON WOS.NL – De handbalheren van Wematrans/Quintus hebben uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. Het thuisspelende Quintus won zaterdagavond met 32-26 van fusieclub DFS Arnhem/Huissen. De hele wedstrijd is de ploeg uit Kwintsheul niet in gevaar geweest.

Na een voorsprong van 3-0 viel de eerste tegentreffer. Maar Quintus liet zich niet van de wijs brengen en het bleef scoren. Bij rust stond het 14-9. Na zestig minuten spelen ging het team van coach Rob Vis met 32-26 naar de kleedkamers.

Ook winst voor dames
Voor de fans van Quintus was het dubbel pret, want eerder op de avond wonnen de dames van Quintus van SEW uit Nibbixwoud: 26-20. In het begin van de wedstrijd was het stuivertje wisselen en maakte SEW zelfs de eerste treffer. Maar al snel liep Quintus uit en stond het bij rust op een comfortabele voorsprong van 14-10. Daarna kwam de ploeg niet meer in gevaar.

Hieronder nog enkele andere berichten die in het nieuws zijn verschenen dit weekend. Wekelijks plaatsen we ook de laatste krantenartikelen op onze website. Ook iets in het nieuws gezien – meld dit dan via onze website!

Na het lange blessureleed van Niels van Lier, vonden wij het goed om hem eens in de spotlight te zetten. De linkshandige rechteropbouwer heeft in november 2017 een erge knieblessure opgelopen in de BeNeLeague wedstrijd uit tegen BEVO. Het was een ongelukkig moment, waarbij hij zijn voorste kruisband afscheurde en een scheurtje in zijn meniscus, botkneuzing en kraakbeenschade opliep.

Het herstel verliep moeizaam en lang. Na veel onderzoeken en veel verschillende artsen zijn de kruisband en meniscus goed genezen.

Wij zijn, net als Niels zelf dan ook erg blij dat hij weer op het veld te zien is en hij probeert zijn oude vorm nu terug te krijgen in het tweede team.

Wij stelden Niels een aantal vragen:

Hoe voelt het om na lang blessureleed je rentree weer te maken?

Het voelt heerlijk om weer op het veld te staan en dat gevoel is als vanouds. Dat je ineens weer echt

onderdeel bent binnen het team. Al die tijd ben ik wel altijd mee geweest naar wedstrijden, maar dat is toch een heel ander gevoel. Verder is het leuk om weer tegen bekende ploegen te spelen en voor de winst te gaan.

Hoe verloopt het seizoen tot nu toe voor jou en voor het team algemeen?

Eigenlijk ben ik op het juiste moment ingestapt bij het tweede. We hebben een serie goede wedstrijden gespeeld, wat resulteert dat we middenmoot draaien in de eerste divisie. Het zou leuk zijn als we de komende periode wedstrijden gaan winnen van ploegen die boven ons staan. Ik ben er van overtuigd dat we hoger kunnen eindigen.

Wat zijn je persoonlijke doelen dit seizoen?

Lekker fit blijven en plezier beleven. Dat zijn denk ik de belangrijkste punten voor mijzelf. Verder wil ik weer belangrijk worden voor het team, maar dat is denk ik vanzelf sprekend.

Hoe typeer jij jezelf als speler?

Iemand die de rust kan bewaren in het veld. Zeker nu na mijn blessure moet ik het hebben van slimmigheidjes in de verdediging en aanvallend. Daarnaast vind ik het leuk om andere mensen vrij te spelen. Als opbouwer moet ik me soms meer focussen op mijn schot van afstand.

Heb je nog tips voor/wat raad je andere spelers aan die moeten omgaan met langdurig blessureleed?

Geduld houden en doorzettingsvermogen is het allerbelangrijkste. Niet opgeven of bij de pakken neer gaan zitten. Eens komt de tijd dat het weer mogelijk is om te kunnen sporten, maak niet uit op welke manier. Maar je moet er wel alles voor over hebben, om dat te behalen.

De vele likes die het Facebook bericht van Menno vorige week over de fanatiek ochtendtrainingsgroep ten deel viel was ook de PR/C groep van Quintus niet ontgaan.

Vanmorgen (dinsdag) was niet anders dan anders, iets voor 06.00u, nu echter druipend van het overvloedig vallend hemelwater, zitten de B- en C speelsters in kleedkamers zich klaar te maken voor de ochtendsessie van 70 minuten. De laatste SE schooldag en de erbarmelijke weersomstandigheden hebben duidelijk invloed op het aanwezigheidspercentage, maar de 12 speelsters (normaal 17/18) worden na de gezamenlijke warming up opgedeeld in twee groepen van zes. Groep 1 verdwijnt in de krachtruimte van Hofland & van Geest waar samen met fysio Ben een krachtsessie wordt afgewerkt. De andere groep gaat met ondergetekende de zaal in waar technische aspecten worden verbeterd en aangeleerd. Na een half uurtje wisselen de groepen van locatie. Het enthousiasme van de groep is enorm en bezorgd beide trainers een giga stimulans om trainingssessies met volle overgave te ondersteunen. Vandaag komt beheerder Loek ook nog even langs om de laatste technische informatie over de fonkelnieuwe LED verlichting met de trainers te delen.

Samenvattend kunnen we kort zijn, een vroege training voor aanvang van school met aandacht voor techniek en kracht in een wekelijks blok van 70 minuten is met deze deelnemers goed voor een grote brok positieve energie.

Groet, Ben en Menno

Nog een paar nachtjes slapen…. Dan vindt de ‘dames 50 jaar eredivisie reünie’ plaats in de Quintus kantine. Er worden meer dan 200 gasten verwacht, wat een hoop! We zijn erg blij dat er zoveel respons is geweest en dat er zoveel gasten aanwezig kunnen zijn.

Vanaf 19:30 uur is er inloop met koffie en thee, waarna om 20:00 uur de avond officieel wordt geopend door ceremoniemeester Toon Kleyberg. Hierna volgen nog een aantal sprekers die wat moois kunnen vertellen over Quintus en met name over de vele jaren dat de damesafdeling van Quintus in de eredivisie speelt. Ook wordt er deze avond een jubileumboek uitgedeeld waarin onder andere leuke verhalen en foto’s uit de oude doos te vinden zijn.

Tenslotte start om 21:00 uur de feestavond met muziek, drankjes en hapjes en kan er flink bijgekletst worden. De drankjes staan koel, de hapjes zijn besteld, de versiering wordt alvast opgehangen en we gaan er een prachtige avond van maken!

Onderstaand nog een mooie quote van oud speelster Helen Loots. We hopen dat we deze avond nog meer van dit soort mooie verhalen kunnen delen met elkaar!

Mijn allermooiste sportieve herinnering was in 2006. Het was een time-out in de 2e helft tijdens de 3de best of 3 wedstrijd in eigen huis tegen SEW.
Op dat moment werd “When a lady smiles” van de Golden Earring als achtergrondmuziek gedraaid en het kon eigenlijk niet meer stuk. Het landskampioenschap was bijna binnen. Letterlijk de hele bomvolle sporthal sprong op en neer. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik dat nummer hoor.

– Helen Loots

De voorrondes van de landelijke beker voor zowel de dames als de heren zijn inmiddels gespeeld. Vanuit Quintus zijn er op dit moment nog drie teams die deelnemen, Dames 2, Heren 2 en Dames A1. Op 5 en 12 november spelen zij de tegen, Hellas DS1 en B&B Healthcare/WHC-Hercules HS1 en WPK/Westlandia DS1. Allemaal handbalverenigingen uit onze regio. Zie hieronder wanneer de wedstrijden worden gespeeld en kom onze Quintus teams aanmoedigen.

5 november – 20.30 uur: HV Quintus DA1 – WPK/Westlandia DS1

5 november – 20.30 uur: Hellas DS1 – HV Quintus DS2

12 november – 20.30 uur: Wematrans/Quintus HS2 – B&B Healthcare/WHC-Hercules HS1

Update 5 november: Dames A wint met 28-20 van WPK/Westlandia en Dames 2 wint met 28-19 van Hellas Dames 1. Beide teams plaatsen zich voor de volgende ronde. Top gedaan!

Update 11 november: Inmiddels is bekend wanneer de beide dames teams de 2e ronde van de landelijke bekerronde gaan spelen.

10 december – 19.00 uur: HV Quintus DA1 – Foreholte DS1

10 december – 20.30 uur: HV Quintus DS2 – Fortissimo DS1

Update 12 november: Heren 2 heeft helaas nipt verloren 25-26 van WHC-Hercules 1. Lees hier het verhaal op Handbalstartpunt

X