Komende zondag begint voor de DA1 (landelijke jeugddivisie), DB1 (jeugddivisie West), DB2 (Topklasse West 2) en HB1 (Landelijke jeugddivisie) de zaalhandbalcompetitie. De afgelopen weken hebben deze teams zich voorbereid door de deelname aan landelijke zaaltoernooien. Voor de DA2 (Topklasse West- 1) en DC1 (jeugddivisie West) en DC2 (Topklasse West- 1) begint de zaalcompetitie na de herfstvakantie.

Het stoppen van maar liefst 11 speelsters in de damesselectie heeft bij de dames jeugdteams geleid tot een grote doorstroom van speelsters. De teams hebben daardoor een nieuw en jong gezicht gekregen. De afgelopen weken is op toernooien en bij oefenwedstrijden gebleken, dat de verjongde teams zich goed kunnen meten in hun leeftijdsklassen. Bij veel topverenigingen is de situatie vergelijkbaar.

We mogen ook enkele nieuwe kaderleden welkom heten. De dames B1 zal door Justin Pronk (voorheen actief bij de herenjeugd van Hellas) samen met Lotte van Kester gecoacht en begeleid gaan worden. De coaching van de DB2 zal door Chiara Hildebrand samen met Iris van Aalst ingevuld gaan worden. Jan van Kester kan als trainer daardoor weer iets meer een rol op de achtergrond gaan invullen.

Neso Saponjic is gelukkig als trainer-coach voor de vereniging behouden gebleven. Hij gaat zich komend seizoen inzetten voor de herenjeugd. Een doelgroep waarbij hij de laatste jaren bij Hellas veel successen mee heeft geboekt. Neso heeft met zijn passie voor handbal in korte tijd al veel positieve energie losgemaakt bij onze spelers. Neso gaat de HB1 coachen samen met Mario Verbraeken. Roel de Bakker ondersteunt in de begeleiding.  

Zondag a.s. begint de competitie voor onze jeugdteams direct met enkele topwedstrijden.

Programma

Zondag opent de DA1 het zaalseizoen om 11.45 uur met de topper tegen Otto Work Force/VOC, gevolgd door de DB1 om 13.15 uur tegen dezelfde club. Waar de DA1 zondag j.l. in Raalte de finale verloor van deze Amsterdamse club, won de DB1 juist wel de finale van VOC. Zondag beginnen beide teams wel weer met 0-0. De DB2 speelt in ’t Veldt een BM-wedestrijd tegen VZV DB2, dat in de Topklasse West 1 speelt.

Na deze 2 dames wedstrijden treedt de HB1 om 14.30 uur aan tegen de talentvolle jeugd van Greenpark/Aalsmeer.

De andere teams spelen tot de herfstvakantie nog op het veld. Gelukkig kunnen we bij Quintus met slecht weer uitwijken naar hal 2.

Afgelopen weekend hebben de D, C, B en A meiden meegedaan aan het jaarlijkse Jan de Haan jeugdtoernooi PCA Kwiek. Dit tweedaagse toernooi, waar we jaarlijks aan meedoen, werd dit jaar voor de 13e keer gehouden.

De top van het Nederlandse handbal was aanwezig in Raalte – PCA Kwiek met A1/B/C1/D1, Otto Workforce VOC, West-Friesland SEW en wij met 4 teams. Ook waren JuRo unirek VZV A1, Veneco Velo B1/C1, Greenpark Aalsmeer B1/D1, HST D1 (handbalschool Twente ), Handbal Venlo A1/B1/C1 en E&O Emmen B1 aanwezig.

Na poulewedstrijden op zaterdag en zondagmorgen werden er zondagmiddag de finale wedstrijden gespeeld. De D, B en de A speelden de finale! Een hele prestatie! De D en de A werden mooi tweede en de B wist de finale te winnen. De C meiden werden knap derde.

Verder waren Merel van Zijderveld en Denise Steringa als scheidsrechtersduo aanwezig om de topwedstrijden te fluiten. Klasse meiden!

Afgelopen donderdag (19 september) stond de deur van ons complex open voor internationaal bezoek. Een delegatie vanuit Japan, die Nederland bezochten op uitnodiging van NOC*NSF met oog op de Invictus Games 2020, bezochten ook Kwintsheul. Nadat zij bekomen waren van een kleine cultuurschok, want zo’n groot en mooi sportcomplex in toch een kleine dorpskern als Kwintsheul, hadden zij niet verwacht.

De delegatie was speciaal afgereisd om te horen en vooral ook te ervaren hoe in Nederland, specifiek bij Quintus, er sportmogelijkheden zijn en worden gecreëerd voor mensen met een beperking. Gelukkig was er voor de Quintus mensen een tolk aanwezig om de taalbarrière te slechten en werd er door aanwezigen aandachtig geluisterd naar het verhaal. Birgitte Eekhout en Cor van ’s Gravenmade, spelers van het rolstoelhandbalteam, vertelden over de geschiedenis van deze sport binnen de vereniging. Waar we 4 jaar geleden gestart zijn met een promotiewedstrijd met de toenmalige collega van B&W is het uitgegroeid naar een ledenbestand van meer dan 20 leden en 2 volwaardige teams die de Quintus kleuren tijdens wedstrijden en toernooien verdedigen.

Vanuit het bestuur sprak Maurice van Lis de Japanners toe over de impact die de tak van sport heeft gehad op de vereniging en het complex. Van de uitdagingen in het vervoer naar de wedstrijden tot de toegankelijkheid van het complex en voorzieningen. Items die door de diverse betrokken besturen niet als problemen maar als kansen gezien werden. De afgelopen jaren zijn hier dan ook diverse stappen in gezet.

Na de presentatie waren de bezoekers toch ook wel benieuwd naar het daadwerkelijke spel. De leden van het rolstoelhandbal gaven een korte clinic over het handbalspel in de rolstoel waarna al snel de eerste bezoekers ook vroegen om een rolstoel. Het duurde dan ook niet lang of alle bezoekers zaten in een sportrolstoel en deden actief mee aan het handbalspel. Een uur lang “trainden” de Japanse delegatie mee waarna zij tot hun spijt helaas verder op tour moesten. Ze gingen echter niet weg zonder de afgevaardigden van Quintus met Japanse cadeaus te bedanken en te melden dat onze club komende maand op de nationale Japanse televisie voorbij zal komen.

Hier de link naar de video van het bezoek aan Den Haag.

In de afgelopen 2 weekenden zijn alle foto’s gemaakt voor de Jumbo plaatjesactie. Op enkele teams na hebben we iedereen op de foto kunnen zetten en hebben ook veel teams een teamfoto gemaakt. Die kunnen jullie vinden op de team pagina.

Vanuit het PR & communicatie commissie hebben Jolanda Michielsen en Juliette Schalkoord dit gecoördineerd en zij zullen in de komende week de laatste controles uitvoeren om de juiste persoon aan het juiste plaatje/team te koppelen. Dames, alvast heel hartelijk bedankt.

Vanaf 28 oktober 2019 zijn de plaatjes via Jumbo Koornneef in Kwintsheul te sparen. We zijn erg benieuwd hoe iedereen erop staat!

EHC toernooi: jongens C en de GD1 🥇& 2🥇.
BFC toernooi: jongens B en meiden B 🥇
Trudo Cup Hasselt: meiden A 🥇

X